Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymiana_mysli

Nie rozumiem kobiet, które nie chcą mieć dzieci

Polecane posty

Gość FerminaDaza
msf, co to znaczy?:D

ja mialam kolezanke, ktorej lekarze odradzali ciaze a ona na sile zaszla i po drugim zmarla. za pare lat dzieci juz nawet nie beda jej pamietac :)

Gość kontro wersy jna
msf Wszystko pieknie, fajnie ze sie spelniasz wrodzinie, mnostwo ludzi sie spelnia i to jest dobre. Jest tylko jeden maly problem, musicie troche ludzie zaczac szerzej myslec i przestac mierzyc innych swoja miarka. Ludzie sa rozni, spleniaja sie w roznych rzeczach, niektorzy w roli rodzica, inni z kolei udusiliby sie w tej roli, albo od niej uciekli.(co sie nie zdarza znowu tak rzadko).

Gość lubellkaaa
msf jesteś tak obrzydliwie wulgarny i chamski w wypowiedziach że mało mnie obchodzi czy masz dzieciaki czy nie, bo dla mnie nie liczy się to kto ile dzieciaków narobił tylko to jakim człowiekiem jest i jak traktuje innych ludzi. A Ty masz zero klasy i kultury osobistej jesteś zwykłem kmiotkiem który zrobił dzieci, zapewne odszedł od żony i myśli że jest kimś. Śmieszny jesteś człowieku i nawet sie nie przyznawaj że masz tyle lat, bo jak człowiek o tym nie wie to chociaż może Twoją głupote zwalić na kark szczeniactwa a tak niestety wychodzi brutalna prawda. Mogłabym napisac tak jak Ty że Twoja matka popełniła błąd że zapomniało o antykoncepcji i wydała na świat takiego chama który już w zarodku powinien byc zutylizowany.

Gość kontro wersy jna
"Brak dzieci to nie problem jakichś pojedynczych kobiet które nie chcą, ale problem ogółu jako społeczeństwa." zalezy ktorego;) jak wszyscy wiemy ziemia jest masakrycznie przeludniona. Stad niejako emigranci balansuja starzejace sie spolczenstwa. spoko wodza, duzo naszego gatunku na ziemi ;)

msf sie podnieca, ze jego synalek rucha sie z panienka. wiec jaki ten dziad moze miec poziom? oczywoiste, nie warto nawet czytac jego wypocin :)

Gość wymiana_myśli
Dobrej nocy

Gość kontro wersy jna
no wlasnie, ja tez terz juz na pewno ide spac:D dobranoc!

I w tym przeszczesciu calym, noce spedzasz na babskim forum. Bardzo ciekawe...hahahahha. Zenua zaklamany chlopczyku 🖐️

Gość lubellkaaa
msf, no tak bo szczęśliwi, spełnieni kochający faceci spędzają wieczory i noce na kafe. Oj chłopie chłopie wiem że kłamstwo powtarzane tysiąc razy staje się prawdą ale bez przesady. Ps. Mam 8 lat.

Gość renbyk
każda baba która nie chce dzieci ma coś ze swoim łbem i niech idzie to psyciatry !! tam wasze miejsce głupie pindy

