Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar81

Wkurza mnie, że już 21 lat jest w Polsce kapitalizm

Polecane posty

Gość madagaskar81

A są jeszcze państwowe firmy, Przecież to wszystko dawno powinno być sprywatyzowane!!!

Gość komuchprawdziwy_
a ja chcę komuny i chcę zostać pirwszym sykrytorzem i kto mi to zapewni? nie ma tak na życzenie

Gość madagaskar81
Przecież państwowa własność równa się stacja Intercity we Włoszczowie

Gość madagaskar81
Właśnie dlatego głosuję na Janusza Korwin Mikkę, Tusk co prawda prywatyzuje, ale za wolno moim zdaniem. Chociaż nie uważam, że ekipa PO prywatyzuje za bezcen, za PZU, Tauron czy JSW dostali dobre pieniądze

Gość madagaskar81
chcesz zostać pierwszym sekretarzem wyjedź na Kubę albo do Korei północnej

Gość madagaskar81
O pociągu ITC we Włoszczowie mówili na wszystkich kanałach, nie tylko w TVN, ale nie dziwię się twojej argumentacji. U Pis-popaprańców to jedyna argumentacja, ktoś podaje konkretne argumenty a Pisowiec odpowiada, że jesteś głupi i oglądasz TVN. To chyba mówi samo za siebie

madagaskar81, aleś ty głupi. Mówili coś w TV, ale co to sam do końca nie wiesz. We włoszczowie na samym początku zatrzymywał się jeden pociąg kategorii TLK, i jeden kategorii EX. Obecnie zatrzymują się tam tylko TLK i pociągi IR komercyjne uruchamiane przez samorządową spółkę PR. Pracuję na kolei więc wiem lepiej od ciebie pelikanie. Nigdy nie głosowałam na PiS.

Gość madagaskar81
Ja nigdy nie oglądałem TVN lemingu

Jeżeli nadal nie widzisz różnicy między pociągiem kategorii Intercity (IC), a pociągiem SPÓŁKI INTERRCITY (czyli TLK, EX, EN, EC, lub IC) to pewnie różnicy między du­pą a zupą też nie widzisz. Tak więc nie błaźnij się już i idź ku­rwa spać.

Może i nie oglądałeś, ale sam jesteś lemingiem. Gdzieś tam w mediach, czy gazetach pierdnęli i wciągnąłeś ten smród i powtarzasz dalej.

Gość madagaskar81
Widzę, że masz z tym wielkim problem ale w ogóle nie zrozumiałaś przykładu. Chodzi o to, że pociąg który powinien zatrzymywać się tylko w dużych miastach zatrzymywał się we Włoszczowie tylko dlatego bo jakiś polityk pochodzi z Włoszczowy. Zatrzymywał się tam, chociaż było to z ekonomicznego punktu widzenia nieracjonalne, ale tego polityka to nie obchodziło bo przecież to nie on tracił pieniądze tylko my wszyscy! A on zyskiwał głosy mieszkańców Włoszczowy. Taki mechanizm działa w państwowych przedsiębiorstwach- zarządzający politycy martwią się nie o rozwój firmy, a głosy wyborców swojego regionu

I po raz kolejny ośmieszyłeś się. Gosiewski nie pochodził, a nie mieszkał we Włoszczowie. Znów jakiś dziennikarski smrodek łyknąłeś?

Zadam jeszcze jedno pytanie populisto. Skoro peron we Włoszczowie był nierentowny, to dlaczego nawet po śmierci Gosiewskiego i odsunięcia pisu od władzy zatrzymuje się tam z roku na rok co raz więcej pociagów, w tym komercyjnych IR? Przecież peron jest i był nieopłacalny według ciebie. A skąd to wiesz? Bo przeczytałeś zapewne wywody jakiegoś dziennikarzyny. Jakby w gazecie napisali, że twój stary to pedofil też byś łyknął?

