Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość calada

Urzad Pracy...prosze o rade

Polecane posty

Gość calada

04.07.2011 podjelam prace na okres probny (1 miesiac). Dopiero 29 lipca dostalam umowe, oczywiscie z data 4 lipca. Nie bylo wiadome czy zostane w tej pracy wiec nie zglaszalam w UP podjecia zatrudnienia i prosby o wyrejestrowanie, poza tym moj pracodawca pytal mnie czy jestem bezrobotna wiec przyjelam, ze sam zglosil fakt zatrudnienia mnie w UP. Chcialam wyrejestrowac sie w piatek ale nie zdazylam i planuje to zrobic jutro. Czy cos mi grozi? (nie mam prawa do zasilku). Jezeli umowa nie zostanie przedluzona to czy moge zarejestrowac sie jeszcze raz?

Gość jaka to była umowa?
zlecenie?

Gość calada
Nie, na czas nieokreslony.

Gość jaka to była umowa?
nic Ci nie grozi, nie pobierałaś zasiłku; dziwne że na czas nieokreślony coś aż niemozliwe ale mniejsza z tym

Gość calada
Naprawde na czas nieokreslony, w umowie pisze tylko ze okres probny wynosi 1 miesiac, w tym czasie mozna rozwiazac umowe z zachowaniem 2-tygodniowego okresu wypowiedzenia. Problem w tym, ze jestem tez chora, chce isc jutro do lekarza i pewnie wysle mnie na zwolnienie, najpierw musze sie wiec wyrejestrowac z UP a dopiero potem lekarz? A co jezeli zrezygnuje z tej pracy? W jakim czasie moge sie ponownie zarejestrowac? (chodzi mi przede wszystkim o ubezpieczenie na czas szukania nowej pracy).

Gość zawstydzona4758
tak, więzienie do 2 lat w zawiasach

Gość jaka to była umowa?
dziwna sprawa, piszesz że masz umowę na próbę a jednocześnie na czas nieokreślony - to już się wyklucza; wejdź na www.forumprawne.org i tam jest wszystko dobrze wyjaśnione i lepiej tam zadaj pytanie, jak dla mnie mieszasz kilka pojęć