Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar81

Wkurza mnie, że już 21 lat jest w Polsce kapitalizm

Polecane posty

"Projektant pokazywał mi kosztorys" Buhahahahaha. Weź mitomanie idź spać. Projektant, kosztorys, dziecko o czym ty marzysz. Jedyny kosztorys jaki mogłeś zobaczyć to zeszyt z wydatkami na twoje utrzymanie założony przez twoją matkę.

Gość Bravo24h
Brawo Indor :classic_cool: a pociśnij mu tam jeszcze żeby nie myślał że taki mądry jest:D

Gość madagaskar81
Jak by tam napisali, że twój stary jest pedofilem to też byś uwierzyła? A sorry zapomniałem, że jest i przychodził do Ciebie w nocy

Gość madagaskar81
Ha, ha użyłem twojego własnego argumentu i się zamknęłaś! pomyśl w nocy jak głupia jesteś

To, że nie odpisuję na twoje szczeniackie wypociny z prędością błyskawicy, czy jak wolisz wspominanego przez ciebie IC, o którym zielonego pojęcia nie masz, nie znaczy, że śpię i nie mam w między czasie innych zajęć. O czym myśleć w nocy mam, dla ciebie to musi być trudne mając co nos penisa starego w ustach. Sperma pewnie mózg ci zalała szczylu.

Gość mistify original_
Indor uważaj bo ten idiota próbuje Cię teraz sprytnie sprowadzić do swego poziomu by próbować pokonać swym doświadczeniem ale ty się nie daj!:classic_cool::D

Gość madagaskar81
o jakich populizmach? Zajrzyj dziecko do słownika co to znaczy populizm. On jest raczej antypopulistą, robił to co uważał za słuszne, gdy duża część społeczeństwa mamiona obietnicami ludzi pokroju Kołodki czy Leppera uważała, że wystarczy tylko zwiększyć podaż pieniądza (dodrukować pieniędzy - jak to mówią takie tępe dzidy jak ty) i wszystkie problemy gospodarcze zostaną rozwiązane

Gość madagaskar81
mistify original przeczytaj jej post wyżej i pomyśl jaki ona poziom reprezentuje

Gość madagaskar81
No proszę wymień chociaż jedną populistyczną rzecz którą zrobił Balcerowicz, że go tak nazywasz? Czy może tak sobie napisałaś nie mając żadnych przykładów, jak to ty lubisz

Gość Wizzerr
21 czy 41 co to za różnica. Kapitalizm nie powinien się u nas rozwijać wyłącznie poprzez wyprzedawanie majątku skarbu państwa. Zresztą to w jaki sposób i na jakich zasadach się to robi jest wysoce dyskusyjne żeby nie napisać miejscami skandaliczne. Totalnie wolny rynek bez ingerencji państwa jakiego koordynatem jest wyłącznie własność prywatna,mechanizmy wolnorynkowe i kategorie takie jak popyt i podaż wraz z państew sprowadzonym do roli stróża nocy to model i zasadniczo taka sama utopia jak państwo bez państwa z wspólną własnością jak w komunizmie. W samej konstytucji mamy zapis o społecznej gospodarce rynkowej,zasadzie zrównoważone rozwoju czy dialogu społecznych partnerów nie po to by teraz na to lać ciepłym szerokim strumieniem. Rozumiem że np podatki i inne obciążenia to poyebana sprawa ale to nie oznacza że się mamy ich pozbywać...wystarczy jak system rozliczania ich będzie uproszczony a one po prostu niższe. Jak wygląda wolny rynek w kryzysie to już wiemy. Państwo pompuje do rączki miliardy rozmaitym spekulantom i tzw rekinom finansjery którzy błagają o pomoc bo stracili płynność. Wiesz jakby wyglądał ten wspaniały wolny rynek bez publicznej interwencji? Zjadaliby goowno spod siebie. Dlatego ja nie wierzę ani obecnej opcji kreującej się na liberalną a podwyższającej podatki jak i tej która chce czyścić wszystko. Najlepsze są hybrydowe rozwiązania i mądre państo jakie nie dusi przedsiębiorców i jest lepsze od tego które je dusi i od braku jego obecności na rynku.

Gość madagaskar81
Wizzer właśnie o tym mówię! Przecież pomoc publiczna prywatnym przedsiębiorcą ma tyle samo wspólnego co słoń z baletem. A co i jak powinno koordynować państwo? Moim zdaniem państwo swoimi zakazami i nakazami szkodzi przedsiębiorczości

Gość madagaskar81
Nie mówię, że tylko poprzez prywatyzację, ale to powinni być ważnym czynnikiem. Prywatna własność i swoboda działania nieskrępowana biurokratyczną machiną to powinna być podstawa szybkiego rozwoju Polski. Pewnie masz na myśli regulację typu: ,, w każdej firmie nawet mikrofirmie powinien być zatrudniony strażak

Gość Strażak Sam...
Jestem za a nawet przeciw!:classic_cool: byleby to był profesjonalista bo coś to ochotników nie mam zaufania:classic_cool:

Gość Strażak Sam...
Przynajmniej ostatnio:classic_cool:

Gość madagaskar81
Tak, jasne wtedy polska miała by chyba najbardziej konkurencyjną gospodarkę na świecie :classic_cool:

Gość JKM
Śmieszny jesteś, tylko państwowe firmy dbają o pracodawcę