Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kyujgousgfa

Jak długi wjeżdża się kolejką na kasprowy wierch ??

Polecane posty

Gość kyujgousgfa
złośliwakocica mam podaną godzinę czy jakiś przedział czasowy w którym powinnam wrócic ?

Gość kyujgousgfa
no i jesli chciałabym wrócic wczesniej to czy moge ?

Gość złośliwakocica
Do południa nie ma problemu ze zjazdem, bo większość turystów tylko wyjeżdża i idzie dalej pieszo. Popołudniu może być z tym problem...

Gość robinson wydm.
ja tam mogę zostać na noc dam se rady :D

Gość złośliwakocica
Podana jest dokładna godzina. A wcześniej-chyba-można wrócić, pod warunkiem, że jest wolne miejsce w wagoniku... Skubańcy, nie wezmą ani jednej osoby więcej, choć zimą wożą podwójną ilość narciarzy...

Gość kyujgousgfa
czyli na górze tak czy siak muszę siedzieć te półtorej godziny tak ?

Gość złośliwakocica
robinson wydm.- z gipsem?? Sumienia by, dranie, nie mieli, żeby Cię wyrzucić z budynku kolejki w zimną, ciemną noc :)

Gość robinson wydm.
złośliwakocica na to liczę :D a jakby chcieli to jadę z moja lubą która ma wszystkie pęcinki sprawne, damy se rade :D

Gość złośliwakocica
Tam nie musisz siedzieć, bo jest długa trasa grzbietami gór. Fajny spacer z cudnymi widokami. Dla zmęczonych- restauracja z horrrendalnymi cenami. Jestem pewna, że będziesz niemile zaskoczona, że już czas wracać...:)

Gość złośliwakocica
Warto wybrać się przy bez, lub małochmurnej pogodzie, bo często na dole jest pięknie, a u góry mgła...:( I z widoków nici...:( Zawsze warto sprawdzić, jaka zapowiada się pogoda na Kasprowym, żeby się nie rozczarować...

Gość kyujgousgfa
złośliwakocica sorki za bzdurne pytanie :D ale jakie tam są ceny ile np. kosztuje jakiś obiad kawa czy piwo ?

Gość kyujgousgfa
oczywiście pytam o ten kasprowy :)

Gość renbyk
Jezuuuu jak można jechać znad morza do zakopanego :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość złośliwakocica
robinson wydm.- mam nadzieję, że Twa luba ma sporo krzepy? Gdyby uparci górale okazali się, jednak, okrutnikami i wykurzyli Was z Kasprowego, to Cię zniesie na dół...:)

Gość gosiakosia
nie wierz im na kasprowy nie ma przesiadki

Gość złośliwakocica
Piwo-2lata temu-kosztowało 10 zł. Teraz-raczej na pewno-więcej, bo na dole, w Zakopcu wszystko od tej pory dobrze podrożało...:( Wolę sobie zabrać czteropak, w plecaku...:)

Gość janciapancia
co do kolejek - bylam ostatnio 2 razy na kasprowym - za pierwszym razem nie bylo wcale kolejki (moze ze 2-3 osoby, pare tygodni temu) i wjechalam sobie bez problemu, bilety kupujac w ostatniej chwili, bo akurat przechodzilam obok stacji kolejki... drugi raz wjechalam wyciagiem na butorowy wierch, bo kolejka do kas na kasprowy byla ogormna...az sie zdziwilam jak to mozliwe, ze za pierwszym razem wsiadlam bez zadnego problemu...

Gość kyujgousgfa
złośliwakocica z tym czteropakiem to dobry pomysł :D No własnie czasami tak jest że do miejsc bardzo okupowanych przez turystów raz na jakiś czas stanie się cud i tłoku prawie nie ma, oby mi sie to przydarzyło ;) robinson jak zobaczę jakiegoś faceta z nogą w gipsie to będę wiedziała kto miał taki mądry pomysł :P

Gość janciapancia
sorx, pochrzanilo mi sie :D to nie byla kolejka na kasprowy, tylko na GUBALOWKE ha ha ha :D ale za drugim razem kolejka i tak byla straszna ;)

Gość złośliwakocica
Mnie się bez kolejki trafiło tylko raz. Ale było już po godzinie 17. Tak, to zawsze tłok, ścisk, wyzwiska...

