Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakkkkkkk???

Co dajecie jesc swoim niemowlakom, ze przesypiaja cala noc???

Polecane posty

Gość jakkkkkkk???

moja corka ma ponad pol roku... kaszki, kleiki, mleko nastepne "2" nic nie pomaga...;/ obojetnie ile by nie zjadla i tak sie obudzi w nocy...

syn budził się raz w nocy do skończenia roku. karmiłam go wtedy piersią, odtawiłam go od piersi i przestał się budzić, na noc zjadał kaszkę

wiele zależy nie od tego co zjada na noc tylko co jje w ciągu dnia, nie tylko kolacja jest ważna ale wszystkie posiłki, za mało dostaje w dzień więc domaga się i w nocy

Gość jakkkkkkk???
hehe napewno nie dostaje za malo ;) to moge zagwarantowac :)

więc daj jej jeszcze czas, jest malutka jeszcze to że dzieci twoich koleżanek przesypiają noce to nie znaczy że wszystkie tak mają, tak jak mówię mój budził sie do roku raz w nocy

Gość jakkkkkkk???
wlasnie ra w nocy.. nie zeby mi to jakos specjalnie przeszkadzalo bo przez pol roku sie do tego przyzwyczailam ;-) ale jakby nie bylo;p fajnie by bylo :D

Gość mamamam27
mój przestał jeść ok 8 m-ca życia w nocy - ale wieczór zjada bardzo dużo - 210 ml mleka plus kaszka ryżowa wcześniej sinlak plus 60 ml owoców żeby zabić smak nutramgenu

Gość jakkkkkkk???
up

Gość kaskadaaa
moja córa ma 14 miesięcy i jeszcze wstaje 2 razy po mimo to że daje jej mleko 3R i obfita kolacje:(

ja do mleka modyfikowanego dodawałam Na Dobranoc Kaszka Mleczna Owsianka Z Jabłkami-Po 5 Miesiącu. To jest kaszka z mlekiem modyfikowanym ale ja dodawał jeszcze troszkę. Dziecko przesypiało całą noc :) sprawdziło się przy dwóch maluszkach, fajna sprawa - polecam :) Jest też dużo innych kaszek różnych firm ale wszystkie muszą muszą mieć w opisie - kaszka na noc.

Gość jakkkkkkk???
moja corka moze tylko kaszki ryzowe jesc.. ma skaze bialkowa:(

Gość moj ma 9 miesiecy
daje mu o 20.30 280 ml kaszki i przesypia do 7.30.

Gość kaskadaaa
7 miesięczne dziecko wypije ci na raz 280ml mleka??? Moja córka ma 14 miesięcy i max to 170:(Może dla tego wstaje w nocy?

Gość jakkkkkkk???
no moja wczoraj wypila 210 ml + 4 miarki kleiku ryzowego, zjadla ok 21 a obudzila sie nie co przed 6... wsumie jest coraz lepiej ;)

Gość karolinkacmok
moja sie nie budzila w nocy od mleka 210ml bez kleikow i kaszek;) Ale za to w dzien jadla za 2 dzieci;) Wiec moze dlatego.

Gość mama zaraz dwojeczki
Nic nie dawalam specjalnego. Byl na mleku NAN 1. Sam odrzucil karmienie nocne jak mial 4,5 miesiaca. Dostawal butle o 20.00 i pozniej kolejna o 7.00 rano.

Gość gryczka
Mój syn jak miał 2 miesiące, przesypiał całe noce, a od kiedy skończył 4 to jest masakra. Przez ok.3 miesiące budził się z głodu chyba, bo podawałam pierś i zasypiał. Od ok. miesiąca zwiększyłam ilość kaszki, którą zjada na kolację (170ml) i widzę, że mu to wystarcza, a i tak się budzi w nocy. Cyca nie chce, chyba z przyzwyczajenia się budzi... Nie wiem, jak go tego oduczyć...

myslisz ze od jedzenia dziecko przesypia cala noc ? haha gratuluje wiedzy :) niemowle mojej kolezanki pilo bebiko i spalo cala noc,moj tez pil a budzi sie co 2,5 godz :) jedzenie nie ma tu nic do rzeczy. Moj syn jadl w nocy do 11 miesiaca zycia,potem juz nie wstawalam do niego i spal cala noc