Gość madagaskar81
Boże jak można być tak tępym? Skąd się tacy ludzie biorą? Zadnych argumentów tylko wyzwiska. Specjalnie nie podałem nazwiska bo chodzi mi o zachowanie wszystkich polityków śp. Gosiewski nie pochodził z Włoszczowej, ale z tamtego okręgu wyborczego kandydował. A jak rozumiem w związku z tym, że Gosiewski nie pochodził z Włoszczowej to ty jesteś przeciwniczką prywatyzacji?

Odmieniać przez przypadki też nie umiesz? Mówisz z Warszawy, czy z Warszawej? Z Częstochowy, czy z częstochowej. Ja też mogę zapytać. Jak można być tak tępym i skąd się tacy ludzie biorą jak ty. Wszystko łyka, jak pelikan, rzuca jakimiś hasłami których znaczenia nie zna. Wiesz co. Przeprowadź się do Chin, czy Kuby, gdyż do kapitalizmu nie dorosłeś dziecko.

Gość madagaskar81
budowa peonu kosztowała prawie 3 miliony złotych, a pociąg IC zlikwidowano z powodu bardzo małej liczby pasażerów. Przecież na budowę tego dworca zrzucili się wszyscy Polacy

Gość madagaskar81
Literówki i obrażanie, jeszcze ani razu nie wypowiedziałaś się na temat, wracaj lepiej do szorowania przedziałów, bo widząc po twoich wypowiedziach tylko do tego się nadajesz

Gość madagaskar81
Jak wiesz wszystko z własnego zdania to może mnie oświeć i powiedz jakie ty masz zdanie na temat prywatyzacji?

Gość madagaskar81
W końcu się zamknęła ta idiotka

Przecież sam mnie obrażasz, a oburzasz się kiedy ja to samo robię. Poważny jesteś? Do szorowania przedziałów to chyba ty się nadajesz z taką inteligencją. Czytasz co piszę? Pociąg kategorii IC nigdy się tam nie zatrzymywał. Od czasu budowy peronu z roku na rok zatrzymuje się tam co raz więcej pociągów, w tym także komercyjnych konkurencyjnej do PKP Intercity spółki. Budowa peronu nie kosztowała 3mln, tylko 900tys z czego 300tys przeznaczyły gminy. Pozostałe 2mln pochłonęła modernizacja torów na CMK, z których korzystają wszystkie pociągi. Nie tylko te zatrzymujące się we Włoszczowie. Nie znasz pojęcia literówki i nie odróżniasz od błędu, ale to nic. Nie dziwi mnie to po takim prymitywie.

"W końcu się zamknęła ta idiotka" I dziwisz się, że ciebie obrażam? Nie dość, że prosty, to jeszcze prymitywny. Zachłysnął się sloganami balcerowicza i myśli, że zaszpanuje. :o

Gość madagaskar81
Ale jesteś ciemna! Ktoś Ci wcisną kit, że peron kosztował 900 tyś. Ha ha ha jak można być tak głupim? Kosztował prawię 3 mln i jak uważasz inaczej to masz Downa

To tobie jakieś dziennikarzyny wmówiły te 3mln i tak powtarzasz. I kto tu ma downa frajerze? Mama do kuchni na ciepłe mleko cię nie woła gówniarzu?

Gość madagaskar81
Projektant pokazywał mi kosztorys i wiem na pewno że 2,875 mln kosztował ten peron. Smuci mnie, że wynajdujesz błędy u innych a sama jesteś tak ograniczona umysłowo że nie potrafisz się wypowiedzieć na temat tylko pierniczysz o niczym. 3 mln czy 900 tysięcy to niedużo w skali kraju, a co powiesz o państwowym ubezpieczycielu (ZUS) który daję przywileje emerytalne nie tym którzy ich najbardziej potrzebują ale tym którzy najgłośniej krzyczą w Warszawie

Gość madagaskar81
łykasz wszystko co napiszą w necie jak pelikan, śmiać mi się z Ciebie chcę