Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MIKUSIA 8787

KIEDY DAŁYŚCIE SWOIM MALUCHOM PIERWSZE GOTOWE DESERKI ITP??

Polecane posty

Gość MIKUSIA 8787

Mam pytanko do doswiadczonych mamuś,moja mała ma 3,5 mca czy moge jjej juz podac deserek Jabłuszko z słodka marchewką z Bobovity po 4 mcu,dodam,ze karmie tylko piersia,nic jej jeszcze nie podawalam,raz jej troszke zupy jarzynowej dałam,ale wypluwała. Czy Wy dajecie bądz dawałyście juz w tym mcu słoiczki?? Jedna znajoma mówi,ze daje,druga,że za wcześniej.. Podpowiedzcie!!:)

no wyraźnie jest napisane, że po 4 miesiącu ja dawałam sok z jabłka i to na początek pare kropli pod koniec 5 miesiąca dziecko w wieku 3,5 miesiąca raczej nie ma jeszcze odpowiednich enzymów trawiennych, więc moze wstrzymaj sie z tą dojrzałością malucha do odpowiedniego wieku

ja dawałam od 3.5 miesiąca samą marchewkę i inne jażynka ale po 2 łyżeczki nie więcej dopiero po skończonym 4 miesiacu dawałam troche więcej ale nie dawałam od razu mieszanych owoców tylko jednoskłądnikowe i zaczynałam od wazyw a nie owoców .podobno jak sie da owoce to dziecko nei zje ważywa bo nie bedzie słodkie...nie wiem jak to tam jest z tym ale zupki dawałam po 4 miesiący

Gość jabluszkoooooo
dostala jak miala 2,5 msca

Gość MIKUSIA 8787
No tez sie wstrzymuję własnie!!:) W sumie to mąż kupił wczoraj,jak był na zakupach,ale sie zastanawiałam,czy moge dać czy nie. Zaczne jednak pomału od tych zupek jarzynowych,tzncz ziemniak i marchewka,a deserki potem

no myślę, że z zupkami będzie rozsądniej będziesz sama gotować czy słoiczki?

Gość MIKUSIA 8787
juz robiam sama,ziemniaczek,marcheweczka,dla smaku troszke pietruszki,i na koniec zasypalam kaszka manna, ziemniaka z marchewka przetarlam przez sitko,dodalam troszke wywarku z manną i dalam ze 2 lyżeczki,ale nie cchciała zbytnio jeśc..:) to była taka próba..;) Ale znów planuje jej zrobic ta zupke. A no i dalam troszeczke jabluszka startego,tez sie krzywiła i pluła

kaszka manna to od 6 miesiąca najwczesniej - gluten najpierw proponuję samego ziemniaka i obserwacje czy nie uczula, potem stopniowo resztę, a nie od razu wszystko poczekaj aż chociaż skończy te 4 miesiące

Gość MIKUSIA 8787
dziekuje za rade:)