Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poznaniannnka

Pajacyki,śpioszki, body - co do szpitala prosze .....

Polecane posty

Gość poznaniannnka

Witam. W październiku będzie poród i wybieram się na zakupy dla dziecka .Mam na myśli ciuszki w które będzie ubrane podczas pobytu w szpitalu. Wiem ze na salach jest ciepło nie jakieś mrozy więc w co najwygodniej ubrać dziecko ? 1) body z krótkim rękawkiem i pajacyk ? 2) body z długim rękawkiem i śpioszek ? 3) body z krótkim rękawkiem a na to kaftanik rozpinany ze śpioszkiem? No gubie się a chce coś kupić i nie wiem co będzie właściwe ,prosze o wskazówki

wszystkie wersje sa dobre, wiec kup trzy zestawy i sama sprawdzisz w czym ci wygodnie ubierac dziecko. no moze poza wersja 3, bo tam ma az 3 warstwy materialu na brzuszku, moze byc troche za cieplo.

a musisz mieć ubranka swoje? Ja rodziłam w grudniu i oni ubierali dziecko w swoje. Był to sam kaftanik i zawijali w rożek

u mnie dziecko było w szpitalnych ubraniach dopiero na powrót do domu swoje bo jak pielęgniarki zabierały dziecko na chwilę to potrafiły przywieść w czymś innym niezależnie czy miało wcześniej twoje ubranko czy szpitalne i trzeba było latać szukać

gdyby nie musiala miec swoich, to nie pytalaby sie, co kupic... w sumie jakbys miala rozek to i samo body wystarczy (np, z dlugim rekawem) bo dziecko i tak bedzie zawiniete. powiem ci jak bylo u mnie, ubieralam dziecko w sam pajacyk i na to kocyk, wszystkie na sali tak robily.

Gość poznaniannnka
Kurcze jednak warto pytać :) Nie wzięłam pod uwage że zabieram rożek a to wiele zmienia. Myśle że w tej sytuacji pajacyki będą oki no i w razie co body z krótkim rękawkiem i chyba tak będzie dobrze :)

Gość niewyspana mama 27
broń boże nie body - kaftaniki bierz - chyba że masz wprawe w ubieraniu ich - albo bierz takie rozpinane na całej długości

Gość niewyspana mama 27
jeju ja rodziłam w październiku zeszłego roku - miałam mieć ubranka a pani tam małego ubierały i ubrały go w koszulke, kaftanik, śpioszki, niedrapki i czapkę - tak wyglądały pierwsze dni ubierania - no i maly oczywiście leżał w rożku... body z kr rękawkiem i rożek u noworodka?? no chyba w srodku lata i to 35 stopni w cieniu...

Gość poznaniannnka
Ja body z krótkim rekawiem chciałam założyc pod pajacyk do rożka. Body umiem ubierać wyszkoliłam sie u siostry :) .....chyba jednak dalej sie gubie echhh nie chce brac tam walizki z ciuchami

Gość ja też coś dodam
u mnie w szpitalu była cała lista co potrzeba do porodu: jakie dokumenty, co dla mnie a co dla dziecka - może zorientuj sie u siebie w szpitalu co każą mieć - u mnie na str internetowej szpitala było co zabrac