Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hotelzamiedza

Dlaczego jest tyle pustakow na swiecie?

Polecane posty

Gość hotelzamiedza

Dlaczego eliminacja najslabszych z gatunku juz nie dziala? Tipsy, wlosy, ubrania, makijaz, faceci, pieprzenie a na normalny temat zeby pogadac to jak fizyka kwantowa. Przeczytala cos ktoras oprocz Coelho niedawno? Albo obejrzala jakis spektakl albo ma jakies ciekawe hobby? Bedac kobieta wstydze sie za pustaki.

Gość babcia terenia lat 78
ja też wstydzę się za pustaki które uważają, że nie sa pustakami tylko dlatego, że chodzą do teatru i opery :D

interesuję się rysunkiem, muzyką (rock/ metal), gram na gitarze i uczę się grać na pianinie. Przeskok kwantowy- ciekawa teoria

Gość hotelzamiedza
babcia - w moim zyciu akurat dzieje sie o wiele wiecej niz chodzenie do teatru czy opery, a w Twoim?

Gość oprosze
ja przeczytalam malowanego ptaka 5raz chyba kosinskiego . Jestem wstrzasniena zyciem dzieci na w6jnie choc w sumie historie w liceum mialam nie tak dawno dopiero teraz analizuje problem

Gość 0pkt dla polski
Masz racje ale nic nie możemy na to poradzić. Dzisiaj liczy sie kasa a nie człowiek i jego wnętrze

Gość hotelzamiedza
kukulajka - tak trzymaj. rozumiem, ze noszenie tipsow w zwiazku z graniem na gitarze odpada :D

Gość babcia terenia lat 78
w moim też... wnuki dostarczają mi bezustannego zajęcia i ciągłej rozrywki :P

Gość hotelzamiedza
0pkt - nie dla kazdego. Dla mnie nadal liczy sie wnetrze i ciekawosc swiata. Jakies inne zainteresowania oprocz wlasnej osoby jak najbardziej pozadane w innym czlowieku.

Gość shaxepeariencer
Dlaczego jest tyle pustakow na swiecie? OTO JEST PYTANIE !!!:classic_cool:

Gość JustynaZWarszawyyyjeje
Tak mam hobby, przerabiam ciuchy an maszynie :D:D:D

To teraz zapoznaj się z życiorysem Kosińskiego oszusta, pozera i "wielkiego pisarza" :D Czemu do ciężkiej cholery nikt nie czyta "Hańby domowej", "Obławy", tylko te ramoty pozerów a la Kosiński albo Gross.

Gość hotelzamiedza
oprosze mam wlasnie w domu ksiazke kosinskiego ale jeszcze sie nie zabralam, bo nie mam czasu :D nadal mecze "Skrzek" Glowackiego, mimo ze krociutki ale za to jak sie usmialam :D

Gość iuyg
Zamiast karmic swoj egoizm bzdurami-przeczytaj to i pomysl: Nie spogladajcie ani na Zachód, ani na Wschód, gdyz otaczaja was wrogowie, którzy pragna waszego upadku. Jesli oddacie waszym wrogom to, co macie, to beda oni miec nad wami jeszcze wieksza kontrole. Uwolnijcie sie od tego, co zniewala wasze serca i oddala od Boga! Nie dajcie sie oszukac! Pamietajcie, ze wasza sila lezy w waszej wierze i tradycji. Naród polski zostal powolany, aby dac swiadectwo Europie i swiatu. Wasze Jestem oznacza prawdziwa tozsamosc chrzescijanska zwiazana z Maryja Królowa tych ziem. Wasze Pamietam jest znakiem unizenia przed Bogiem, który zawsze wyprowadzal was z niewoli i blogoslawil. Wasze Czuwam jest gotowoscia serc do modlitwy i zjednoczenia z Bogiem. http://otoczyniewszystkonowe.pl/Aniol_AVE_2011.html#__START__

Gość oprosze
kukulajka Metal a jakie kapele hm? Ja tez lubie ten klimat choc to dawne czasy :) gadam jak starx pryk a dopiero 24na karku

Gość hotelzamiedza
a kysz mi tu z religijnym klamstwem. to moj topic i nie mam na to ochoty. Ja nikogo na ateizm nie nawracam i prosze moje przekonania uszanowac.

