Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewczyna..

Obiecywał Irlandię a dał Białoruś- ludzie giną podobną śmiercią...

Polecane posty

Gość trudycodziennegozycia
Chodził do wróżek? Najlepsza wróżka polska to jest Tymochowicz. Ten facet jest przyjecielem wszystkich organizmów żywych ale ile z tych organizmów skończyło na sznurze? Nie chciejmy wiedzieć. Ja się tylko zastanawiam - co on to tyle radzi wszystkim - amerykańskie metody ma. Tam się na wszystko książkę pisze. Przede wszystkim miał Lepperowi odradzić i clowna i wróżki, a doradzić książkę. W ogóle mu mieli doradzić książkę i to WIELE LAT TEMU. Te dzienniki tej pierwszej aferzystki - a teraz Aneta Krawczyk i koniec. Nie bo ma dzieci. 2 bękarty.

Wiecie co - ta Fronda i tak jest najmądrzejsza bo być może do wrózek chodził na rodzinę. Ale zobaczcie - napisaliby, że za śmierć Leppera odpowiada Laleczka Chucky - nie pasuje? Pasuje idealnie i tyle. Wy tego nie rozumiecie. Ciekawe co tam dokładnie piszą w tej Frondzie. Bo przydałoby się wiecie wyjaśnić ludziom to i owo. Wiecie KK ma swoje przemyślenia różne a ta śmierć przydałaby się jako pewna krytyka, której niestety dla mnie brakuje, tzw. religijności polskiej wiejskiej i tyle. Przydałby się słuchajcie POWAŻNY wywiad z jego żoną. Jakiegoś dziennikarza na poziomie EUROPEJSKIM bo właśnie taki był Lepper i takie są oczekiwania i niestety - choć nie śledzę mediów - ale taki artykuł jak ten to jest żenada. Wystarczyłby poważny wywiad z żoną i w Europie ludzie wiele mogliby już więcej powiedzieć. Niestety takiego wywiadu nie ma. Dla mnie ta pani to jest laleczka Chucky. Przyjrzyjcie jej się i tyle. Janina z tego forum też jest ruda - przydałoby się coś o wiedżmach i rudych włosach. Takie rzeczy. Religijność wiejska jest to pewien swoisty fenomen - jeszcze polska religijność wiejska, a teraz zbadajmy żonę tego Leppera - szkolną katechetkę - jak ona się kwalifkuje? A reszta? Przydałby się naprawdę jakiś dziennikarz Frondy żeby się temu przyjrzeć PÓKI CZAS, a o dziennikarzach polskich i tak swoje zdanie mam i tyle. Że np. tyłka ruszyć nie raczą. Wszystko przez e-mail. Całe życie ich to e-mail. I tyle. A wiecie - w sumie na tę katechetkę żonę Leppera działa takie oto pomówienie Maryji - MARYJA CÓRKA RZEŻNIKA - bo jak sie pozbyć tej laleczki Chucky - Maryją córką rzeżnika. I to jest dla mnie wiecie Zachód i cały mój ostatni rok ...pracy tam? Bo ktoś powie -weż się do roboty a nie truj babo. A po co? Po co słuchajcie? Nie ma po co - taka prawda :(

