Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość messy22

Co to może być???!

Polecane posty

Gość messy22

Mój mąż od 2 tyg narzeka na to, że swędzi i piecze go penis. Do tego robi się na nim biały nalot. U mnie te obiawy wystąpily ale tylko przez kilka dni. U niego się utrzymują a do lekarza nie chce iść. Co to może być za choroba???

Gość edekzwytwórnikredek
trza fujare myc i przejdzie

Gość emeryk44
Bez lekarza się nie obejdzie...

Umyć i przejdzie? Poraża mnie ignorancja gówniarzy. To prawdopodobnie grzybica. Moim zdaniem powinniście oboje udać się do dermatologa, bo to jest problem skórny. A najlepiej pójść do lekarza pierwszego kontaktu i niech on decyduje.

W najgorszym przypadku grzybica . Jest lek Clotrimazol bez recepty, leczy skutecznie wczesne stadium grzybicy, koszt chyba 12 zł czy jakos tak. Terapia troche trwa, nalezy stosowac go jak na ulotce i nie mozna robić nieuzasadnionych przerw. Nie mozna nakładac maści na brudne miejsca, niech penisa myje tuż przed nakładaniem i dokładnie osuszy, wilgoś sprzyja rozwojowi grzybów. Jeżeli nie pomoże po 2 tygodniach to niech idzie do lekarza, dermatologa. Grzyby niekoniecznie rozwijają się u obu stron, ale Ty możesz być nosicielem bezobjawowym, więc leczenie obijga..najlepiej idzi do ginekologa niech zbada wymazy z pochwy, bo to raczej jakis drożdżak nie grzybica,

Gość złośliwakocica
Ewidentna grzybica. Możesz iść do gina, da tabletki dla obojga, bo będziecie się zakażać do usranej śmierci. Krem też, ale tabletki są ważniejsze...

"Jest lek Clotrimazol bez recepty" Clotrimazol nie jest bez recepty. 🖐️ I jest dużo tańszy. Leczy skutecznie nie tylko wczesne stadium grzybicy. Bez recepty dostępny jest krem, ale nie jest zbyt skuteczny, bo nie można go stosować wewnątrz pochwy.

miałem to cholerstwo..uzywałem tej masci, przeszło, ale po miesiącu, musiałem trochę przerwy zrobić bo podrażnił skurę. I to jest bez recepty. Pisałem właśnie o maści dla faceta (dizała naprawdę dobrze), wiem że ona nie może tego brać, ale on może i w takim stadium jak ma i sie wstydzi iść do lejarza to może spróbowac. Chociaż kiedyś zona miała drożdżaki i dostała jakies preparaty to ja tez musiałem sie leczyc. Tak czy siak ona musi iść do lekarza.

A choroba jak każda inna i ja dostałem ja po prezerwatywach, (sprzyjające środowisko)

Gość arielkaaa
musicie isc do lekarza, bo nawet jesli on sobie czyms posmaruje penisa to i tak ty napewno jestes zarazona i jak potem znowu bedziecie sie kochac to on sie od ciebie znowu zarazi i tak w koło. musicie sie leczyc razem , w tym samym czasie, systematycznie. kobieta musi wkładac wtedy sobie globulki lub czopki do pochwy bo nie wystarczy wysmarowac sie tylko na zewnatrz. i prawdopodobnie to grzybica ale mozna zrobic Ci lub jemu wymaz - lekarz jezdzi takim patyczkiem jak do uszu po narzadach intymnych a potem to daje do badania i wychodzi co to jest.

Gość złap je wszystkie!
twój chop sie szlojał i złapał bakcyla