Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zywczankaaaa

CO MNIE PODRAŻNIA W TYM SZAMPONIE BEZ SLS?? :(

Polecane posty

Gość zywczankaaaa

Specjalnie wyczekiwałam na szampon Dulgon KIds w Naturze, umyłam no i głowa swędzi, schodzi skóra i są takie jakby łupieżowe górki... Mialam tak od zawsze i wykombinowalam ze to od sls i sles, bo przechodzilo po myciu Nizoralem i babydreamem, ale babydream strasznie smierdzi i koltuni wlosy i szukam zamiennika. Wklejak skład: aqua, sodium cocoamphoacetate, disodium cocoyl glutamate, citric acid, sodium chloride, glyceryl oleate, coco-glucoside, parfum, phenoxyethanol, benzyl alcohol, potassium sorbate, allantoin, glycerin, lactis lipida, denatonium benzoate Jest jeszcze inny z tej firmy z innym skladem: AQUA, LAURYL GLUCOSIDE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM COCAMPHOACETATE, SODIUM CHLORIDE, POLYQUATERNIUM-7, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, COCO-GLUCOSIDE, DISODIUM COCOYL GLUTAMATE, BENZYL ALCOHOL, PHENOXYETHANOL, PARFUM, POTASSIUM SORBATE, POLYQUATERNIUM-44, LIMONENE, HEXYL CINNAMAL, LINALOOL, GERANIOL. Co mnie w tamtym podraznia? czy ten drugi bedzie lepszy?

Sodium Lauryl Sulfate i Sodium Laureth Sulfate (SLS,SLES) są środkami podrażniającymi tzn. skóra często jest po nich sucha i przesuszona, uszkadzają one osłonki włosów powodując ich łamliwość i rozdwajanie. Ponadto mogą być zanieczyszczone rakotwórczymi dioksanami (dioxane). SLS są mutagenami uszkadzającymi materiał genetyczny. Nazwy handlowe składników sugerują, że są to naturalne produkty, a tak nie jest.

Gość srgsrgsgsgh
umiesz czytac? w tym szamponie ich nie ma. zreszta ja tez na niego czekalam i mam to samo po nim kuzwa:/

Gość co za idiotyczne pytanie
może masz grzyba i dlatego głowa swędzi, skoro po nizoralu przechodziło to najpewniej masz grzybka który powoduje łupież rozwiązanie ? stosować któryś z szamponów przeciwłupieżowych przez dłuższy czas, ewentualnie dodawać do szamponu kilka kropli olejka z drzewa herbacianego (też zwalcza grzyby)

Gość gość
citric acid, sodium chloride, benzyl alcohol, potassium sorbate,