Gość same problemy przez takie
Nie rozumiem kobiet, które mają dzieci po to by być ich kulą u nogi jak tylko dorosną. moja babcia miała dzieci a jest w domu opieki na starość i będzie umierała samotnie, bo każdy z nas pracuje na swoje utrzymanie i nie ma kto opiekować się nią w domu. Dzieci nie dają gwarancji towarzystwa na stare lata. zresztą każdy człowiek umrze samotnie i posiadanie dzieci nie ma nic z tym wspólnego. Starość nigdy nie będzie miła i przyjemna a śmierć będzie się doświadczać samemu . Ja nie zamierzam mieć potomstwa z rozsądku, bo mam ciasne mieszkanie i to na kredyt na 30 lat i nie mam perspektyw na lepiej płatną pracę to co mam starcza mi akurat na normalne życie bez biedowania , mając dzieci nie mogłabym im wszystkiego zapewnić i TAK chcę się wysypiać i chodzić do kina jak mam chęć. Jestem też za wprowadzeniem zakazu wstępu z bachorami do restauracji tak jak to jest powszechne np we Francji , bo jak już płacę większy rachunek za posiłek to chcę go zjeść w ciszy a nie przy wrzaskach obcych dzieci co wyciągają takie decybele że uszy pękają. Podobnie z wprowadzaniem drących się dzieci na przedstawienia dla dorosłych, ostatnio zapłaciliśmy z mężem 80zł za bilety na show Cejrowskiego i połowy nie słyszałam bo durna baba dwójkę małych dzieci drących japy i biegających w tą i spowrotem wzięła ze sobą i usiadła obok mnie zamiast zostawić je opiekunce na te 3 godziny bo wiadomo, że to nie dla dzieci występ i nie usiedzą tyle. To samo zdarza się w kinie, że na komedię wchodzi osoba z 2-3 latkiem który piszczy i się rzuca aż ludzie wszyscy się na nie patrzą i ta osoba dopiero zbiera manatki i wychodzi obrażona i ma w dupie, że pełno ludzi straciło część filmu przez nią.

Gość kapitalna lojalna
ooo a jakie show ma cejrowski ?? bo mnie to zainteresowało

msf nie badz taki do przodu, srednio zostalo ci max 10-15 lat wiec ciesz sie i gardz poki mozesz, na pokore przyjdzie czas :*

A na koniec dodam, ze jestes zwyklym, podstarzalym robolem ktory gowno znaczy dla siata i nie znam cie, nie slyszalam o tobie jak i cale rzesze ludzkosci zatem szczam na ciebie i twoje cudowne zycie na babskim forum 🖐️

Gość efrerf3r
leczcie sie wszyscy :o

Gość same problemy przez takie
Cejrowski ma show ostatnio był w trójmieście a potem nie wiem gdzie będzie prowadzi tzw "stand up" czyli stoi boso i przez prawie 2 godziny bez przerw opowiada różne historie w ciekawy i zabawny sposób pokazuje też slajdy z wypraw, potem można zadawać pytania a potem zrobić sobie z nim zdjęcie i poprosić o podpisanie książki , można kupić książki i serię dvd przy okazji. Na jego stronie są bieżące informacje o nim i gdzie występy daje.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjxuhu
a ja np. lupie spac kiedy chce i ile chce i uprawiac glosno i czesto seks! :D i co, zabroni mi ktos? nie! nie jestem uzalezniona od stawania w nocy i podcierania komus dupska o 4 nad ranem. Dziecko to nie zabawka, wiec jak ktos niechce to niech sobie nie robi. Proste! Tak samo jak ty nas nie rozumiesz, my mozemy nie rozumiec ciebie. puknij sie w leb! i to mocno! :o

Gość fenfrbfhbhbhb
tak niech wszyscy sobie nadupcza dzieci trójke i wtedy zabraknie jedzenia i pracy dla wszystkich i wtedy dopiero sie bedzie dzialo! Faktycznie, to jest bardzo dobry pomysl!

Gość wymiana_mysli
Widzę że rozgorzała dyskusja.. Szkoda że tylko część osób podziela moje zdanie. Wnioskuję jednak, że wszyscy pozostali to właśnie bezdzietne kobiety, więc w sumie nie dziwię się.

