Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obiaiiaiaiaiaiaia

Obiad - pomysł mielone

Polecane posty

Gość obiaiiaiaiaiaiaia

Postanowiłam dziś na obiad zrobić mielone. Teraz tak.. chce z cebulka . Jak dokladnie mam zrobic? Mam 16 lat i chce zablysnac przed rodzicami:D

Gość obiaiiaiaiaiaiaia
mam bulke i mam zamiar ja zamoczyc zeby obsiakla i pozniej do tych mielonych z jajkiem tak?

ja robie tak: doprawiasz mięsko według uznania, ja lubię bardziej pikantne, wbijam jajko, mieszam, formuje kotlety, obtaczam w bułce i smażę. Dobre są z żółtym serem w środku lub pieczarkami, niektórzy dodają bułkę do mięsa, ale ja tego nie robię.

obiaiiaiaiaiaiaia - dokładnie tak. Ja dodaje też cebule pokrojoną w kosteczke, troche ziół takich suszonych i vegete :) Potem do bułki tartej i na patelnie :)

Gość Perw
Ja ścieram cebulę na tarce, żeby była papka, jajko, namoczona bułka tarta, sól, pieprz, obtaczam w bułce tartej i na patelnię.

Gość Twój^Psychiatra
Skarbie przyjdź do mnie ja bym pojadł miecha a sam jestem skazany na ryż z sosem dzisiaj... Mieloniaka sobie nie zrobię takiego skilla nie mam :(

o właśnie zapomiałam o cebulce, albo czosnek też jest super:) a jesli cebulka to starta, żeby sie nie spaliłą.

Gość do miesa wbijam jajko,daje sol
pieprz, troche wegety, majeranek, podsmażoną cebulę w kostkę i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, daję czasami namoczoną bułkę w mleku ale nie zawsze. Formuje kotlety i obtaczam w bułce. Nastepnie smażę

Gość obiaiiaiaiaiaiaia
a ja wiem juz co zrobie! Dodam namoczona bulke pieprz sol wegety troche cebulke starta i podsmazona do tego w tym w rulonik ser i ogorek kiszony i razem uformuje mielonego:D i tam w mielonym bedzie niespodzianka rulonik z serem i ogorkiem dobry pomysl co?:D