Gość helenkanka
Ja 10 lat temu jezdziłam na Kasprowy się opalać :D i zawsze jechałam o 7-00 w październiku i było pusto

Gość złośliwakocica
Najgorzej jest podczas wakacji i we wrześniu (studenci). W pozostałych miesiącach nie ma takiego szaleństwa. Jedynie w słoneczne weekendy jest ciut większy ruch. W czasie ferii zimowych też nie jest tak źle, bo zimą biorą podwójną liczbę pasażerów(narciarzy). Podobno zimą mniej rozdeptują Tatry...:)

Gość złośliwakocica
Ja zwykle wychodzę w górę i schodzę w dół. Wyjechałam parę (może 5) razy, gdy wybrałam się baaaaaaaaardzo daleko i dnia by mi brakło na wycieczkę, gdyby nie "podrzuciła" mnie kolejka na Kasprowy...:) I tak kilka razy wracałam po ciemku...:)

Gość gość
Chciałam powiedzieć, ze wybierając się w kolejkę po bilety na Kasprowy można sie narazić na długie stanie (my stalismy od 7 do 9) po czym dowiedzieć się, ze nie ma biletów, gdyż wykupione są w trybie online. Powinny moim zdaniem być takie info podawane na stronach internetowych z aktualnymi stanami biletów na dane godziny, bo przecież online zamawia się najwcześniej na termin za dwa dni, wiec te dane w systemie są na jakie godziny są już porezerwowane przejazdy. Ludzie z dziećmi stoją i tylko się wściekają.

Gość gość
Niestety, w porze przedpołudniowej jest wiele rezerwacji (wycieczki, kolonie,itp.) Najlepiej wyjeżdżać wcześnie rano. Dziś już przed 7 rano była spora kolejka...

Gość gość
Z dugiej zaś strony gdy wybierzesz się np. na zorganizowaną wycieczkę na Łomnicę,bez problemu wyjeżdżasz na sam szczyt. Tłum ludzi, tłok, ścisk, a Ty mijasz wszystkich i siup do wagonika...:D Bo jest zarezerwowany dla Ciebie na konkretną godzinę...:)

Gość gość
Najlepiej to wejsc.3h i wcale nie ciezko

Gość kosnosn
Nie długo, kilka minut, a wszelkie info związane z kasprowym masz o tutaj - http://www.naszkasprowy.pl/ Generalnie jest tam pięknie, a co istotne wciąż rozwijana jest cała okolica kasprowego.

Gość rafciu
Karbala (2015) dostępny już do pobrania oraz online >>>http://ma0.pl/r/sqcKarbala >>>http://ma0.pl/r/sqcKarbala >>>http://ma0.pl/r/sqcKarbala >>>http://ma0.pl/r/sqcKarbala Środek wojny w Zatoce Perskiej. 3 kwietnia 2004 roku do irackiego miasta Karbala przybywają pielgrzymi celebrujący święto Aszura. Niespodziewanie, w pełnym ludzi mieście, dochodzi do zamachów, które poprzedzają atak na strategiczny City Hall – siedzibę lokalnych władz i policji. Na placu boju pozostaje jedynie, pozbawiona wsparcia, garstka polskich i bułgarskich żołnierzy. Dochodzi do jednej z najbardziej bohaterskich bitew Polaków po II wojnie światowej. Stając oko w oko ze śmiercią, polscy żołnierze przeżywają 4 dni piekła. Heroiczna postawa, determinacja i wola walki sprawiają, że polsko-bułgarska formacja nie tylko wygrywa bitwę, ale wychodzi z niej bez straty jednego żołnierza.