Wiecie - nie wiem czy to tak może i powinno być, ale ta rodzina Lepperów to też jest krytyka braku obecności KK i braku jasnych poglądów grupy ludzi - jego rodziny - przy zajmowaniu przez jej przywódcę że tak napiszę najwyższych stanowisk państwowych. I wiecie ta Fronda też jest wygodnicka w tym momencie - Lepper chodził do wróżek. No dobrze - gdyby to był TYPOWO POLSKI POLITYK nic nie znaczący poza Polską, ale to był polityk, który znaczył coś w UE. Czy to się powinno skończyć jego wróżkami? Jakie wnioski oprócz tego. Wiecie Fronda może na tym poprzestać a reszta dziennikarzy - widać, że mikrofon obecnie to jest ich KROPIDŁO bo naprawdę ponad poziom żony tego Leppera i pani Anety Krawczyk to żaden dziennikarz się nie podniósł. I słuchajcie w sumie taka praca, że naprawdę można wiele z siebie dać, ale po co? Bo to tak rozumiem. Po co? NIe opłaca się. No własnie... czemu się nie opłaca? Czym ci ludzie żyją? Na pewno nie liczą się ze słowem, na niczym im nie zalezy. Musieliby mieć wiecie swoją gazetę albo coś tam, ale nawet w teorii - bo tych gazet jest normalnie więcej niż włosów na głowie - o czym oni chcieliby pisać gdyby nawet z EU dostali kasę na PRAWDZIWĄ gazetę i na PRAWDZIWE dziennikarstwo. Ja sobie tego i pracy tych ludzi i tak nie wyobrażam. To i tak byłaby kolejna dopłata do gruntu. Bo przecież - powinno UE zależeć na tym, żeby na przykład dowiedzieć się z POLSKI czego nt. ludzi, którzy są tu wybrani - nasi - i tam reprezentują. Co robią? Jak są postrzegani? Jakie problemy widzą ludzie tutaj - co by chcieli załatwić - co jest realne. Przydałaby się wiedza o tej Uni - nie? Dlaczego takiej gazety nie ma do dziś, pomysłu, POTRZEBY takiej - jakieś tam pierdoły z Pomorza kolejne. Na przykład gazeta ta mogłaby dawać możliwości kariery na zachodzie. Ale widzicie sami jak jest i jacy NAPRAWDĘ są dziennikarze polscy - bo wszyscy krytykują rolników , a wiecie oni są lepsi? OGÓLNIE poziom rolnika mają - jedynie, że zęby mają wszystkie i ubrani lepiej, a reszta to samo - dopłata do gruntu. Bo co to jest Polska? Dopłata do kawałka ziemi, o którym zawsze Marynia Pławicka-Połaniecka myślała i tyle :(

czegoś nt. ludzi - tak miałam wyżej napisać

Ale powiedzcie sami aż się prosi artykuł w jakimś politycznym tygodniku Czy za śmierć Andrzeja Leppera nie odpowiada laleczka Chucky? Albo Czy laleczka Chucky mogła spowodować śmierć Andrzeja Leppera? badz też Czy laleczka Chucky miała wpływ na śmierć Andrzeja Leppera i zdjęcie jego starej.

:( :( :(

W sumie powiem wam jeśli nie laleczka chucky bo trudno sobie wyobrazić , żeby ktoś napisał poważny artykuł o laleczce Chucky i Lepperze - choć doradca clown i jego samobójstwo? Gdzieś ta laleczka Chucky tam jest. Ale na pewno przydałby się artykuł o tym co zrobić wiecie w danej sytuacji - znaczy czy zostać czy odejść. Taki artykuł ILE MOŻNA WYTRZYMAĆ - powinno się. Takie coś. I co to znaczy doradca. Doradca clown? I tyle. I ile tych afer wiecie można, a ile już nie. I tam powinny być głosy - że miał odejść bo rodzina nie nadająca się do niczego. Ale nie. Czemu? Fronda napisała o wróżkach i to wszystko. No dla mnie to jest moje życie i to dlaczego ja też przegrałam. Bo katechetka w Polsce i polskim kościele nie musi mieć - kto wie? - ani chrztu, ani pierwszej komuni, ani bierzmowania, ani słuchajcie ślubu kościelnego ale musi mieć DOBRE SERCE. Dobre serce - jak wampir i tyle. No to słuchajcie - bo taka jest Fronda i o to to oskarża też CICHO, ale oskarża KK czy jest to I przykazanie czy go nie ma i tyle. Bo żona Leppera powinna se zarobić jako katechetka albo może bo ma na przykład tzw. dobre serce. Ale ma też bogatego męża i ma tez np. brak ślubu kościelnego. No to chyba po tym ślubie. No wiecie - w takim wypadku zostaje tylko jedno - od rana do nocy przebywać w towarzystwie księdza bo tylko to zapewni mi zbawienie wieczne i JESZCZE MU ZA TO PŁACIĆ. I tyle :(

