Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze czy źle??.,.

Czy kara nie jest zbyt sroga?Prosze o poważne opinie

Polecane posty

Gość amala
dobrze czy źle??.,. wiesz co, ja pochodze, raczej z dobrego domu..i tez zdarzylo mi sie wrocic pijana do domu..pamietam ze bardzo cierpialam, nie tylko z powodu kaca, ale przez to, ze zawiodlam zaufanie mojej mamy...teraz sama jestem podwojan mama i chyba zatluke moja corke, jak przyjdzie zapruta do domu;) hehehe a tak powaznie chyba postapie jak moja mama..nie bede rozmawiac z moim dzieckiem... moze zamiast zabraniac jej wyjazdy do dziadkow zabron jej isc na nastepna osiemnastke..

Gość matka nastolatka
przegięłaś jak dla mnie albo jej NIE POZWALASZ PIĆ NIC! albo odpuszczasz karę..moim zdaniem to robienie małolacie wody z mózgu. skąd ona miała wiedziec czy jedno piwo jest bardziej symboliczne niż jeden drink? rozumiem karę za spozywanie alkoholu gdy miała zakaz picia ALE ONA NIE MIAŁA ZAKAZU PICIA!!! tylko zakaz upicia się, co moim zdaniem świadczy, że masz nie pokolei w glówcw - przecież małolata, zakładając że do tej pory nie piła nie wie gdzie jest granica jej organizmu

Gość fyhgubjbggbg
ile corka ma lat w ogole?

Gość dobrze czy źle??.,.
14:43 [zgłoś do usunięcia] matka nastolatka przegięłaś jak dla mnie albo jej NIE POZWALASZ PIĆ NIC! albo odpuszczasz karę..moim zdaniem to robienie małolacie wody z mózgu. skąd ona miała wiedziec czy jedno piwo jest bardziej symboliczne niż jeden drink? rozumiem karę za spozywanie alkoholu gdy miała zakaz picia ALE ONA NIE MIAŁA ZAKAZU PICIA!!! tylko zakaz upicia się, co moim zdaniem świadczy, że masz nie pokolei w glówcw - przecież małolata, zakładając że do tej pory nie piła nie wie gdzie jest granica jej organizmu Jakos do tej pory co bywała na roznych imprezach zawsze wiedziala ile moze wypic a ile nie, i nie było tego problemu , wczoraj przecholowala, miala powiedziane ze niech tak postepuje jak wczesniej na podobnych przyjeciach, a ze postanowila o krok dalej zrobic, i skorzystala z wódki to sie przekonala Sama pwoiedziala ze ani szapmana ani piwa nie pila, ale chwyciła za wódke, lecz wyraźnie miala zakaz na wódke, a jednoglosnie powiedziane ze moze w symbolicznej ilosci skosztowac alko jak zawsze do tej pory robiła i nie konczyło sie takim stanem jak skonczyło sie tego dnia!!!!

Gość dobrze czy źle??.,.
prosze przeczytac sobie mój wpis z 13:02..albo i nawet go zacytuje ........ 13:02 [zgłoś do usunięcia] dobrze czy źle??.,. Nie byla trzymana pod kloszem juz z 3 razy byla na 18-stce w tym często niezliczonej ilosci na pozostalych kameralnych kogos przyęcia typu urodziny,imieniny. Nawet na sylwestra w nowym rok umiala trzymac fason jak była u znajomych. Nigdy piana nie przychodziła do domu, nawet podpita tez nie, ewentualnie toastowo lampke wina wypiła zawsze i to na tyle, a wczoraj sie nie opanowala i za wódke chwyciła, nie mając umiaru i wyczucia jak łatwo sie nia upić ............

Gość No więc teraz prawda
Twoja córka wcale nie musiała wypić sporo skoro pierwszy raz piła wódkę. Myślę,że dla niej teraz dostateczną karą jest kac;) Nauczy się czym to grozi może kolejny raz się zastanowi. Poza tym to nastolatka. Będzie pić,za twoją zgodą czy za twoimi plecami. Niestety ale musi to przejść. Zmądrzeje to minie to z czasem. Nie ma jej co tak dotkliwie karać. Straci do Ciebie zaufanie i dopiero będzie. Kto wie czy w złości dopiero się nie nawali za twoimi plecami. Niech jedzie na te wakacje a ty w ramach kary nie wiem. Nie kup jej nic do końca wakacji,żadnego ciucha,daj może szlaban na kompa czy odbierz na jakiś czas telefon. Dla nastolatki to dopiero będzie mega kara ;) Szlabanu jej nie dawaj,za to ustal ,że do powiedzmy 21 ma być w domu.

