Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość morfeuszka matrixa

Jestem ładna i mam lordozę, więc nikt mnie nie chce :(

Polecane posty

Gość morfeuszka matrixa

Hej :O Jestem wysoka, szczupła, mam zgrabne nogi, naprawdę ładną twarz, długie nogi... Mam 22 lata. I mam lordozę. Mój kręgosłup jest wygięty w literę es, w kierunku brzucha, zginam się w łuk ale nie jak się siedzi przy kompie tylko na odwrót, trochę jak gimnastyczki robią. I jak chodzę to mam taki dziwny chód, zniekształca mnie to trochę, ale nic na to nie poradzę! Tak już mam. Byłam u lekarza itp więc nie piszcie że nie dbam o zdrowie w tym zakresie. Nie wiem czy to tak mi ujmuje że nikogo nie znajduję? taką mam sylwetkę (wzór): http://www.medpatent.com.pl/data/include/cms/Kyfoza_lordoza_pol.JPG Wiele osób tak ma, ale mam wrażenie że to mnie ogranicza by mieć faceta :(

Gość ERHEHEH
czyli zzsk?

Gość szeb
się nie przejmuj. mi by to nie przeszkadzało np:)

Gość ERHEHEH
moze da sie to jakos naprawic?:) zabieg czy cos

Gość ggggggggdddddddd
takie coś jest gorsze od brzydkiej twarzy. tez mam podobny problem.

Gość ptasiek nastroszony
mądrego faceta to nie ogranicza. jezeli jestes wysoko skanalizowana i masz delikatna armature, a i elewacje wygledna

Gość morfeuszka matrixa
a są mądrzy faceci na tym świecie jeszcze? w Polsce? :(

Gość kikut małomówny
moja koleżanka ma kifozę, czyli to drugie i wygląda jak niepełnospprawna fizycznie, ma po prostu garba i to widać cokolwiek by nie zrobiła, a z lordozą wystarczy dobrze stanąć no i nie widać tego jak siedzisz na przykład.

Gość nie chciałbym cię nawet
ojszczać :o

Gość szeb
autorko nie przejmuj się i wiedź, że są mądrzy faceci :)

Lordozę ma każdy :) ty masz hiperlordozę :) Trzeba systematycznie wykonywać odpowiednie ćwiczenia (fakt, terapia jest dosyc żmudna i długotrwała), a po kilku miesiącach nie bedziesz pamietała o swojej wadzie :)

Gość tytyui
podaj gg prosze,chetnie z Toba popisze

Gość abracadabraaaaaaaaa
Edyciak- i myślisz że w kilka miesięcy się kręgosłup rozprostuje??? chyba w kilka lat... a w ogóle- słyszał ktoś o operacji prostowania kręgosłupa?? jak to z tym jest

w kilka miesięcy się da doprowadzic do takiego stanu, że laik by się nie sczaił, że coś jest nie tak.. a operacje odradzam... ale to tylko moje zdanie na ten temat.

Gość abracadabraaaaaaaaa
"a operacje odradzam... ale to tylko moje zdanie na ten temat. " okej a powiedz coś więcej? w sensie są powikłania albo potem np nie można dużego wysiłku robić?? poleć jakąś stronę z ćwiczeniami na wyprostowanie tych wad proszę!

Szczerze powiedziawszy, nie słyszałam o operacjach na nadmierna lordoze i nie mam pojęcia na czym miałaby ona polegac... Nadmierna lordoza to "tylko" (albo "aż") dysharmonia w napieciu mięsni posturalnych.. musiałabym się zagłebić w ten temat... a ćwiczenia... jak znajde jakies dobre na necie to podam ci linka.

Gość ggggggggdddddddd
edyciak a masz jakies rady na to, że nogi różnią się długościa? 2 cm róznica

Gość abracadabraaaaaaaaa
"musiałabym się zagłebić w ten temat... " a moglabys na rzecz zdrowia mojego i autorki?? ps ale kifoze czyli garba to operuja?

Powiem ci, że nie wiem, czy coś takiego się operuje, do tej pory myslałam, że nie, ale teraz mam watpliwości.. Ćwiczen ciekawych nie znalazłam tak na szybko, jutro coś wykombinuję, może sama stworze jakis zestaw.. generalnie chodzi o to, że jak lezysz na plecach to powinnas mieć nogi ugiete w kolanach, a jak na brzuchu to z jakims zrolowanym kocykiem pod pepkiem... siad po turecku jest dobry.. To sa takie pozycje wyjściowe do ćwiczen..

Gość qwetet5
tez mam roznice dlugosci nog, u mne to wynika z tego ze jedno biodra mam wyzej niz drugie, po prosty krzywy kregoslup chyba to sie wszystko laczy

Gość hhajsskhHEJWAS
Oj nie przejmuj sie! Ja mam jedno wymieszane z drugim :D Wystający mostek, nadwagę, brzydką budowę ciała, cellulit :P krzywe nogi, problem z trądzikiem i jakoś żyje, a nawet mam narzeczonego! :D Który wcale nie jest brzydki, wręcz przeciwnie :P A uwierz, ze to nie wszystkie problemy z moim wygladem ;) Więc nie martw się, jak jesteś ładna, to nic straconego :D

Gość ggggggggdddddddd
wada wrodzona. mialam wydłuzane scięgno w wieku 6 lat, ale nie rozwiazalo to problemu do konca.

Rozumiem... to prawdopodobnie juz tak musi zostac.. pewnie z jakiegos powodu nie dało sie tej nogi wydłuzyc i zrównac do drugiej.. a nosisz wkładke do buta??

Gość abracadabraaaaaaaaa
okej a czemu lordoza to nie defekt zdrowotny? oba sa skrzywieniami wiec co za roznica? jaki wplyw na zdrowie maja wklesle plecy???

Gość ggggggggdddddddd
tak, ale mimo to mój chód jest specyficzny:P

Ustalmy cos... Kręgosłup zdrowego człowieka posiada krzywizny, nie jest prosty jak kołek, te krzywizny to: kifoza piersiowa i lordozy: szyjna i lędźwiowa... zatem "lordoza" to naturalna krzywizna kręgosłupa. mianem "hiperlordoza" określa się nadmierna lordozę. natomiast "plecy wklęsłe" to wada postawy polegająca na hiperlordozie ledźwiowej (czyli wklęśniecie kręgosłupa lędzwiowego i wystający brzuch).