Wiecie ja mam swoje życie i swoje problemy, ale mogę wystosować list do Boga czy opłaty za sakramenty święte są legalne. Bo chyba nie o to chodziło i tyle. Czy to jest legalne. Bo skoro Kościół to władza, prawo posiadają, to ja chce sie dowiedzieć od ich szefa czy oni przypadkiem nie przeginają. Bo msza za dusze to jeszcze choć wiecie też to takie, ale no dobrze i tyle... a reszta? A czemu to piszę? Bo jeśli chcemy księdza postrzegać jako pracownika wiecie Boga - którego no właśnie - obowiązuje czy nie zwolnienie dyscyplinarne na przykład czy jakaś ostra reguła, która może spowodować wykop danej osoby - to wiecie - ja chcę wiedzieć jak się do tego mają opłaty za sakramenty. Bo np. ja uważam, że wierny powinien płacić PODATEK kościelny w Polsce żeby rozumiał Z PUNKTU WIDZENIA WIARY, że np ZWŁASZCZA chrzest i I komunia to nie jest tylko kasa. O co mi chodzi patrzcie? Uwazam, że człowiek, który deklaruje się w Polsce jako katolik przy braku uczciwości kościoła a zatem braku wymuszenia niewielkiej nawet nawet i 1 zł na rok OPŁATY PODATKOWEJ za możliwość uczęszczania na mszę świętą kiedy chce NIE MA SZANSY ZROZUMIEĆ, że np. on jest OCHRZCZONY i co to znaczy. Nie ma takiej szansy. A skoro wiecie nie ma szansy zrozumieć chrztu to jak zrozumieć bierzmowanie. No nie ma takiej możliwości i koniec. Nigdy temu się nie dam. Bo imię człowieka jest bardzo ważne, a przy WŁAŚCIWIE Polityce KK która WYMUSZA ZWŁASZCZA opłatę za chrzest nie ma szansy na to by ludzie w Polsce byli ludżmi religijnymi i by ta pobożność miała jakieś znaczenie, nie wiem sens, była przez nich rozumiana i ja winię wiecie za to opłatę za chrzest. I teraz zobaczcie - w to miejsce podatek kościelny czy jakaś opłata I WOLNY DATEK NA CHRZEST bo opłata np. PODATEK KOŚCIELNY dowolna stawka już jest uiszczona i zobaczcie - to jest chrzest wtedy i to jest wierzący człowiek, a tak? To niestety nie katolik jest tylko dekiel. A kiedyś sie okaże, że np. pan Andrzej Lepper był nieochrzczony i co? I tyle. A jego zona? A dzieci? To jest że papier to jest chrzest. Nie, nie - dużo ludzi tak myśli, ale to nie jest to. I teraz sobie to wszystko przemyślcie. Chrzest i np. zamiast za mszę chrzcielną opłata nie za chrzest tylko za coś innego i no nie wiem - jakbym ja była NORMALNIE ochrzczona to wszystko inaczej, a tak to mi się zaczęło PAŃSTWO tak , ale to chyba wiara się tak miała zacząć. No ja jestem żle ochrzczona. Nie na początek wiary mojej i moich poglądów katolickich tylko na początek mnie jako Polki i tyle. No tak to powinno byc?

Bo wiecie ze mnie wielu ludzi się smieje że ja nie wyjechałam. Bo jestem ochrzczona a nie powinnam bo mam rodowód bardzo niemiecki i od biedy tą niemką mogłabym być TYM RODOWODEM a ten rodowód wiecie oznacza MURY CHAŁUP i nic poza tym. Inny rodowód z chrztu oddzielonego od państwa, który w przypadku Polski jest niemożliwy - jeszcze z takim rodowodem jak mój - to jest w sumie - przy braku innej narodowości to jest narodowość żydowska wiecie. Tak się człowiek staje Żydem - z wiary. I wtedy przechodzi sie od Boga na rodowód od Adama i Ewy i jest się Zydem/ Żydówką nawróconą. I wtedy Biblia sie STRASZNIE trzyma człowieka. Bo czemu ja wiecie jestem silnie biblijna. I mam rodowód biblijny, ale ochrzczona - nie powinnam. No właśnie przez to. I tyle. Bo ja miałam mieć rodowód żydowski od Adama i Ewy i ochrzcić się jako dorosła osoba i tyle. A reszta? To jest krzywda ludzka i tyle. Bo tego rodowodu rzymskiego bym nie chciała. I wiecie - takich ludzi będzie kiedyś dużo. Nic z Żydami ale Żydzi w sumie. Z wiary i rodowodu. Jak masz rodowód od Adama i Ewy to Zyd z wiary bo dla Żydów najważniejsza jest rela. I to jest OK i wtedy człowiek jest normalny, a tak nie. Jedna schiza. Polak? Dajcie spokój :( I wiecie moim zdaniem Żyd zostaje policzony Zydem jak jest od Adama i Ewy a tak to . Musi być zawsze coś , że jest mu policzone, że jest Zydem. Cokolwiek. I wtedy jest od Adama i Ewy i ...może być. A reszta? I teraz jaką narodowość ma Andrzej Lepper? Czy to jest Polak? I tyle :(

Wiecie to jest przypadek Edyty Stein w Niemczech - tam wiecie daleko mi, ale ochrzciła sie w Polsce - która nie istniała a następnie wyjechała do Niemiec. No i teraz. Kim ona jest? Skoro chrzest w Polsce to powinna być Polką. Ale Polski nie było to Niemka Z RODOWODU, ale ogólnie od Adama i Ewy - żydówka. No i zobaczcie teraz robi to samo i jest Polska - kim ona jest w Niemczech w klasztorze? Żydówką? Niemką? POLKĄ po chrzcie i tyle a przecież to nieprawda - poszła tam dla wiary , a stała się Polką. Bo się śmieją wiecie ze mnie, z mojej wiary , z matki, ale tej matce stało sie to samo i zawsze jak się chrzcisz gdzieś w miejscu, które było ochrzczone NA PAŃSTWO to zawsze ci sie takie coś dzieje i to ma znaczenie wiecie. No i teraz powiem wam że KK wszędzie na świecie powinien takie coś zrobić, że wszystkie państwa OCHRZCIC NA PAŃSTWO. Dlaczego tylko Europa? Ale np. Grecji nie. Bo gdzie się chrzcić? No to w Grecji bo nie są ochrzczeni na państwo. Czy nie zaczęli się z chrztu. Albo np. w Rzymie i tyle. I takie rzeczy powinno sie mówić bo np. moja matka ochrzciła sie na Anglię, a co w tym prawdy? Wiecie co w tym prawdy? 1%. I dlatego nikt nie ma racji bo ona miała ochrzcić się w Irlandii i by była normalna. Bo się miała nie chrzcić z tą gwiazdą się dowiem - a tam guzik prawda - miała się ochrzcić w irlandii i by była NORMALNA nawet w brygidkach, a tak była walnięta z chrztu w Londynie i tyle. To samo w Irlandii i jest OK, a tak nie i tyle. Czy był chrzest Irlandii? Nie. Czy powinien być chrzest Wielkiej brytani? Może tak - czy oni są normalni z tym Rzymem. Nie - to wynika z chrztu. Mieli się nie chrzcić na państwo od razu mieli być państwo z wyspy jak Irlandia. Po co im ten chrzest i co tak nienawidzą Irlandii - tu jest odpowiedz. Czy to jest to samo? Nie. Najwyrażniej nie i ...tak jest i tyle :(