Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co robic???

co mam zrobić??? Wazne!

Polecane posty

Gość co robic???

W pazdzierniku mam isc na studia. zawalilam rekrutacje i w gre wchodzą tylko uczelnie prywatne. Mniejsza o to. Moge wybrac 2 drogi, ale kompletnie nie wiem co zrobic. Pomozcie!

Gość co robic???
Pierwsza opcja - ide na studia dzienne, lingwistyka stosowana, przeprowadzam sie do krk. czyli nie pracuje, nie zarabiam, moim jedynym zajeciem jest studiowanie. ale mam okazje naucdzyc sie odpowiedzialnosci, mam zycie towarzyskie i swietną okazje wyplątać sie z toksycznej relacji (nie wnikajmy w szczegoły)

Gość Problemowa kobieta:(
ja niestety ci nie pomoge jestem już kilka lat po studiach ale moja koleżanka miała taką samą sytuacje i poszła na prywatne do tej pory mówi że była to najlepsza decyzja w jej zyciu....

Gość co robic???
I opcja druga. ide na studia zaoczne, na ten kierunek, zostaje w domu, ide do pracy do firmy ojca, on mnie doksztalca w dziedzinie biznesu, placi za studia, za rózne kursy, ktore beda mogly mi sie przydac, pensja jest tylko na moje wydatki. chce rozprzestrzenic swo biznes na cala polske, ktory przewidywalnie w ciagu 10 lat bd wart 300 milionów zlotych. ja zostaje jednym z udzialowcow (na papierku), mam zagwarantowane 1 % (moze wiecej) czyli w wieku 30 lat bd miec na koncie 3 miliony plus zyski z biznesu. po lingwistyce bede tlumaczem w tej irmie, bo ojciec bd potrzebowal tlumacza. ale co z zyciem studenckim?

Gość co robic???
ale tu druga czesc wypowiedzi. co byscie zrobili, mając 2 takie opcje do wyboru?

Gość co robic???
aha, na marginesie, zycie chcę zwiazac z p[rowadzeniem wlasnej dzialalnosci, nie interesuje mnie praca od 8 do 17 w biurze

Gość co robic???
Bede miec zyski z tego biznesu plus udzialy bez zadnego wkladu/

Gość co robic???
i sie cholera miotam, bo zawsze chcialam isc na dzienne studia ale czy warto?

Gość deefty
Rób co chcesz.

Gość co robic???
zrobie tylko nie wiem co. chodzi chyba o cale moje zycie.

Gość deefty
Po pierwsze, biznesu się nie rozprzestrzenia :) Po drugie, jak firma padnie, to w wieku 30 lat będziesz spłacała długi. Sama decyduj.

Gość co robic???
a jak nie padnie, a ja za 5 lat bede miala papierek ale zadnych szans na prace w tym kraju?

Gość co robic???
zreszta zawsze chcialam prowadzic biznes. moge miec tylko studia albo studia plus przygotowanie do biznesu. ale wlasnie, jak cos pojdzie nie tak, to lepiej byloby miec dzienne ukonczone.

Gość co robic???
i zostaje wazna dla mnie kwestia. jestem wgl nieprzystosowana do zycia, a mieszkajac sama moglabym sie tego nauczyc. jestem tez w cholernie toksycznej relacji i przydaloby mi sie zmiana srodowiska, nowi znajomi itd.

Gość co robic???
wypowie Sie jeszcze ktos?