Gość hotelzamiedza
zauwazyliscie, ze takie topiki nie przyciagaja stalych bywalcow? heheheh

Ensiferum, Sonata arctica, Eluveitie, Rammstein, Metallica, Ac/dc, black sabbath, Nightwish, Therion itp.. Jeszcze z innych: Kult, T. Love, budka suflera, Lao che, takich m. in zespołów słucham,

Gość hotelzamiedza
Ja uwielbiam Foo Fighters :D

Gość oprosze
nie jestem kulturoznawca w ksiazce szukam mocnych wrazen,emocji integracji z postacia pisarz kimkolwiek byl nie zdazylam zglebic jego biografi dal rade skoro ksiazke czyta sie lekko i z niecierpliwoscia. Ocena subiektywna. A kapele ja tool, slipknot, cof, anathema, burzum,marduk, children 6f bodom. Nie za duzo tego:)

Gość hotelzamiedza
Chyba troche za 'miekko' dla Ciebie z tymi Foo Fighters ale warto posluchac. Kiedys namietnie sluchalam Metallica, od tej pory mam sentyment :D Milo wiedziec, ze nie same pustaki na swiecie zyja. Chyba od czasu do czasu do czasu musze zalozyc taki topic, zeby sobie o tym przypomniec.

Przecież wypindrzone panny z tipsami i czym tam jeszcze, są silniejszymi osobnikami ludzkiego stada. One wiedzą jak złapać samca, który będzie je utrzymywał, czy choćby otaczał opieką. To miłośnicy, miłośniczki sztuki wysokiej, których nie stać na nowo wydaną książkę, są raczej słabsi.

ooproszę Pisarze bywają skończonymi durniami albo krętaczami, którzy robią interes na jakiejś modzie, politycznej fali. Książki Kosińskiego są niewiele warte literacko. Sama napisałaś, że książka zrobiła na Tobie wrażenie, więc siłą rzeczy będziesz sobie budowała obraz okresu o którym on napisał, także na podstawie jego książki, która jest zakłamana. Zatem nie interesując się autorem, którego książkę tak lubisz, jedynie ulegasz jego łgarstwom. Oczywiście, że masz prawo czytać co i jak chcesz.

Gość hotelzamiedza
sugerujesz, ze kobiety z mozgiem nie wiedza jak utrzymac przy sobie faceta? Kolejna sprawa to taka, ze zazwyczaj wybieraja tych madrzejszych facetow, czyli facet docenia co ma i nie lata za tipsiarami. zawsze osobnik sprytniejszy bedzie silniejszy. Mowie o osobach inteligentnych, a nie pseudo artystach zywiacych sie inspiracja, bo i za takich niestety mi wstyd. :/

sugerujesz, ze kobiety z mozgiem nie wiedza jak utrzymac przy sobie faceta? Utrzymać faceta - brzmi to niezbyt dobrze, jak sposób na naiwnego, coś w tym stylu, ale zakładam, że miałaś na myśli, że kobiety znające swoją wartość, inteligentne także potrafią zainteresować sobą mężczyznę - oczywiście. Miałem jedynie na myśli, że kobiety, które jedynie potrafią się podobać, jeśli na dodatek mają jeszcze trochę sprytu, wcale nie są tymi słabszymi jednostkami. Często bywa tak, że są bardziej zadowolone z życia bo ich wymagania są mniejsze, koncentrują się na walorach urody i statusie majątkowym mężczyzny z którym żyją. Tymczasem kobieta inteligentna z zainteresowaniami, ambitna, ma siłą rzeczy większe wymagania. Byle przystojny facet jej nie zadowoli. Będzie szukała kogoś, kto spełni dużo poważniejsze kryteria. Ostatecznie jednak cały ten dobór w pary i tak opiera się na pewnych psychologicznych umiejętnościach, które pozwalają w miarę szybko zorientować się czy dany człowiek to ktoś dla nas i wzajemnie. I patrząc z tej perspektywy, żadna inteligencja lub jej brak nie pomoże ani nie przeszkodzi, bo liczy się ten zespół umiejętności, które nabywamy w drodze socjalizacji i po części przynosimy sobie na świat jako pewne predyspozycje psychiczne.