Gość mireczkaa
ja jestem "dzietną" kobietą a absolutnie się z Tobą, droga autorko nie zgadzam :P Doskonale rozumiem babki, które nie chcą mieć dzieci- sama nie chciałam. Szczerze to nie rozumiem jak można chcieć mieć coś o czym sie pojęcia nie ma!! A przeciez zanim dziecka nie urodzimy nie wiemy czym jest miłość do dziecka, czym "magia małych łapek".... Życie bez dziecka jest łatwiejsze i prostsze- nie możesz temu zaprzeczyć. Mając dziecko więcej musisz planowac, organizowac, nie pójdziesz na żywioł. I doskonale rozumiem kogoś, kto nie chce ze swojego luzu rezygnować. W imię czego? Dziecko to zbyt powazna decyzja, żeby ją podejmowac ot tak, bo "trzeba".

Gość konstantynopolitechnitańczyna
Autorkę topiku zapraszam do mnie....mam sąsiadkę która ma dwoje małych dzieci i tylko czeka żeby wieczorem posiedzieć u mnie w spokoju i relaksować się. Wiecznie chodzi przemęczona,zła i naburmuszona. Nie może wyjść z domu na głupie zakupy bo dzieci.Ja wychodzę do pracy, wracam do domu, mam czas tylko dla siebie i dla swoich przyjemności. Mogę spędzać urlop gdzie chcę a nie tam gdzie można zabrać dzieciaki. Brak dzieci to nie jest egoizm - to świadomy wybór...i pomimo moich 34 lat nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło żeby je mieć. A na starość będzie mnie stać żeby wynająć sobie opiekunkę która będzie ze mną za kasę, ale będzie....nigdy nie przewidzisz kim będzie Twoje dziecko i jak będzie Cię traktowało...i jeszcze jedno autorko...WON OD MOJEJ MACICY!...masz swoją to się rozmnażaj!

Gość mireczkaa
oj tam, nie można uogólniac :) Ja mam jedno dziecko i swoje życie uwielbiam. A znam ludzie bezdzietnych, którzy są sfrustrowani, zmęczeni życiem itp. Mnie śmieszy takie gadanie, że dzieci mieć trzeba, że macica do rodzenia- nie przesadzajmy!! Jak ktos nie chce mieć dzieci to po ma się zmuszac????

Gość wymiana_mysli
Nie zmuszać, ale fakt że ich nie chce świadczy o tym, że coś jest nie tak z jego psychiką. Być może np. złe doświadczenia z własnego domu. Powinno się pracować nad tym, iść do jakichś specjalistów czy coś takiego. Brak chęci rozmnażania się jest niezgodny z natura i przyzna to każdy biolog czy psycholog.

Gość mireczkaa
Psycholog zaświadczy o tym, że brak chęci rozmnażania jest niezgodny z naturą???? Padłam :P:P Ja dzieci nie chciałam mieć i gdyby nie wpadka w wieku 30lat dalej bym ich nie miała:) A matką jestem super, z psychą też wszystko OK. Wydaje mi się autorko, że ludzie Twojego pokroju powinni zrozumieć, że ich wizja świata nie jest jedyną słuszną a ludzie są różni.

Gość wymiana_mysli
Ale jestem pewna, że jesteś zadowolona ze swojego dziecka i myślisz raczej z przerażeniem jak puste byłoby Twoje życie, gdyby nie było tego dziecka.

Gość mireczkaa
oczywiście, że jestem zadowolona ze swojego dziecka:) Uwielbiam je. Ale nie myślę, że moje życie bez córki byłoby puste- z przerażeniem to ja myślę, że coś mogłoby się jej stać. Moje życie nigdy nie było puste- czy z dzieckiem czy bez.

kocham dzieci, ale ich nie chce mieć bo dziecko nie definiuje mojego życia, kocham swoje życie takie jakim jest w chwili obecnej, czuje sie 1000 % kobietą, zostaliśmy wychowani w kulturze gdzie każdy musi posiadać dziecko- kompletna bzdura, piszesz, że człowiek czuje naturalną potrzebę by posiadać dzieci- ja nie czuje, żałosne dla mnie to są laski, które maja dzieci bo koleżanki mają a one nie i nie mogą być gorsze, to jest lipa dopiero