Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 Witam, mam pytanie do osób modlących się do sw. Rity. Czy komuś nie pomogła, ktoś nie doczekał się wypraszanej łaski? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość plastik fantastik Napisano Sierpień 6, 2011 dziwne pytanie to tak jak by powiedzieć ze Tusk zawsze prawdę mówi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kot_ Napisano Sierpień 6, 2011 Mi pomogła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bIeee Napisano Sierpień 6, 2011 podziel sie jak ci pomogla? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 A czy jest ktoś komu nie pomogła? Albo nowenna pompejańska komuś nie pomogła? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kot_ Napisano Sierpień 6, 2011 Po prostu spełniła moje ogromne marzenie, którego spełnienie graniczyło z cudem :) Ale to zbyt osobiste by mówić o tym na forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 Kotku, napisz:) Naprawde jestem ciekawa jak wielkie cuda można otrzymać. Proszę nie pisz "wielkie", tylko napisz konkretnie.Proszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spoko loko Napisano Sierpień 6, 2011 Ja sie modle do sw. Rity ale bez intencji tylko o ogolna pomoc w zyciu:) A modlitwa do swietej rity na pewno cos zdziala wiec warto:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kot_ Napisano Sierpień 6, 2011 Wolałabym jednak nie ;) Ale to nie jest tak, że kompletnie nic się nie robi a czeka się na gotowe. Ja się modliłam szczerze i robiłam coś w kierunku spełnienia tego marzenia. Aha, i myślę, że częstotliwość modlitwy nie wpłynie na spełnienie tego co chcemy, bo ważne jest to czy naprawdę i gorąco pragniemy spełnienia marzeń ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 W mojej sytuacji mogę tylko czekać:( wszelkie próby ingerencji mogą tylko zaszkodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 Ktoś jeszcze się wypowie w temacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kasztyk33 Napisano Sierpień 6, 2011 czego jest patronką? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 Spraw niemożliwych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość student 20 jersey Napisano Sierpień 6, 2011 To ta , ktora walczyla z power rangersami w 1 serii? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aha i achhhh Napisano Sierpień 6, 2011 Dekalog: 1. NIE będziesz miał bogów cudzych przede mną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 Kiedy człowiek jest zdesperowany chwyta się wszystkiego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość spoko loko Napisano Sierpień 6, 2011 Co tu ma I przykazanie? Sw Rita jest swieta. Do siwetcyh mozna sie modlic o wstawiennictwo i pomoc, tak samo jak do aniołow czy błogosławionych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aha i achhhh Napisano Sierpień 6, 2011 zresztą, nawet ksiadz kiedyś mi mówił, ze swietych można prosic o wstawiennictwo, ale modlic sie to możesz tylko do Boga. Zreszta, rób sobie swój kosciół, jak wiekszosć wiernych, takie "państwo w państwie", co mi to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 A czy ktoś tu mówi że modli się do swietego jak do Boga? Moze nie zdajesz sobie sprawy ale do swietych modli sie o WSTAWIENNICTWO Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aha i achhhh Napisano Sierpień 6, 2011 o wstawiennictwo sie PROSI, moja droga, taka mała róznica w znaczeniu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kamilakamakamila Napisano Sierpień 6, 2011 A modlitwa i prosba to nie to samo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yogurdu 0 Napisano Sierpień 6, 2011 Kilka lat temu słuchając radia usłyszałem ,że pewien człowiek jest w ciężkim stanie w śpiączce i przyszła mi taka myśl aby się za niego pomodlić.Pomodliłem się za niego" Trzydniowym nabożeństwem za chorych" św.Rity. Rozpocząłem to nabożeństwo w środę a w piątek zakończyłem.W sobotę jechałem na spotkanie Odnowy w Duchu Św. na Jasną Górę ,stojąc na dworcu autobusowym zobaczyłem napis na pierwszej stronie gazety o tym ,że ten człowiek odzyskał przytomność.Moja radość była wielka dziękowałem Bogu za pomoc i św.Ricie za wstawiennictwo.Z perspektywy kilku lat wiem ,że za tego człowieka modliło się też dużo księży i może to dzięki ich modlitwie on wyzdrowiał a moja była po prostu zbiegiem okoliczności.Dlaczego tak sądzę? -modliłem się też tą modlitwą za pewną dziewczynę ,która była w śpiączce ale ona zmarła ,dlatego sam nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość p. Jasia Napisano Sierpień 6, 2011 a czemu nie modlicie sie do Boga tylko do zmarłych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość trele morele30 Napisano Sierpień 6, 2011 o rany, co za temety na kafe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od spraw beznadziejnych Napisano Sierpień 6, 2011 jest jeszcze święty Juda Tadeusz. Ja dwa razy w życiu odmawiałam nowennę o tą tutaj: http://adonai.pl/modlitwy/?id=84 i dwa razy Bóg mnie wysłuchał. A były to sprawy naprawdę beznadziejne... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od spraw beznadziejnych Napisano Sierpień 6, 2011 Oj to nie ta... Tamtą odmawiało się 6 razy dziennie, taką krótką. Niektórzy tą modlitwę zostawiali w kościele, bo niby tak trzeba... ale ja nie a mimo to, dostałam wszytsko co chcialam. Poszukam jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość od spraw beznadziejnych Napisano Sierpień 6, 2011 Znalazłam: http://www.modlitewnik.pl/nowenna-9-dniowa-modlitwa-w-trudnych-sytuacjach/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewelinawierna Napisano Sierpień 7, 2011 Bóg nie zawsze wysłuchuje. Czasem pozwala cierpieć aż do utraty tchu, ja po pewnym cięzkim dla mnie wydarzeniu w kwietniu "ucieklam" do Boga, zaczęłam w rozpaczy chodzić codziennie do Kościoła, na msze, modlić się codziennie z zaangażowaniem. Prosiłam o coś konkretnego, ale też o siłę. Odmawiałam wszelakie nowenny. Ale zamiast sytuacja się poprawiać z dnia na dzień robiło się coraz gorzej. Teraz jest już kompletne dno. Ale chodzę mimo to wciąż codziennie na mszę, codziennie się modlę. Ale już nie wierzę w poprawę sytuacji, chodzę bo na początku, w ogromnej rozpaczy przysięgłam Bogu, że jesli mnie wyslucha i zesle to o co proszę to będę chodzić, a jesli nie wysłucha to tez będę. Bóg wtedy dał mi znak (nie chce mowic jaki), ze mi pomoze, ze da to o co proszę. Ja dotrzymałam obietnicy, On nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karolinalublinka Napisano Sierpień 8, 2011 Bog to nie automat do spelniania zyczeń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiedz jaki znak Napisano Sierpień 8, 2011 o co chodzi?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach