Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kyujgousgfa

Jak długi wjeżdża się kolejką na kasprowy wierch ??

Polecane posty

Gość kyujgousgfa

może to głupie pytanie ale ja mam straszną klaustrofobię jak jestem zamknięta w małym pomieszczeniu i nie mam wpływu na to że sobie wyjdę kiedy chce to wpadam w panikę :/

Gość gerbanaa
7 godzin

Gość chełka
chyba ok 10 min

Gość retionelka
ja jechałam 20 minut także długo

Gość retionelka
ZlotaAnia ja nie mogłam na nogach bo mam silną astmę więc się tak nie podniecaj.

Gość złośliwakocica
Króciutko. Dwa razy po kilka (może4-5) minutek. Spoko, możesz wjeżdżać, jak się na nią dostaniesz...:)

Gość kyujgousgfa
złośliwakocica, to znaczy że tam sie jedzie z przesiadką ? Ja nigdy nie byłam w zakopanem, pierwszy raz tam jade z nad morza. Czyli przesiadka hmm mam nadzieję że się w tym połapie :)

Chodzi mi o to że 20 min to długo??? Ja też nie mogę wyjść, bo jestem wysokociśnieniowcem. Ale za to zeszłam nóżkami.:)

Gość ypolin
a po co masz tam jechać, zakopane to syf tam nic nie ma, jak ktoś nie lubi łazic po górach to się tam zanudzi! Ja bym znad morza do zakopca nie jechał

Nie martw się, nie pogubisz się. Wchodzi do wagoniku określona liczba ludzi, przesiadka jest '' obowiązkowa'':). Jeden problem tylko jest, kolejka do kolejki. W zeszłym roku stałam wyjątkowo krótko, bo 1 godzinę, przed 8 godz rano. Ale jak trafisz to nawet kilka godzisz poczekasz.

Gość kyujgousgfa
Ania do Zakopanego wybieram się we wrześniu tak w połowie miesiąća więc mam nadzieję że wtedy nie będzie tak tłoczno i wszystkie kolonie i większośc wycieczkowiczów wyjedzie ;) no chyba że się mylę... jak ktoś wie czy tam we wrześniu nadal jest taki tłok to prosze o opinię.

Oj nadal. Tam zawsze jest kolejka. A przez wekend to największa. Jeśli chcecie rano to najlepiej przed 8 rano. Polecam kijki, jeśli nie masz to możesz wypożyczyć, no chyba że z powrotem też zjedziesz kolejką. :)

Gość kyujgousgfa
Ania a ile czasu zajmuje zejście z Kasprowego ? No i tą kolejka we wrześniu mnie załamałaś :/ no ale nic postaram się ustawić w niej przed ósmą :)

Gość ypolin
no i czemu mnie nie słuchasz !? Uwierz mi że zakopane to syf nad syfy już lepiej jechać w Beskid. W zakopcu tłok, drogo, tłoczno i tylko góry w miarę fajne ale jak nie jesteś zapalonym piechurem to jedz w inne rejony

Ja schodziłam z 5 letnim synkiem, przystanków mieliśmy od groma i zeszło nam to jakieś 2,5-3 godz. Ale naprawdę polecam. Tam jest pięknie, ale też dużo ludzi, trzeba iść ''gęsiego''.

Gość fifuriwa
kolejka jedzie prawie pół godziny jest tam tłok ciasno i duszno, mi się nie podobało choć widok piękny.

Gość złośliwakocica
Przed ósmą??? To trzeba mieć fart. Ostatnio o 7 rano ruszałam z Kuźnic i pod kolejką był tłum!!! Cała długość schodów i na dole do trzeciego słupa! SZOK.

Gość robinson wydm.
Ej ludzie mam głupie pytanie a z nogą w gipsie jest sens sie tam pchać bo mi się pęcinka złamała a moja luba chce mnie zaciągnąc w tatry i tak się zastanawiam czy jest sens targać ta nogę w gipsie na kasprowy ???

No właśnie chyba mieliśmy farta. Wujek który jeżdzi na taxi w Zakopanem też tak stwierdził.

Gość złośliwakocica
ypolin- tam jest tłum ale dziewczyna jeszcze nie była... Warto zobaczyć choć raz Tatry i samemu je ocenić :)

Gość kyujgousgfa
Kurcze no to dobrze że się tutaj zapytałam przynajmniej wiem czego mogę się spodziewać bo wcześniej wyobrażałam to sobie troszkę inaczej ;) Dziękuję za cenne rady i wskazówki, mam nadzieję że wystaję w tej kolejce ;)

Robinson pomyśl. Z nogą w gipsie w góry?? Nawet w kolejce nie dasz rady stać. I nie myśl że cię ludziska przepuszczą. Hehe

Gość robinson wydm.
ja tam wystoje w kolejce :P no ale w sumie gdzie byłby trudności jak do kolejki wejde to i wyjade a potem zjadę, czy nie ?

Gość robinson wydm.
najwyżej pokażą mnie w wiadomościach :D albo GOPR będzie mnie ściągał :P

Gość złośliwakocica
O ile wiem, teraz bilet tam i z powrotem kosztuje 62 zł. Ale na górze możesz być tylko ok.półtorej godziny i zjazd. Kto chce tylko wyjechać płaci 52zł i siedzi tam ile chce. Kto nie ma nogi w gipsie -polecam schodzić pieszo. Warto zejść do Doliny Gąsienicowej, zahaczyć o Czarny Staw, i potem przez przełęcz między kopami do Zakopca. Taka piękna półdniowa wycieczka. Na pewno ładniejsza niż bezpośrednie zejście z Kasprowego-ok.2.5 godz. :0

Gość robinson wydm.
A"le na górze możesz być tylko ok.półtorej godziny i zjazd." ale że jak ? Ktoś tam siedzi na górze i pilnuje żeby za długo się nie siedziało czy jak ? Dlaczego tylko 1,5 godziny ?

Gość złośliwakocica
To jest-o ile dobrze pamiętam- 1godzina 40 minut :(