Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kdc8f8gf

NA MOJEJ DZIAŁCE BUDOWLANEJ STOI SŁUP ENERGETYCZNY !!CZY KTOS WIE JAK PRZESUNAC?

Polecane posty

Gość kdc8f8gf

czy placi sie za to duzo ?? bo stoi on na srodku mej dzialki budowlanej i chce go przesunac,zeby energetyka go przesunela zakupilem te dzialke na ktorej on juz stał dodam. dzialka wczesniej byla nieuzbrojona rolna i ja ja juz zakupilem jak ten stol tam stal ... czy ja sam musze za to placic i ile?

Gość no można poszukać
taa jasne marz dalej że energetyka ci słup przesunie sama. Koszt przesunięcia to twój wydatek.

Gość kdc8f8gf
ale iule to moze ksoztowac pytam ? dodam ze dzialke kupilem dwa lata temu od takiego znajomego z mej miejscowosci i słup juz tam stał ...:(chce sie budowac i slup mi jednak przeszkadza :(

Jeśli nie ma przeszkód technicznych, to jest to możliwe. Musisz złożyć wniosek o usunięcie tzw. kolizji, czy jakoś tak. :) Koszt... kilka tysięcy z Twojej kieszeni.

Gość d f s s a a
"chcę sie budować" jak to wiejsko brzmi 🖐️

Gość no można poszukać
a jaka to linia -niskie, średnie czy wysokie napięcie? Czasem nie wystarczy przesunąć jeden słup. są określone odleglości jakie muszą być zachowane między linią domem. Bez zachowania tego nie dostaniesz pozwolenia na budowe.

Gość ZNAM SIE NA CISNIENIU DOBRZE
NIE ZA CIEKAWIE MASZ JAK JUZ TAM STAL I KUPILES JA OD KOGOS JUZ ZE SLUPEM

Gość 184małpiatak
normalnie podkopujesz pod fundament, obwiązujesz liną przyczepioną do traktora i odjeżdźasz :D proste!

Gość jest szansa, ze nie ma
zgody poprzedniego właściciela na postawienia tego słupa to będzie ok. Ja tak miałem, ale dawno temu, drewnianego słupa i w końcu przyjechali wymieniać na betonowe. Po pół dniowych awanturach postawili tak jak chciałem czyli z boku działki a nie na miejscu starego :) Tylko musiałem poczekać aż zdemontują drewnianego i wtedy przeszedłem do natarcia. A łepek byłem 15lat tylko dobrze poinstruowany jak i co robić :)

Gość Kasta_www
proponuje odrazu, wez kogos z energetyki, tzn. idz np. na pogotowie energetyczne i doczaj jakiegos goscia co tam pracuje daj mu w lape i niech wszystko pozalatwia szybko bo uwierz mi papierow, dokumentow, umow to jest wrecz nei do opisania jaka tam biurokracja

Gość albo pobuduj się
naobkoło słupa wtdy słup będziesz miał na dziedzińcu

Gość m,ar
odemnie chcieli w miej. Glogów 12000 za przesunięcie