Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bez dzieci

Jaki prezent dla 2-latka?

Polecane posty

Gość bez dzieci

proszę o pomoc - muszę kupić prezent dla dzieci przyjaciółki (blizniaki, 2 latka). Nie znam się na tym kompletnie, dawno ich nie widziałam. Czy dzieci w tym wieku już mówią? Czy można juz im jakąś książeczkę kupić? Czy raczej jakieś 'typowe" zabawki?

Ksiazeczki, puzzle i ciastolina to ulubione zabawki mojej corki. Ma 2 latka i 5 miesiecy.

Gość bez dzieci
A książeczki to takie z tekstem, czy tylko same obrazki?

Gość bez dzieci
O fajnie, to mi się podoba, takie edukacyjne :) mam nadzieję, że dostane w Empiku.... Dzięki !

Gość mama zaraz dwojeczki
Wiesz co, roznie z tymi dziecmi. Moj synek skonczy jutro 2 latka, a uwielbia budowanie z klockow, wszelkiego rodzaju traktory, ciezarowki, betoniarki i koparki, a najwiekszym hitem sa samoloty. Do tego uwielbia bawic sie garnkami, gotuje zypu, smazy nalesniki itd. :) Bardzo lubi rowniez ksiazki, rysowanie kredkami i ogladanie bajki Bob Budowniczy. Nie przepada za ciastolina i puzzlami. Moze zorientuj sie tak mniej wiecej co lubia te dzieciaczki, bedzie ci latwiej cos pod nie podpasowac.

Gość mój synek ma fioła na punkcie
piłek....każda do ucieszy ... mamy w domu kilkadziesiąt :D lubi też samochody, ciuchcie, samoloty....chętnie buduje z klocków - ma dużo lego duplo i lubi je bardzo, chętnie rysuje - lubi taką magnetyczna tablicę, którą można zmazywać.. ostatnio bardzo cieszył się też z pistoletu robiącego bańki mydlane...

Gość kamilla15
Wszystkie dzieci lubią klocki. Fajne są lego duplo, ale znalazłam równie fajne i tańsze http://www.markano.pl/pl/p/Klocki-edukacyjneZOO/108, oprócz tego polecam drewniane kolorowe klocki, z których można budować zamki i inne budowle:)

nie wszystkie dzieci lubia klocki niestety... moje dzieci takie wlasnie sa...

Gość SylwiaBierut651
Może jakaś układanka? Dla 2 latka to świetny prezent. Wiem, bo sama mam syna w tym wieku i Mały uwielbia składać różnego rodzaju elementy. Dziecko jest jeszcze za małe na wiele różnych zabawek, na rozbudowane pojazdy i narzędzia przyjdzie czas. Teraz według mnie najważniejsze jest rozwijanie kreatywności dziecka, a układanki są do tego najlepsze. Sama kupuje je tutaj: http://szkolnis.pl/ukladanki

A ja widziałam w sklepie takiego konia do skakania na nim. coś takiego jak piłka, ale to fajniejsze. I myslalam, zeby go kupić na 2 urodziny chrzesniaka.

Gość Babiniec_org
A ja z czystym sumieniem polecam - pluszaka zainspirowanego rysunkiem wykonanym odręcznie przez dziecko :) Czarami, polegającymi na zmianie rysunku w pluszaka, zajmuję się ja, w Centrum Kreatywnego Rozwoju Babiniec. Takie zabawki niewiele kosztują (ceny zaczynają się od 50 zł) a są niesamowite - bo stworzone ręcznie, z miłością...i uśmiechem na twarzy. To nie tylko prezent, ale i unikatowa pamiątka! Żadne sklepowe zabawki tego nie zastąpią. Zapraszam na stronę Stowarzyszenia www.babiniec.org :)

Gość gość
drewniane zabawki sa fajne. moje dzieci ****ardzo lubią.

Gość gość
A może nie tyle zabawka co raczej coś do pokoju? Ja niedawno kupowałam dla swojej siostrzenicy tapety z wróżkami i bardzo jej się spodobały Teraz robią tapety i fototapety z różnymi bajkowymi postaciami, a w tym sklepie https://www.krainabarw.pl/ można dostać dekoracje inspirowane np. Kubusiem Puchatkiem.