Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 4 miesiac0000

Czy nie jem zbyt malo w ciazy? powiedzcie mi dziewczyny bo nie mam pojecia ile

Polecane posty

Gość 4 miesiac0000

moje przykladowe menu:: Sniadanie- 6 lyzek musi z mlekiem 0,5% Obiad: ryba pomysl na z ziemniakami i surowka z kiszonej kapusty podwieczorek: jakis owoc albo czasami cos slodkiego kolacja: 2 kanapki lub musli lub jogurt

Gość ja wiecej też nie jem
w ciąży smaków też nie miałam jedynie codziennie musiałam zjeść jakaś czekoladę lub ptasie mleczko. W trakcie całej ciąży przytyłam 7.5kg z czego córka ważyła 2900g

Gość 4 miesiac0000
o to dobrze ;) bo czasami kobiety mysla chyba ze to trzeba sie obzerac w ciazy a potem tyja po 20kg:))

ee tam. ja jem jakieś tzry razy tyle a w ciąży to już wogóle starsznie dużo jadłam a chuda jestem jak patyk i dużo nie przytyłam. autorko jak ci to wystarcza i nie czujesz głodu to ok. ja jestem inna i dla mnie to by była głodowa dieta

Gość 4 miesiac0000
no dla mnie to wystarcza, przyznam ze czasami mam ochote na pizze, slodycze itp ale od tego sie powstrzymuje

Gość ja wiecej też nie jem
ja też zaliczam się do osób szczupłych ale w ciąży nie miałam apetytu dopiero przy karmieniu piersią stale coś podjadałam. Potrafiłam zjeść więcej niż mąż a i tak chudłam. Teraz waże jeszcze mniej niż przed ciążą

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dobrze jesz! akurat! ja mam dni kiedy jej 2 kanapki na caly dzien i tu sie martwie, ale Ty masz dobry jadlospis

Gość a ja tyle..................
ja jem tak z 6 - 8 razy dziennie śniadanie - 3-4 kromki chleba lub 2 małe bułki (z serkiem warzywami lub miodem) 2 śniadanie jakiś owoc i jogurt obiad - zupa, drugie danie około 7 ziemniaków z sosem kawałek mięsa surówka lub mizeria kompot 2 godziny po obiedzie jakaś przekąska po kolejnych 2 godzinach podwieczorek jogurt, sałatka warzywna lub coś takiego i czasem jakaś czekolada lub wafelki kolacja- około 3 kromek chleba z wędliną i po kolacji czasem poprawka wypijam około 3 litrów płynów w ciągu dnia i powiem ci że czasem jeszcze jestem głodna obecnie jestem w 5 miesiącu i przytyłam tylko 2 kilogramy twoja porcja dniowa jest dla mnie super porcją głodową

Gość 4 miesiac0000
o kurde;) ja bym pekla chyba ;))))))))) a moze to jest zbyt malo bo schudlam ok 1,5kg:/ a wymiotow i mdlosci nie mam:/

do 3 miesiąca też schudłam 1 kg a nie miałam wymiotów ani mdłości ale później nadrobiłam mi lekarz powiedział że mam jeść częściej a mniej do 8 razy dziennie ale jak nie zjem tyle ile się organizm domaga to mi słabo nic nie poradzę

Gość srutu tutu
a ja tyle.... o rany to ty jesz baaaaardzo dużo ;) ja jem połowę z tego, czyli mniej więcej tyle co autorka, ok.5 posiłów dziennie, nie jem i nie jadłam czekolady i fast foodów. Nigdy nie byłam głodna w ciąży jedząc tak jak jedłam i jak jem obecnie po ciązy. Przytyłam w ciązy 7kg, mój gin powiedział że waga super i wyniki też. Gdybym chciała jeść tyle co ty to nawet bym nie dała rady, musiałbym nieżle sobie rozepchać zołądek żeby to zmieścić. Ja stawiałam na jakość produktów a nie na ilość, bo to jest tak naprawdę ważne, a nie że ty zjesz np. pół czekolady na podwieczorek i dwa kubki jogutru słodkiego. Ja wolałam czekolade zastąpić owocami, jogurt naturalny+do niego owoce pokrojone, zamisat jasnego tuczącego pieczywa wolałam pieczywo ciemne pełnoziarniste. Autorko nie liczy się ilość, tylko jakość produktów, jedz tak żebyś nie była głodna. W ciązy masz jeść dla dwojga, a nie za dwoje ;)

Gość srutu tutu
a ja tyle... z ciekawości w którym jesteś miesiącu i ile przytyłaś?? kurtka wodna 7 ziemianków to nawet mój mąż nie zje tyle ;) a do tego dochodzi przecież jeszcze mięcho, surówka i zupa o jaaaaa

Gość srutu tutu
* 7 ziemniaków

Gość srutu tutu
aaaa doczytała, 5m i 2kg, nooo tylko że najbardziej się tyle w ostatnim trymestrze, do którego się zbliżasz

Gość srutu tutu
*tyje, kurcze gubie litery ;)

srutu tutu to nie jest tak że zjem na podwieczorek pół czekolady czy całą napisałam że czasem zjem i nie napisałam że jem słodkie jogurty bo takich nie lubię wole naturalne a warzywa i owoce jem przynajmniej 3 razy dziennie i nie jest tak że codziennie jem ziemniaki (to było ogólnie bo zamiast tego jest też ryż czy kasza) pieczywa ciemnego nie lubię więc się zmuszać nie będę każdy je tak jak potrzebuje widocznie ja muszę zjeść więcej i mam lepszą przemianę bo zawsze sporo jadłam ale teraz jeszcze więcej

no to w sumie dobrze że się tyje bo startowałam z wagi 47 kg i lekarz nie widzi przeciwwskazań żebym i z 15 przytyła czyli jeszcze 13 mogę przytyć :P a tyle to ja na pewno nie zrobię

a jestem na końcówce 5 miesiąca startowałam z 47 kg teraz 49

Gość d.o
ja jestem w 21 tygodniu ciąży i dopiero 2kg przytyłam.

przy wzroście 165

Gość d.o
ja przy wzroście 172 i to ginekolog powiedział w końcu pani przytyła bo już się martwiłem

Gość fakt nie objadasz sie
wydaje mi sie jednak ze na sniadanie jesz za malo - no prosze Cie 6 lyzek musli - to moje 3 letni dziecko zje wiejcej na sniadanie . A gdzie surowe warzywa ? Poza tym uwazam ze mleko 0,5 % to za duza lura . Pij przynajmniej 2%. Poza tym obiad - ok podwiedzorek tez - ale moglabys sobie zrobic np sałatke owocowa z jugurtem naturalnym kolacja - 2 kanapki ok mam nadzieje ze sa z warzywami zreszta uwazam ze powinnas ten jogurt lub musli polaczyc z owocami na podwieczorek a na kolacje zjesc te kanapki - a nie np zamiast tych kanapek sam jogurt

Gość loooo ...
to ja jestem pozeracz, w ciazy czy nie jakbym tyle jadla co autorka to by mnie nie bylo .... jestem w 40 tc przytylam 16 kg.. przed ciaza 51 kg wazylam wzrost 168... i mimo tych 16 kg nic po mnie nie widac, tylko brzuch mam i apetyt ;) ale kazdy jest inny.. pozdrawiam

Gość ja jadlam tak........
oczywiscie mniej wiecej - bo nie kazdego dnia mialam takie samo menu sniadanie - zazwyczaj 2 kanapki ( serem zóltym lub wedlina ) i warzywami ( do wyboru pomidor, ogorek , papryka , rzodkiewka itp ) do picia herbata lub kakao 2 sniadanie - jogurt naturalny z owocami lub same owoce obiad - albo zupa ( bardzo czesto warzywna na miesie ) lub np. zmiemniaki , ryba ( lub schab ) + surówki podwieczorek - roznie : owoce lub cos slodkiego kolacja - zwykle 2 kanapki ( ciemny chleb ) oczywiscie z warzywami