Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ........kropka....

MEBLE KUCHENNE IKEA czy ma ktos??

Polecane posty

Gość ........kropka....

Co moglibyście powiedzieć o meblach do kuchni z Ikei?

Gość ........kropka....
halo halo

Gość ładne
wypróbowałam funkcjonalność w hotelu Mamison w Wawie i były świetne. Jeżeli lubisz meble z płyty, nie zależy Ci na prawdziwym drewnie, to te są super. Radziłabym kolorystykę czerwono-czarną - mają taką. W każdym razie mi się te kolory podobają.

Gość biker piaseczno
mi też i zamierzam takie sobie kupić za jakiś czas;)

Gość i ja sie wypowiem
bedac w ikei przygladalam sie tym meblom i jedne zestawy byly dobre i widac ze nie na rok, a inne byly takie, ze widac bylo slaba jakosc wykonania i materialow

Gość iiiu
drogie i jakosc marna

Gość ........kropka....
teraz właśnie są w promocji jakieś zestawy mebli, dostałam tez wycenę z Gawina-drewniany dół, góra waniliowy połysk 3000 z montażem i dojazdem. Ja mam o tyle problem, ze mam aneks z salonem, ale ogólnie kuchnia mała i trzeba robić meble na wymiar. Z innej firmy dostałam wycenę na 4900 , a z Halupczoka hahaha proponują mi kuchnię za 16 tys z marmurem , ale jako że posiadam kartę zniżkową wycenili mi na 13 tys :P dodam, że mieszkanie w sumie 40 m2, nie zamierzam mieszkać w nim dożywotnio, dlatego nie chcę inwestować dużo za dużej kwoty :)

Gość Llalalalalalalalalalalalalalal
Ja posiadam meble z ikei nie tylko kuchenne,ogolnie wiekszosc mebli w odmu mam z ikei,jestem zadowolona bardzo.Jesli chodzi o meble kuchenne posiadam abstrakt szary połysk,latwe do zmontowania wszystko kupujesz od reki,a nie czekasz az stolarz z robi albo jeszcze spierdoli bo przy montowaniu okaze sie ze cos nie tak wyciol.A w ikei idziesz do stanowiska przy kuchniach pokazujesz projekt kuchni jesli masz juz wybrane szafki to daja Ci wydruk i idziesz sobie na magazyn i zabierasz jak sie chce to tez doradzaja,blat uchwyty wszystko w jednym sklepie,fajne sa szuflady maja fajne domykanie cicho i delikatnie szczegolnie jak ma sie dzieci w domu palca sie nie przytnie,tak mowiac"szuflady wpływają",moj mąż sam je skladal,mamy i gorne i dolne szafki jestesmy zadowoleni. Moj brat rowniez ma szafki z ikei tez jest zadowolony. A rodzice kupywali w BRW i troche trzeabylo sie nameczyc ze złożeniem a takze cos nie gralo rzy szafkach wiszacych otwieranych do góry do tego dlugi czas oczekiwania.

Gość ........kropka....
Właśnie teraz tez jest kuchnia w szarym połysku i podoba mi się bardzo, mam projekt z tym ,ze jak pisałam potrzebuje barek zrobiony na wymiar i specjalne szafki, także na pewno nie dostanę tego od ręki, ale nie ważne mogę poczekać. Interesuje mnie to czy zrobią mi tez na wymiar, nie są to wymyślne szafki aczkolwiek jedna narożna , druga na 30-35 cm . Chyba lepiej zadzwonić i wypytać

Gość gość
Miałem przez pewiem czas i nie polecam. Szybko się zużyły i wymagały nieustannych reperowań.Ikea jest niestety trochę przereklamowana, przynajmniej jeśli chodzi o kuchenne. Polecam za to całkiem niezły sklep abcremont.pl - stąd mam nowe meble i póki coi jestem bardzo zadowolony :)

Gość gość
Ja mam wszystkie szafki w kuchni z IKEA od ponad 6-ciu lat. Drzwi, drzwiczki, szuflady są wykonane z prawdziwego drzewa.Reszta jest z metalu z metalowymi przegródkami. Sprawdzają się znakomicie pod względem obsługi, wytrzymałości, i koloru. Mam założone "tłumiki" aby szuflady/drzwiczki/drzwi nie trzaskały. To jest jeden z kilku produktów IKEA który uważam za najlepszy. Do tego mogę dodać ścierki do wycierania naczyń, sitka (nie rdzewieją), szklane naczynia, duże deski do krojenia (trzeba najpierw naoliwić bo się wyginają), zlew do kuchni i dywaniki. Ręczniki się kurczą-nie kupiłabym więcej Pościel- trzeba prasować- nie kupiłabym więcej Poduszki, pierzyny-"zbiajają się. Po wypraniu robią się gule. Nie kuipłabym więcej (wolimy gęsi puch-sorry) Kanapy, materace-po 3-4 lat "wsiąkają"-nie kupiłabym więcej Garnki, talerze, miski-zbyt ciężkie lub zbyt cienkie-nie kupiłabym Dobre ceny żarówek i oświetlenie-kupowałam i kupiłabym ponownie Dywany, chodniki-kupiłabym ponownie Podłogi-bardzo dobra jakość- kupowałam kilka razy i kupiłabym ponownie. Meble takie jak duże szafki, kredensy, biórka, łóżka są dobre kiedy się je rozkręca i skręca z dwa razy. Później dziurki się zwiększają i wszystko się chybocze. Przeprowadzał się 4 razy i nie kupiłabym już żadnych mebli z IKEA które trzeba byłoby rozmontować więcej niż 2 razy. Szczególnie kiedy nawiasy nawalą bo wiele już nie można dokupić. Małe pierdoły (do kuchni czy łazienki) są dobre i trwałe. IKEA mrożone meatballs są pycha :-)

Gość elaaa

Mogę polecić obsługę firmy Adolux – adolux-meble.pl. Szeroki zakres usług, można im zlecić praktycznie każdy mebel na wymiar, ja akurat kupowałem u nich wyposażenie do biura – szafki, regały, biurka, dużą szafę przesuwną na katalogi dokumenty i całą resztę papierów. Terminowi, rzetelni, nie kantują na jakości akcesoriów.

Gość gość

Ja również polecam firmę Adolux zrobili mi bardzo ładną kuchnie