Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wakacje i nie pracuję

dokuczają mi niektórzy że nie pracuję podczas wakacji

Polecane posty

a co ich to obchodzi? :O studiuję na kierunku zamawianym i nie mam potrzeby pracowania w wakacje, a niektórzy znajomi mi dokuczają z tego powodu ;/ czy każdy musi zapiertalać w wakacje? ja nie mam potrzeby - pieniądze mam.

Gość Jelcz345
Nie zawracaj sobie nimi głowy.

wkurza mnie to, że to moi bliscy znajomi. :O

staram się ale to przykre gdy ludzie wygłaszają swoje mądrości :O i każdy powinien żyć wg ich zasad, eeeh

Gość odpoczywaj jeszcze
się napracujesz :)

Gość Ektoderma
Są zazdrośni i nie są twoimi przyjaciółmi. Nie powinieneś się tym przejmować, zadawaj się z innymi.

Gość nghmgmjh,
korzystaj z wakacji a oni zazdroszcza :d

gdybym nie miała kasy to na pewno bym poszła do pracy, ale dostaję to stypendium ministra i nie mam potrzeby. na wyjeździe jednym byłam, teraz wybieram się na drugi. :)

Gość nghmgmjh,
ja tez mam wolne :d nie pracuje, odpoczywam od studiow, jezdze na imprezy, na wycieczki za granice oczywiscie ne za swoja kase i jest m z tym suuuper ;p

a ja za swoją :) w ciągu roku mało co wydaję bo mi rodzice dają na bilet miesięczny, kserówek nie robię bo wypożyczam książki albo pożyczam notatki od koleżanki kujonki która wszystko zalicza w 1 podejściu a ja idę na drugi i tak mam 5 bo ona ma bardzo fajne notatki :D ciuchów nie kupuję co tydzień nowych, kosmetyki na długo wystarczają więc z tego tysiąca w miesiącu odkładam 850 zł :)

Gość lovejusuturuwu
ja wygralam 900 mln w totka i pierdole nie robie do usranej smierci a wy sie tu wakacjami podniecanie

Gość nghmgmjh,
no to super ;d jak ci z tym dobrze to sie nie przejmuj debilami ;p

dokuczają bo sa mniej zdolni i muszą pracować ;) a na to stypendium tez pewnei w jakiś sposób zapracowałaś :) interesując się daną dizedizną nauki

Mam propozycję nie do odrzucenia. Przelewaj mi kasę co miesiąc (lub w dogodnych dla Ciebie okresach) Nie będziesz miała kasy - pójdziesz do pracy. Twoi znajomo będą usatysfakcjonowani. Ty będziesz usatysfakcjonowana. Ja będę usatysfakcjonowana.

Nie zazdroszczę Ci, że nie pracujesz w wakacje, to Twój wybór i nic mi do tego. Jednak muszę szczerze przyznać, że dziwi mnie takie podejście studentów. Wakacje to czas, kiedy można zdobyć jakiekolwiek doświadczenie zawodowe. Sama pracuję, chociaż nie muszę, ponieważ podobnie jak autorka mam wysokie stypendium naukowe i inne oszczędności, które pozwalają mi na samodzielne utrzymanie. W wakacje pracuję dwa miesiące, a jeden leże do góry brzuchem. Dziwi mnie tylko to, że studenci nie dbają o zdobywanie doświadczenia zawodowego, a później wielkie zdziwienie, że pomimo dyplomu z wysoką średnią, żaden pracodawca nie garnie się do zatrudnienia takiej osoby. Teraz jest stypendium, ale całe życie się nie studiuje...Zresztą każdy podejmuje własne decyzje i martwi się o swoją przyszłość.

Gość nghmgmjh,
wlasnie , :D kazdy niech robi co chce ;p ja sie o swoja nie martwe , bo jak sama nei zdobede to dzieki rodzicom ;p

Czarna Dalia, owszem ale kto zatrudnia do pracy (mówię o tej zawodowej a nie zasuwaniu przy maszynie czy jako kelnerka) studenta na miesiąc-dwa? :) teraz są staże, praktyki. Ja mam odbyte już praktyki a za rok wybieram się na Erasmusa :) Wszyscy moi znajomi którzy pracują to wierz mi, nie są w biurach konstrukcyjnych tylko zasuwają na budowie podając cegły, pracują jako kelnerki czy pomoc w szwalni.