Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guess82

dziwne KTG serca plodu

Polecane posty

Witajcie jestem w 33 tyg ciazy Bylam dzisiaj na KTG i przez 20 min bylo wszystko ok, rytmicznie serduszko bilo i w pewnej chwili uslyszalam , ze zdecydowanie zwolnila sie akcja ,trwalo to moze z 20 sekund i ponownie zaczelo bic poprawnie. Na wydruku zostalo to oczywiscie zarejstrowane. dodam, ze siedzialam w miejscu, nie krecilam sie ani nic w podobie. Lekarz zwrocil na to uwage i ponownie u siebie w gabinecie juz posluchal bicia serca ale powiedzial ze wszystko jest w porzadku. mnie jakos to nie uspokoilo. Czy tak sie czasem moze zdarzyc? czy moze to byc zasluga aparatu do pomiaru?

Gość a dlaczego nie zapytalas
dokladnie lekarza? Ja bym nie wyszla stamtad dopoki nie dowiedzialabym sie dlaczego, co to oznacza, skad sie wzielo itd. Nie rozumiem niektorych :O

Może aparat taki mają. Ja podczas porodu jak byłam podłączona pod KTG to dopiero była porażka. W ogóle nic nie było słychać. Dopiero jak położna ręką dociskała to można było usłyszeć serduszko i wcale nie w jakiejś super jakości.

Gość Ty nie musiałaś się ruszać
może maluszek się jakoś przekręcił i przez chwilę było słabsze tętno po prostu.Skoro cię lekarz potem jeszcze badał dla pewności i nic niepokojącego nie zauważył to jest ok.Uspokój się twój strach na pewno maluszkowi nie służy:)Zaufaj lekarzowi.

nic mi nie pozostaje jak tylko zaufac lekarzowi. Jak do tej pory ciaza moja przebiegala "ksiazkowo" zadnych komplikacji i dolegliwosci. pierwsze KTG tez wyszlo super, no a dzisiaj tak troszke mnie zaniepokoilo te kilkanascie sekund wolniejszego bicia..

Gość kjh;lk;khj
ja jak chodze na ktg to raz serduszko szybciej bije a raz wolniej.Jak sie maluch rusza to serduszko zaczyna szybciej bic.W szpitalu mowili ze to jest normalne.Mysle ze u Ciebie tez jest luz

miałam tak samo, zarówno na ktg przed jak i w trakcie porodu. Momentami całkowicie zanikało, okazywało się, że to nie tętno spada, a synek "ucieka"

Gość mamamam27
ja leżałam na patologii i ktg miałam po 2 razy dziennie i nieraz siedziałam podpięta 2 czy nawet 3 cykle bo mały uciekał albo sprzęt nawalał - wystarczy że się mały gdzieś obróci albo ty poruszysz jakoś - to jest bardzo czuły sprzęt więc nie przejmuj się