Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem teraz co i jak

Glupia sytuacja co robić?

Polecane posty

Jestem w ciąży i spodziewam się synka. Moja sytuacja materialna jest taka sobie. Biedy nie ma ale z każdym groszem się liczymy, odkładamy no bo wiadomo, że jak będzie dziecko się pojawi to wydatki wzrosną. Kiedyś rozmawiałam o tym z koleżanką. Nie żaliłam jej się, ale mówiłam, że kompletuje wyprawkę i że szukam trochę po sklepach z używkami żeby taniej było i że fajne rzeczy tam mozna znaleźć. No i ta koleżanka mi przyniosła wczoraj po swoich dzieciach torbę ciuchów. Problem w tym, że te ciuchy są takie sobie. Bardzo poniszczone, poplamione i nie podobają mi się. Akurat mnie nie było w domu i odebrał paczkę mąż i po prostu wziął, że mi przekaże i tyle. I ja nie wiem jak mam się teraz zachować? Ciuchy mi się na nic nie przydadzą na pewno, tylko teraz to mi wypada jej dzieciom coś kupić, a ma 3 synów. Efekt taki, że nawet jak im kupie po czekoladzie za 3 zł to mi wyjdzie 10 zl, a za to bym miała kilka fajnych ubrań w używce, a tak to mam siatkę szmat o które nie prosiłam. Jak mam się zachować?

Gość mattula1
Podziękuj i nic nie mów, nie macie przypadkiem jakiegoś domu dziecka w poblizu, tam pewnie nawet takie ciuszki przyjmują. A dzieciom nie musisz nic kupować. Może jak będziesz kiedyś ciacho piekła to im zanieś po kawałku.

Gość mamusieńka..
co miała to dała a ty jeszcze wybrzydzasz. Jak ci się nie podobają to schowaj je gdzieś i niech leżą a sama kup inne używane. A tak poza tym to po co się decydowałaś na dziecko jak nawet na 3 czekolady cie nie stać!!

Gość mamdzieci
ja też dostaje pełno rzeczy używanych i to takich szmat że pożal si eboże ech ;/ i nei wiem co znimi robić ja mam kase by kupić małej wszytsko i 2dziecku ale nie umie powiedziec kuzynce sory ale nie chce tego ;/ sama mam chyba z 4 torby ;/ nigdy jej nic nie kupowałam w zamian nawet mi to do głowy nie przyszło ....a dała mi ponad 180 sztuk ubranek bo je segregowałam i do worków ;/

Dla swojego mnie stać dla innych nie.Ona mieszka w innej miejscowości musiałabym jechać specjalnie a paliwo tanie nie jest, ona ma tu jakąś rodzinę od strony męża i byli przejazdem jak podrzuciła. Fajnie, ze dala co miała, choć moim zdaniem to dala co miała i co się na allegro nie nadawało. Ja nie prosiłam i teraz mi głupio. Wcześniej od ciotki torbę szmat dostałam cale w marchwi poplamione i nie dało się sprać i już ciotki dzieciom w rewanżu dałam słodycze. Po prostu szkoda mi pieniędzy na takie coś. Dostaje byle co a w zamian wydaje pieniądze, które chciałabym przyoszczędzić.

Gość mamdzieci
nie musisz nic kupować bo po co ? kto powiedział ze musisz jej w zamian coś dać;/ co prawda ja niedostałąm ubrań poplamionych ale nie podobają mi sie moze jak ktoś ma ochote moge mu je posłać ubranka są czyste ale tak jak mówie z innej epoki ...ja córe lubie ubierać w modne rzeczy a nie takie które były 5 lat temu

Gość mamusieńka..
nikt ci nie każe specjalnie jechać!!! Jak przyjedzie odwiedzić twoje dziecko to w tedy dasz a jak nie to nie. A tak poza tym sory autorko ale jak by mi ktoś mówił że kasy nie ma i musi w lumpach kupować to tez bym dała nawet szmaty. A to wszystko z litości.

Gość mammmmmmaaaaa...
ja od rodziny również dostałam pelno takich ubranek szmat. Te ciuszki były w rozmiarze do 68 także jak moja córka miała kilka mies to wszytko oddałam i podziękowałam. Powiedziałam że niestety ubranka się nie przydały bo pełno nowych dostałam w prezencie i tyle.Nic nie kupowałam bo także o to nie prosiłam zresztą śmieszny mnie to bym miała coś kupowac skoro to co dostałam jest gorsze nawet od rzeczy w szmateksie

Gość kaskadaaa
czy wy naprawdę wolicie kopic ubrania w lumpeksie po nie wiadomo jakiej osobie niż po dziecku osoby znajomej??? Nie brzydzicie się!!

Gość mammmmmmaaaaa...
ja akurat w szmateksach nie kupuję głównie na allegro firmówki czasem także używane w super stanie.

Gość mamdzieci
kaskadaaa Ubranka sie pierze z tego co wiem a nie zakłąda bezposrednio po kimś ja czasem tez na allegro kupuje używki tez nei wiem po jakim dziecku i co z tego jak to wypiore i jest ok ....

Te co na szmatach kupuje są ładne i w miarę modne, a te co dostałam to szkoda gadać. Porozciągane body z reala cale w plamach i śpiochy z biedronki tez poplamione. Już trochę się łapie w tych ubraniach dla dzieci. A to ze kupuje na używkach to nie mówiłam w sensie, ze taka bieda u nas tylko pokazywałam co mi się udało tam upolować i się cieszyłam bo ładne i jak nowe. Może faktycznie źle zostałam zrozumiana.