Gość jakkkkkkk???
to tobie gratuluje! tak jedzenie ma tu duzo do rzeczy! corka budzi sie tylko i wylacznie zjesc i dalej zasypia, po prostu nie naje sie na tyle przed snem zeby potem spac cala noc

Gość a ja powiem tak wam
Seleminka moze miec troche racji, bo pamietam jak moj synek odkad skonczyl 4 miesiace budzil sie w nocy, ale wypijal ok. 30 ml i tak przez chyba jakies dwa tygodnie. Bylo to po prostu z przyzwyczajenia, ale (glupia) sama na to nie wpadlam tylko zapytalam pediatry, ktora mnie uswiadomila, ze to zwyczajne przyzwyczajenie. Synek normalnie wypijal 180 ml - 210 ml mleka w ciagu dnia, a tu w nocy 25-30 ml i tak co noc i wcale po tym odrazu nie zasypial, a czasem plakal, marudzil...Az w koncu za rada pediatry odstawilam mu w ogole to mleko, bo i tak taka ilosc nie miala wiekszego znaczenia, a tylko sie rozbudzal w nocy i marudzil. Pomarudzil 2 noce doslownie i jak reka odjal zaczal przesypiac cale noce od 20.00 do 7.00-7.30 rano. Teraz ma dwa latka i nigdy od tej pory nie bylo problemow z budzeniem sie (nie liczac zabkowania i przeziebien)

Gość hhgjhgj,g
ale może z przyzwyczajenia się budzi? A Wy jej z przyzwyczajenia butlę robicie... spróbujcie oszukać ją herbatką/ wodą... może wypije i zaśnie... mój jest na pepti i też na noc butla bez kleika/kaszki wystarcza mu... chociaz ostatnio zaczął budzić się wcześniej koło 5/6... ale czasem bez butli na dobranoc zaśnie, wyrzuci ją, nie chce... tylko, że on dośc dużo w dzień je...

Gość jakkkkkkk???
przyzwyczajenie odpada! to byloby nie mozliwe jesli potrafi zjesc 80-210ml w nocy! napewno jej nie oszukam taka iloscia herbaty;/

Gość jakkkkkkk???
180-210ml mialo byc

Gość hagaystzbas
a moja corka ma 1,5 roku i budzi sie 3, 4 razy i zjada po 90 ml. w ciagu dnia je bardzo duzo> to samo co my plus ye 3, 4 razy butelka 90 ml I co ja mam zrobi8c>?

Gość mama zaraz dwojeczki
hagaystzbas - mi sie wydaje, ze twoja robi to z przyzwyczajenia, bo jak na taka duza dziewczynke to budzi sie BARDZO czesto. Moj synek jak byl noworodkiem nie budzil sie tak czesto...

Gość przekarmiac dziecka tez nie wo
ludzie! moze sie budzic w nocy bo ma rewolucje zoladkowe.wszystko z umiarem

Gość kjhku
taaa lepiej głodzić dziecko... dużo tu jest mam wszechwiedzących i przemądrzałych... co innego dawać rady, zaproponować coś, a co innego się wymądrzać... tak lepiej być niejadkiem chudym i potem płakać że dwulatek nic nie je, niż dać o jedną butlę wiecej niż na opakowaniu ,leka zalecają...

Gość i,uuti,uj,,,,,
a ile razy je??? i co?? po 4 miesiacu mozesz juz wprowadzac inne rzeczy musi sie nie najadac stad sie budzi w nocy jak mowisz ze to nie przyzwyczajenie i nie da jej sie oszukac woda czy herbatka. moje dziecko jak miala polroku jadlo: mleko 3 razy 180-210 ml kaszka czasem z musem owocowym zupka lub obiadek potem zamiast jedengo mleka po 7 miesiacu jogurcik dla dzieci

Gość jakkkkkkk???
ok 4-5 razy dziennie mleko modyfik. 150-180ml, 6 razy razem z tą w nocy. okolo poludnia zupka, obiadek... czasem jeszcze deserek. aha a butla z mlekiem na wieczor oczywiscie juz jest 210 ml + 5 miarek kaszki, wczoraj dalam 210 ml + 4 miarki kleiku i spala od ok,21 do prawie 6 wiec juz jest sukces ;) dzis 210 mleka + 5 miarek kaszki, zobaczymy co bedzie ;)