Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 BELLA_MOLA

Kolacja na g贸rskim szlaku

Polecane posty

Go艣膰 BELLA_MOLA

Witam, Urodziny mojego m臋偶a wypadaj膮 akurat w dniu naszego wyjazdu w g贸ry. Chcia艂abym ten dzie艅 uczci膰 jako艣 szczeg贸lnie przez zorganizowanie jakiego艣 dobrego jedzonka po wej艣ciu na szczyt. I pytanie - jakie potrawy mo偶naby przygotowa膰 wcze艣niej i zje艣膰 na g贸rze? musi to by膰 co艣 co przetrzyma temperatur臋 plecakow膮 i mo偶na to zje艣膰 na zimno... Bardzo prosz臋 o pomoc. My艣la艂am m.in. o sa艂atce gyros ale nie wiem czy mi膮sko si臋 w plecaku nie zepsuje a sa艂ata nie zwi臋dnie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艂贸cz臋ga
polecam muffiny - na s艂odko jako deser i w wersji wytrawnej (upieczone z serem, szynk膮, oliwkami, pomidorami, pieczarkami, papryk膮 itp.) kruche ciasteczka albo jakie艣 ciasto bez kremu z mi臋s, kt贸re wytrzymaj膮 mo偶esz wzi膮膰 kabanosy albo krakowsk膮 such膮 - pakowane pr贸偶niowo bez problemu przetrwaj膮 d艂u偶sz膮 wycieczk臋. a do nich pieczywo, papryka, og贸rki... nachosy z jakim艣 ciekawym sosem (mo偶e by膰 gotowy, nieotwierany wcze艣niej si臋 nie zepsuje, a je艣li chcesz zrobi膰 go sama to daruj sobie te na bazie jogurtu czy majonezu, a spr贸buj ze zmiksowanych pomidor贸w, papryki, czosnku i prowansalskich zi贸艂) sa艂atka gyros - mo偶e jak j膮 sch艂odzon膮 przerzucisz do termosu? powinien utrzyma膰 temperatur臋, a potem na miejscu prze艂o偶y艂aby艣 do miseczki. w termosie mo偶esz wzi膮膰 te偶 co艣 na ciep艂o, np. leczo, albo kawa艂ki kurczaka w jakim艣 ciekawym sosie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 i to wszystko b臋dziesz
nios艂a na plecach na szczyt? czy biedny jubilat?;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BELLA_MOLA
na plecach w ma艂ym turystycznym plecaku, do tego dla kamufla偶u musi mi si臋 zmie艣ci膰 par臋 drobiazg贸w. Ze trzy 艣redniej wielko艣ci pojemniki mi si臋 zmieszcz膮, termos r贸wnie偶 tak偶e z tym akurat nie ma problemu. w艂贸cz臋ga, dzi臋kuj臋 serdecznie za pomys艂y :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a moze lepiej kupcie sobie
grilla jednorazowego (kosztuje kolo 10zl) i przygotuj szasz艂yki i kie艂baski i kolacja jak talala ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 w艂贸cz臋ga
prosz臋;) mam nadziej臋, 偶e m膮偶 doceni Tw贸j trud :))

Udost臋pnij ten post

facet mia艂by radoch臋 z piwa mo偶e w izotermicznym wynie艣 mu na wierch

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie wiem czy salaka grecka
facet poje :o juz lepszy ten grill i kielbasa a do tego ewentualnie salatka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 BELLA_MOLA
my艣l臋 te偶 nad piwem albo jakim艣 miodem pitnym bo bardzo lubi. Jednorazowy grill by艂by genialn膮 spraw膮 gdyby da艂o si臋 go zapali膰 gdzie艣 na szlaku...

Udost臋pnij ten post