Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

zachowania podczas nauki nocnikowania

Polecane posty

Mój synek od 2 tyg uczy sie siusiac na nocniczek i nawet fajnie mu to wychodzi woła albo sam siada i robi wpadki praktycznie sie nie zdarzaja czasem albo bardzo rzadko ,mam natomiast problem z tym ,że On ciągle ciagnie sie za siusiaka ,biega bez spodenek bo jak mu ubiore to i tak za moment sciaga i mówi ze che siusiu i robi chocby 3 kropelki ale robi ,aha i jeszcze jedno czy normalne jest to ,że na początku nauki nocnikowanie dziecko potrafi sikac nawet 5 razy na godzine po troszku tak jakby nie wysikiwał sie do końca tylko wstrzymuje i za chwilkę znowu siada ,jak sie zajmie to potrafi nie sikac sporo a potem naraz duzo wysikac. Synek we wrzesniu kończy 2 latka

Gość mój ma 2 latka i też najchetne
chodziłby cały czas baz gatek :D mi to nie przeszkadza o ile jest ciepło...

Gość mnjks
no i co, dzieci w tym wieku to robią to normalne, jesli wykluczys zjakis stan zapalny przyjmne moze dla niego, nie zwracaj na to uwagi, minie samo

Gość mój ma 2 latka i też najchetne
mój się łapie tam jak mu się zaczyna chcieć siusiu... myślę, że to normalne i z czasem przejdzie...

Gość tammta
Moja córka tez latała na nocnik co 15min i sikala po kropelce. Najpierw sie zalamalam ze kiepski biznes robie - pieluszke zmienialam co 1-2h a na nocniku pol dnia przy niej siedzialam hehe - bo ona zaczela wolac szybko bardzo w wieku 14m-cy i mialam dylemet czy juz jeszcze poczekac. A teraz ma 16 i 1-2h potrafi nawet wytrzymac, pieluszki mamy juz tylko do spania i na spacer. Tak chyba na poczatku jest jesli sie dzieciaczkom spodoba. Przejdzie mu na pewno. A z siusiakiem nie pomoge :P bo moje nie posiada

Gość assaa
to sie baby ciezcie ze maluchy tak CHĘTNIE kjorzystaja z nocnika i to lubia, traktuja jako "zabawe" a nie siła z p;laczem dziecko sadzac na chama , wtedy byscie dopiero narzekały :(

też mi sie wydawało ,ze robi to z ciekawosci bo odkrył częśc ciała której dawniej nie znał ,własnie staram ie nie zwraca uwagi bo ciągłe pouczanie "zostaw siusiaka" przynosi taki skutek ,że ciagnie jeszcze mocniej i sie przy tym smieje

Gość to jaaaa11225786
,,ciągnie się za siusiaczka'' chyba za PENISA!!!! nie wiesz jak to się nazywa? wygląda na to że rośnie ci mały onanista :D

mojemu też zakładam pielszki do spanie i jak wychodzimy ,chociaz często sie zdarza ,że jak wracamy np ze spaceru 1-2 godzinnego to idziemy po schodach a Mały woła siusiu i sciagam w domu pieluche a pieluszka sucha a młody wysikuje "pół nocnika"

to jaaaa11225786 - moja sprawa jak to nazywam a temat nie jest o nazewnictwie ,więc jak nie masz nic do powiedzenia w temacie to dziekuję

mój też synek we wrześniu skończy 2 latka, od 3 miesiecy w domu chodzi bez pampera, wpadek praktycznie nie ma, a od 3 tyg spacerujemy tez na dworze bez pampersa...też ma takie dni,że lata co 20-30 min na siku..uzależnione jest też od tego ile wypije. A za siusiaka też się łapie i go ciągnie-to chyba normalne:)