Gość cvsvbsghsh
wpierdool jej spuscisz i nigdzie niee wysylac

Gość misia1980
pusc ja do dziadkow ale zamien to na co innego.. na jakas inna kare nk: nie pojdzie na impre przez kolejny miesiac od powrotu od dziadkow

Gość nicolkaaa
Jak ja sie upilam jako dzieciak to moja kara bylo zero napojow na kaca. Matka nawet do lazienki za mna szla bym wody z kranu nie pila :) Masakra poprostu. Nie dosc ze cierpialam strasznie to jeszcze rodzinka sie ze mnie smiala :) Ale pomoglo... wiecej do domu pijana nie wrocilam :) A dzis po latach smiejemy sie z drastycznych metod wychowawczych :)

Gość dddss
nicolka twoje imie i glupota twojej matki mnie rozpierdoolila, szkoda ze do szpityala z odwodnienia nie trafials, byscie sie dopiero smieli z drastycznych met. wych :o japierdoole , nie dawac wody dziecku, nie no szook :o

Gość cxxcx
nicolka dokladnie twoja mama to jakas tepa strzala . moglas nawet od tego umrzec. kurwco za ludzie

Gość ???sbsnbshs
przeeciez oragizm jesli nie ma ŚWIERZYCH płynów po spozywaniu alkoholu wowczas nie moze trawic tych toskyn przy zatruciu i jesli nie ma dostepu wogole plynow wtedy moze dojsc do niewydolnosci nerek boo organizm nie ma jak strawic promili Dziennie BEZ kaca potrzebujemy ok 2 l wody, a co dopiero prz kacu aby watroba i nerki przefiltrowały toksyny,a tu jkurnnaa tej dziewczyny matka nie pozwolila przez caly dzien ani jednej kropli wody wziąśc od ust!! brak słow poprostu, dzieciaka by wlasna matka zabiła przez otrucie

Gość nicolkaaa
Nie przesadzajcie. Nie wyslala by mnie na tamten swiat :) Az tak strasznie nie bylo... Fakt kac mnie meczyl potwornie ale nie mdlalam nie robilo mi sie slabo itp. Na obiad dostalam rosolek :) Po za tym juz nie bylam takim znowu dzieckiem.... To ze czlowiek w ciagu dnia potrzebuje 2l wody to mit... A ty prostaku co cie tak moje imie roz... To nie imie glabie tylko nik!

Gość ojciec tadziu rydzyk
dobrze czy źle?? córko moja a kto z nas nie popełnia błędów? daj jej inną karę np niech zmówi 3 zdrowaśki i koniecznie datek na kościół w Toruniu

Gość ojciec tadziu rydzyk
nicolkaaa dziecko drogie czemu ty ta wódkę piłaś ? mogłas przyjść do ojca tadzia do kościoła byka się napić to by cie tak nie sponiewierało. widzę cie z datkiem i odmów 3 zdrowaśki ;)

Gość 11918181
Nicolka jak dlugo twoja mam trzymala cie bez dostepu do wody? caly dzien czy dwa czy ile jesli na kaca nie pozwalala sie napic???uwierze w to że przez cały dzien nie mając zadnej wody w ustach, nawet kkropli jak to napisalas (mama z toba do alzienki szla abys sie nie napila czasem wody) nie zrobilo ci sie slabo, Ale popieram, organizm musi miec 1,5 l dziennie plynow a co dopiero mowiac na kaca, wiec nicoola twoja mam naparwde mogla doprowadzic do zatrucia organizmu nie dając tobbie napiss sie kompletnie nic

Gość 11918181
mialo byc że NIE uwierze w to ze nie zrobilo ci sie slabo bez nawodnienia organiuzmu przy zatruciu alkoholowym :o

Gość jak to bez picia caly dzien??
taa straszbnie nie było? nie pijąc kompletnie nic cały dzien faktycznie strasznie nie jest ,boze Nicolla ty nie miej dzieic jesli nie rozumiesz jakich szkod w organizmie moze wyrzadzic brak swierzych plynów do filtracji toksyn, zwlaszca po przepiciu, to jest komletna nieodpowiedzialnosc rodzicow :(

Gość jak to bez picia caly dzien??
kiedy wreszcie moglas sie czegos napisz tak juz serioi?? bo strasznie niescisle piszesz!!! to caly dzien mam cie pilnowalal abys nic nie mogla sie napic czy ile czasu? bo ja sobie nie wyobrazacm caly dzien o suchym pysku bez zadnego picia nawet na trzeźwo.Rodzic ktory zabrania dziiecko pic przez caly dzien to jest łamanie praw czlowieka,mimo ze tobie sie nic nie stało, akurat druga osoba by mogla miuec uszkodzone nerki z racji odwodnienia po przepiciu ,i pisze powaznie

Gość nicolkaaa
Wieczorem juz normalnie pilam. Nie robilo mi sie slabo a co do picia ja normalnie w ciagu dnia wypijam max 2 szklanki plynu (no pomijam kawe ). Pisalam wczesniej ze byl to drastyczny sposob ok ale nie stala mi sie krzywda a alkocholu wiecej nie tknelam. Czyli tak: wstalam ok 12 (po imprezie wczesniej sie nie dalo) ok godz 14 byl plynny obiad a od ok 17-18 pilam juz normalnie.