Gość a w Piśmie jest napisane Napisano Sierpień 8, 2011 "gdyby twoja wiara była jak ziarnko gorczycy"... I to prawda jest. Nie zaufalaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wszyscy szczesliwi sa Napisano Sierpień 8, 2011 słyszeliście o sekrecie albo prawo przyciągania to plagiat z nauki Jezusa I otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiarą prosić będziecie (Mt 21,22). Warto zwrócić uwagę na akcent postawiony w powyższej wypowiedzi, który dotyczy wiary. Ze słów Chrystusa wynika, że wiara jest tym niezbędnym czynnikiem, który warunkuje wysłuchanie naszych próśb. W tekście poprzedzającym wyżej cytowane słowa jest mowa o nieurodzajnym drzewie ligowym, które na słowa Chrystusa: „Niechże już nigdy nie rodzi się z ciebie owoc (Mt 21,19), natychmiast uschło. „A uczniowie, widząc to, pytali ze zdumieniem: >>Jak mogło drzewo figowe tak od razu uschnąć?Wierzycie, że mogę to uczynić?>Tak, PanieWedług wiary waszej niech wam się staniePrzymnóż nam wiary>... Jeśli możesz co, zlituj się nad nami i pomóż namJeśli możesz? Wszystko możliwe jest dla tego, kto wierzyWierzę, zaradź memu niedowiarstwu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kulas na wózku Napisano Sierpień 8, 2011 ja dostalem nowe opony do mojego wózka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KRAWACIARZ 0 Napisano Sierpień 8, 2011 Święci nie są od spełniania życzeń ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinawierna Napisano Sierpień 8, 2011 Człowiek jest tylko człowiekiem a nie żadnym Hiobem biblijnym, kiedy skomla i żebra szlochając na kolanach, a Bóg mówi mu że "proście a będzie Wam dane" i daje inne znaki a wokół nawet nie, że nic się nie poprawia tylko robi coraz gorzej to może upaść na duchu. Człowiek jest tylko człowiekiem a nie Hiobem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zgadzam się! Napisano Sierpień 8, 2011 z Tobą ewelinawierna. Sa granice wytrzymałosci ludzkiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Malutka duza Mady Napisano Sierpień 8, 2011 Ja sie modlilam do Sw. Rity, ale tez do innych swietych o niemozliwa rzecz. Prosilam tez dusze czyscowe i otrzymalam! (duzo odpustow im podarowalam, a slyszamam ze one sa bardzo wdzieczne). Cale moje zycie zostalo przewrocone do gory nogami i samo sie to nie zrobilo. Inni na mnie patrza i sie dziwia jak to mozliwe, ze taka nedzna kreatura jak ja tak dobrze ma. Nie wiem czy to sw. RITA mi pomogla, bo polowe nieba prosilam, ( rok czasu bezustannie, caly czas na kolanach siedzialam) i chyba mieli mnie dosc i dali mi to o co prosilam, a nawet wiecej mi dali. Prosilam o prace i o dobrego meza. Kiedys bylam bezrobotna, dzis zarabiam 3 tysiace euro na reke (nie w Polsce) i mam cudownego chlopaka, ktory wkrotce zostanie moim mezem. Samo do mnie to wszystko przyszlo, ja nic nie zrobilam, tylko sie modlilam. Dziekuje Ci Boze i tym ktorzy sie za mna wstawili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kafeladyinblack Napisano Sierpień 9, 2011 Ja przez 4 lata codziennie modliłam się o spotkanie chłopaka. Nie zjawił się. Wciąż się modlę, ale o godne i spokojne przezycie samotnosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość no to spoko0000000 Napisano Sierpień 10, 2011 ale macie problemy;/;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ullalala 0 Napisano Sierpień 10, 2011 byliśmy młodym małżeństwem żyjącym na odległość, czego absolutnie nikomu nie życzę w świeżym małżeństwie, jeśli masz świadomość, ze krótko po ślubie będziesz musiał zostawić swojego malżonka żeby jechac do pracy :(( Pracowaliśmy ja na poludniu kraju a mój mąż na północy więc możecie się dowiedzieć ile kilometrów nas dzieliło i jak często się widywaliśmy... Od ponad roku już, jeszcze bedąc w narzeczeństwie staraliśmy się aby mój mąż znalazl pracę w mojej miejscowości, wszyscy mówili że to na pewno potrwa jeszcze z kilka lat. Zaczęłam się modlić do św. Rity - od tego momentu po 2 miesiącach mój mąż pracował już w moim mieście i zamieszkaliśmy razem :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EwaEwaEwaEwaEwaEwaEwa Napisano Sierpień 11, 2011 O swieta Rito dopomoz mi:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość HANA HANA Napisano Wrzesień 28, 2012 Moi drodzy fajnie ze prosicie o wstawiennictwo tylko nie fajnie ze w kakretnych sprawach to tak jakby nie godzić się z wola Bożą tylko ubiegać sie o własny plan dla siebie.Plan Boży dla każdego z nas jest niesamowity a proszenie o własne widzimisie jest moim zdaniem jakby nie na miejscu.Mysle ze trzeba prosić Boga o siłe w wypełnianiu jego woli i o wiare której nam wszystkim bardzo brakuje.Piszecie ze modlicie sie o męża chlopaka itd. a nie pomysleliście ze może właśnie wam Pan przeznaczył inna droge-piekniejszą niz małzeństwo na której bedziecie szcześliwsi nizeli na tej o którą prosicie. znam kobiety które modliły sie o meża -otrzymały a teraz nażekaja jak im w małżeństwie źle.Myśle ze tylko ON wie co dla nas jest najleprze i trzeba bezgranicznie Mu zaufac i pozwolic działac.A do modlitwy zachecam ale nie takiej egoistycznej a bardziej NIECH SIE WYPEŁNI WOLA TWOJA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2013 mi caly czas pomaga modlimy sie nie do niej tylko do Boga za jej posrednictwem sw Juda tez pomaga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 29, 2013 mi caly czas pomaga modlimy sie nie do niej tylko do Boga za jej posrednictwem i to jest prawidłowa postawa katolika bo wielu zapomina ze to nie oni pomagają ale bóg i wielu ludzi robi z świętych bogami np ojciec pio powiedział ze przyszło do nieg kobieta i prosiła go zeby ja wyleczył ale kazał jej sie wyspowiadać z tego grzechu bałwochwalstwa to ściąga przekleństwo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Listopad 16, 2013 Witam. chciałam dać małe świadectwo otrzymania łaski, o którą prosiłam Pana Boga za wstawiennictwem św. Rity. Otóż moja intencja została wyproszona i co prawda efekt był tylko chwilowy, ale jednak sprawiło mi to ogromną radość i wiem, że to dzięki św. Ricie. Naprawdę warto się modlić do Tej świętej, nigdy nas nie zostawi bez pomocy. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 23, 2014 Święta Rita zawsze mi pomaga, modlitwa do Niej dodaje mi otuchy,m ona potrafi u Boga wybłagać dla nas łaski. Poleca m modlitwę do Niej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 23, 2014 Sw.Rita jest moja patrona od bierzmowania. Jednak to o co się modliłam pozostało bez odezwu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 23, 2014 tak, mi pomogła, gdy brałam ślub z mężem zanosiło się na to, że przez wiele lat będziemy mieszkać na odległość ( ponad 400km ) i każdy pewnie wie co to jest małżeństwo na odległość więc byłam smutna w dniu ślubu. Chodziło o pracę i bardzo ciężko znaleźć przecież pracę w Polsce... mój mąż już przed ślubem bezskutecznie szukał pracy w moim mieście ponad rok. Po ślubie zaczęłam codziennie odmiawiać litanię do św. Rity o tą sprawę bardzo trudną i w niecały miesiąc mąż znalazł pracę w moim mieście i zamieszkaliśmy razem. To naprawdę był cud. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 24, 2014 brawo brawo ( do tej odpowiedzi powyżej :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 30, 2014 mi nie pomogla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 30, 2014 Wysłuchuje zawsze, tylko czasami po konsultacji z Bogiem, Który wie lepiej niż Ty, co jest dla Ciebie dobre, może stwierdzić, że spełnienie Twojej prośby dokładnie w takiej formie, jak sobie to wyobrażasz, byłoby dla Ciebie opłakane w skutkach i wtedy kombinują z Bogiem, jak to wszystko zrobić, żeby jednak było dla Ciebie lepiej:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Asia Napisano Październik 2, 2014 Módlcie się do św. Rity , ona naprawdę pomaga. Długo się modliłam do niej, do św. Tadeusza Judy, do św. Expedyta, poruszyłam całe niebo i wyprosiłam łaskę. Oczywiście nie siedziałam przy tym tylko calymi siłami próbowałam naprawiać to co utraciłam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 2, 2014 Mnie pomogła, bo było mi trudno zerwać z nałogiem, a teraz jest dobrze, jestem wolna prawie od roku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 5, 2014 mi tez Sw.Rita pomogla juz 2 krotnie .chodzilam do kosciola , zapalalam swieczke i modlilam sie do Boga Ojca oraz prosilam Sw.Rita o pomoc, tlumaczylam jej swoimi slowami dlaczego prosze o pomoc.bylam zaskoczona szybka, pomoca Sw.Rity. choruje przewlekle, i wlasnie stwierdzilam, ze w mojej chorobie to juz tylko modlitwa moze mi pomoc, wiec znowu bede przy swieczce rozmawiac, ze Sw.Rita POLECAM NAPRAWDE WARTO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 9, 2014 Przepraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marioliia Napisano Październik 12, 2014 Fundacja Pomocy Ubogim Św. Rity z Cascia (www.fundacjaswietejrity.pl) zwraca się z prośbą o wsparcie działań statutowych na rzecz osób potrzebujących, a przede wszystkim modernizacji Ośrodka Wsparcia Rodzicielskiego z Punktem Przedszkolnym, będącego odpowiedzią na problem związany z kryzysem rodziny, trudnościami materialnymi, wychowawczymi i emocjonalnymi oraz pomoc w opiece i przygotowaniu do nauki szkolnej dzieci z rodzin o niższym statusie materialnym. Darowizny na ten cel można wpłacać na numer konta 20 1240 4911 1111 0000 5328 0758 Ofiarodawcom (pow. 20 zł) wyrazimy wdzięczność w postac***ięknego kalendarza na 2015 r. z miejscami kultu Św. Rity w Polsce. Wszystkich darczyńców zapewniamy o modlitwie do naszej Patronki Św. Rity. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Luty 19, 2015 Witam czy jest może ktoś z Krakowa kto mógłby kupić mi modlitewnik Św Rity w Rosarium przy Parafii Augustianów. Mieszkam na północy i niestety tutaj takiego który bym chciała nie ma. Mogę wcześniej przesłać pieniążki tylko bardzo prosiłabym o informację Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Natka31 0 Napisano Maj 28, 2015 Św Rita jak Juda Tadeusz są patronami do spraw trudnych św Rita szczególnie pomaga w chorobach psychicznych i uzależnieniach ja proszę Ją żeby mi pomogła zwalczyć nerwice lękową. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 4, 2015 Proście a będzie Wam dane :D Ja prosiłem św. Ritę o zdanie trudnego egzaminu. Bardzo się bałem, ale udało się śpiewająco (mimo że nie powinno). Ogarnął mnie nieziemski spokój, cały strach ustąpił, to było naprawdę niesamowite doświadczenie. Dziękuję Ci o święta Rito! CHWAŁA BOGU KTÓRY ZNA NASZE SERCA I TROSKI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość z bielactwem Napisano Sierpień 30, 2015 mam bielactwo, na tą chorobę nie ma lekarstwa. Chyba została mi już tylko modlitwa bo wyglądam brzydko a za rok ... Mam nadzieję, że zostanę wysłuchana i moja choroba jakimś cudem cofnie się :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach