Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmuconaa kucharaaaa

znajoma mnie wysmiała :(

Polecane posty

byliśmy na imprezie i moja "koleżanka" mnie wyśmiała ktoś zapytał mnie o adres na mojego kulinarnego bloga (uwielbiam gotować, wymyślam potrawy, sprawia mi to ogromną radość i wiem, że moja kuchnia jest naprawdę smaczna) który prowadzę w wolnym czasie a moja znajoma wyśmiała mnie, że taka "pasja" to nie pasja że ugotowanie kurczaka to nic nadzwyczajnego i że przy garach siedzą te, które są puste i nie mają żadnych ambitnych zainteresowań a moje gotowanie nie ogranicza się do ugotowania kurczaka, gotuję bardzo skomplikowane rzeczy, robię torty, które wyglądają lepiej niż w niejednej cukierni wiem, że to nie jest da wielu coś nadzwyczajnego, ale właśnie to mi sprawia ogromną radość, jestem w tym coraz lepsza, marzy mi się własna restauracja sprawiła mi tym też przykrość, bo nie jestem jakąś idiotką czytam o wiele więcej niż ona, interesują się też filmem, uwielbiam muzykę (często chodzę na koncerty), rysuję zastanawiam się jak mogła przy naszych wspólnych znajomych mnie wysmiać, to było bardzo przykre :( poczułam się faktycznie jak taka kuchta, która jedyne co potrafi to gotować mam ochotę usunąć bloga nigdy mnie nikt przy innych nie wyśmiał sama nigdy nie powiedziałabym nikomu niczego przykrego

Gość suprajsssss
zazdrosci poprostu

a, i jeszcze dodała, że mężczyźni potrzebują ambitnych kobiet, które rozwijają się zawodowo a nie kobiet, które stoją przy garach zaczęłam się zastanawiać czy jestem dla mojego męża wystarczająco ambitna? mam pracę, tłumaczę teksty i dokonuję korekt artykułów ale nie jest to praca w której mogę awansować nie czuję też takiej potrzeby, nie kręci mnie wyścig szczurów ale teraz się martwię, że może faktycznie mój mąż mnie uważać zacznie za kurę domową, która jedyne co to umie gotować i nie ma żadnych ambicji

raczej nie zazdrości pewnie chodzi jej o to, że ona jeździ konno i to jest prawdziwa pasja a nie moje gotowanie

Gość gbghgh
zazdrosc zazdrosc zazdrosc bo ona pewnie nie umie kawy zrobic , egoistka

sorry ale nie podam tu linku bo się boję, że ona to przeczyta i będzie mieć jeszcze satysfakcję albo ktoś z naszych znajomych, który przy tym był :(

Gość Liselotte
jeździ konno - trzeba było się jej odciąć - gotowanie jest teraz bardzo popularne. Babsko pewnie potrafi wodę przypalić to chciała ci dokuczyć.

ona kupiła sobie jakiś czas temu konia i jeździ na tym koniu i ja to podziwiam, ma pasję, dba o tego konia, uczy się jeździć a ona mnie wyśmiewa nigdy nie byłam dla niej ani przez chwilę niemiła

nie, ona nie zazdrości mi tego napewno jest bardzo elegancka i w ogóle wątpię aby zależało jej aby dobrze gotować, "stać nad garami" jak to określa bardziej może chciała odgryźć za to, że jej mąż kiedyś powiedział, że szkoda że ona nie lubi gotować tak jak ja, bo by miał codziennie pyszny obiadek (powiedział tak gdy odwiedzili nas na kolacji) już wtedy była wredna i mówiła, że muszę mieć mało pracy, że codziennie robię obiad i dziwi się, że mi się to nie nudzi może ma żal o to, to jedyne co mi przychodzi do głowy ale ja nigdy nie byłam dla niej niemiła w każdym razie teraz czuję się jak ta kuchta, która jedyne co potrafi to gotować zresztą kiedyś była dla mnie milsza ale od kiedy ma tego konia to ma "lepsze" towarzystwo zaczęła nas olewać juz się chyba nigdy do niej nie odezwę :(

Gość tukan2345
no a co jest ambitnego w gotowaniu?bo nie rozumiem, miała racje i już!

Gość tataratat
tukan nie każdy umie gotować, a stworzenie pysznego i ładnie prezentującego się dania to nie lada sztuka. Ale Ty pewnie umiesz zrobić tylko na obiad rosół z kostki, ziemniaki, kotlet i surówkę ze słoika:o

Gość malami1234
nie przejmuj sie nia, widocznie jest zazdrosna i sama nie umie nikogo zadowolic w kwestii gotowania. Myślę, ze Twojemu męzowi i kazdemu innemu, bardziej odpowiada to, ze jego zonka jest w domu i potrafi mu zrobic cos dobrego niz ciagle pracuje, jest przemeczona i malo wydajna.. ta krowa jest zwyczajnie zazdrosna, nie mowiac o tym, ze pusta skoro tak Cie potraktowala przy znajomych i chciala zebys czula sie gorzej ..

Ależ oczywiście, że Ci zazdrości. Zazdrościć można wszystkiego, pasji, zaangażowania, satysfakcji z tego co robisz. Olej koleżankę i w ogóle nie przejmuj się docinkami. Choćbyś nie wiem czym się zajmowała, zawsze znajdzie się ktoś, kto to skrytykuje, ludzie niestety tacy są. Jak masz możliwośc, to zerwij kontakt z tą "kolezanką", bo po co Ci taka znajomość. A w ogóle to jestem bardzo ciekawa tego bloga, mogłabyś podesłać adres? Może być na maila:)

Gość haaa hiiii
przestan jezeli jestes z tym szczesliwa to rob to dalej to najwazniejsze w zyciu. dla innych jej pasja oze wydac sie nudna to jaest tak jak z gustami czyli jak ja czegos nie lubie a inni tak to maja byc oni beee bo ja nie lubie i juz!! Zapytaj meza co o tym sadzi zebys niepotrzebnie sie nie zamartwiala i trzymala tego w sobie. Ona zwyczajnie poczula sie urazona bo to jej wlasny maz wbil jej szpile ze umiesz dobrze gotowac a ona nie. I to ja zabolao to teraz odgrywa sie na tobie. AHA i najwazniejsze teraz: Powiedz jej nastepnym razem ze to ze robisz obiady codziennie to nie jest kwestia ze masz za duzo czasu tylko Twojej swietnej organizacji !!!!!!!!!!!!!!!

mój mąż mi powiedział, że on kocha moją kuchnię i uwielbia patrzeć jak pichcę że jest szczęśliwy widząc jaką mi to sprawia radość a do tego podziwia moją precyzje i dokładność i to jak wiele wiem o jedzeniu, ziołach i wszystkim co związane z kuchnią i powiedział, że mam się nią nie przejmować bo oboje wiemy że ona jest wredna

Gość haaa hiiii
no to widzisz koniec tematu ;) najwazniejsze ze wy jestescie szczesliwi ;) a wrzuc link z blogiem moze cos bedzie mozna wykorzystać fajnego od Ciebie ;)

Gość adinnaaaa
na twoim miejscu szybko bym zrezygnowala z takiej znajomosci. o twojej pasji moze uwazac co chce, ale takie chamskie komentarze juz byly zbyteczne i po prostu nie grzeczne, brak dziewczynie kultury

Gość a ty żeś z choinki spadł
mieć dobrego kucharza czy kucharkę przy sobie to super sprawa. Nie martw się głupimi uwagami. Tłumaczenie tekstów i korekty, a do tego talent do gotowania -świetnie.

Gość wqdeqweqw
myślę że to raczej oczywiste że jest o ciebie zazdrosna i ci zazdrości tej pasji i przydatności.

no niestety nie pokazała klasy. Zresztą jak można wyśmiewać się z cudzej pasji? Cokolwiek ktoś by robił z zaangażowaniem, to jest to godne podziwu. Wyobrażam sobie co by powiedziała na moją. Zbieram laleczki i szyje im ubranka. Chyba by pękła ze śmiechu.

Gość daj spokój taką ścierę dawno
juz zaliczyłabym do BYŁYCH znajomych !!!:O :O kur faaaa co za małpa jedna|! Pasja to wszystko co sprawia ci przyjemność i obojętne czy to szydełkowanie,gotowanie jazda konna czy np ja uwielbiam ,rysować,lepić różne pierdoły z makaronów itd itp i gówno komu do tego ... Gotowanie i zdrowe jedzenie tez jest moim hobby ... W DZISIEJSZYCH CZASACH PASJI TRZEBA ZAZDROSCIĆ A NIE JĄ WYŚMIEWAC! Pozbądż sie tej francy i nie przejmuj sie pitoleniem

Gość a kupno konia
i jazda konna to taka niby rozwijajaca pasja? stac w oborze ze szczota i wachac smrody, przesiaknac zapachem konia to lepsze niz ugotowanie pysznego obiadu czy upieczenie ekstra ciasta? skoro ona czuje sie z tym lepiej to jej problem. wyraznie Ci zazdrosci. ja rowniez, bo sama nie jestem mistrzem patelni a ciasto, nawet zrobione zgodnie z przepisem, natychmiast mi opada. naprawde zazdroszcze Ci zdolnosci. mezusiowi gotuje ciagle to samo, nie mam zadnych fajnych pomyslow na odmiane. moze daj namiary na bloga to czyms sie zainspiruje, co?