Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eh no co jest

Najpierw plamienie później krwawienie, skrzepy... Co jest?

Polecane posty

Gość eh no co jest

Witam, Od razu piszę że wybieram się do lekarza (jutro dzwonię) ale nie mogę wytrzymać aby się nie zapytać chociaż na forum co może mi być. Więc tak: Od ponad pół roku mam strasznie długie cykle miesiączkowe, byłam z tym u lekarza- zalecił poczekać z 3 miesiące, ponieważ nie chciał zbyt wcześnie diagnozy postawić (miałam dużo stresu). Po czym co okres to słabszy. Ostatni mój niby okres składał się głównie z brązowego plamienia niż krwi (Kilka razy coś tam poleciało ale niezbyt dużo), gdyby nie względy higienicznie mogłabym mieć 1 podpaskę na dzień. (34 dzien cyklu się zaczęło) Po tym "niby" okresie miałam ciągle plamienia lekko brązowe/ beżowe do dzisiaj- też są ale jeszcze pojawiła się krew i skrzepy :( (17 dzień cyklu)... ja nie wiem czy to może teraz okres a wtedy przy owulacji plamiłam czy co... bo tak to dzisiaj jest 53 dzień cyklu gdyby tamtego nie liczyć jako okres. Ale nic się dzisiaj dalej nie rozkręciło więc nie wiem :( Co to może być? Ciążę wykluczam bo się zabezpieczam z facetem. Torbiel? Hormony? PCO? Czy jeszcze jakieś inne 'coś'?

"Torbiel? Hormony? PCO?" Wszystko wyżej to prawie jedno i to samo. :p PCO to wielotorbielowate jajniki, a więc torbiel, a jest to wynikiem zaburzeń hormonalnych. I ja na zaburzenia hormonalne bym stawiała, ale niekoniecznie na PCO. Masz jakieś inne objawy? Nadwaga, trądzik, nadmierne owłosienie, wysokie libido?

Gość Tak czy nieeeeee
Mam. Trądzik gł. na brodzie :( ale i na twarzy, plecach :O Owlosienie- owszem. Wkurza mnie i jest go więcej niż kiedyś- na plecach, rękach, brzuchu, pośladkach. Myślałam że mi się to na pewnym etapie zatrzyma ale bardzo widać różnicę rok temu a teraz :( Nadwagi nie mam. Raczej niedowagę i w ogóle nie tyje a dużo jem.. szczególnie słodkiego.

Jak niedowaga to może być i tarczyca. Przy PCOS owłosienie jest na twarzy, szyji, piersiach i na linii od pępka do owłosienia łonowego, tzw. owłosienie typu męskiego; trądzik głównie na linii żuchwy. Nie wszystkie objawy muszą występować u każdego. Bez badań diagnozy nikt nie postawi. ;) Nie ma się co martwić tylko spokojnie czekać na wizytę u lekarza. :)

Gość Tak czy nieeeeee
a... wokół sutków mam też wloski :O :O coś strasznego. Nie no jutro dzwonie bo nie wytrzymam do wrzesnia to co się zaczęło dziać to już przegięcie :(

Gość Tak czy nieeeeee
i delikatny "wąsik" mam ale cholera ciemny bo jestem szatynką :O

Gość Tak czy nieeeeee
I dzisiaj znów krew + skrzepy :O zwariuje dzisiaj :O

Gość gość
Mam 16 lat i dokładnie to samo. Czasami mam okres 2, 3 tygodnie. Podczas okresu wylatują ze mnie skrzepy wielkości nawet 7 cm. Rano pojechalam do szkoły niestety musialam się wrócić bo nie bylam w stanie. Mialam zalane spodnie i skrzepy a nigdzie nie było toalety wstyd tak isć przez miasto.... Jest to bardzo uciążliwe jeżeli trzeba wysiedzieć na lekcji 45 minut a podpaske musze zmieniać co 10 - 15 minut.. byłam u lekarza już z rok temu i wykrył torbiela na lewym jajniku. Nie powiedzial przyczyny dlaczego mam taki obfity okres tylko ze to musi wszystko wylecieć. Przepisał coś na zatrzymanie okresu przez co bardzo przytyłam i problem powrócił aż do teraz. Niewiem już co mam zrobić. Zawalam przez to szkołę. Dodam też że mam duże bóle brzucha i lewa strona podbrzusza mnie czasami mocno zakuje. POZDRAWIAM WSZYSTKICH . załamana Tomi :-?:-[:-[