Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robert86w-waa

Moja dziewczyna ma tyłozgięcie macicy... boli ją gdy się kochamy, W JAKICH NIE??

Polecane posty

Gość Robert86w-waa

Ostatnio była u lekarza który stwierdził u niej tyłozgięcie macicy, często boli ją podczas stosunku... W JAKICH POZYCJACH BEDZIE JEJ DOBRZE? KRORYCH UNIKAC? Proszę o pomoc.

Gość Robert86w-waa
tzn? nie można wtedy głęboko czy szybko? da się to wyleczyć?

Gość niestety nikgt ci nie pomoże
tyłozgięcie to dość częsta przypadłość a więc sami musicie próbować co wam odpowiada :)

nie da się wyleczyc :P chyba ze kiedyś po urodzeniu dziecka jej się wyprostuje :P Boli zapewne od tyłu?:) dlatego trzeba delikatnie :P najlepiej jej sie zapytaj kiedy jest jej wygodnie:)

Gość Zamiast
pozycje od tyłu będą bolec. tak samo jak wszystkie z bardzo głęboką penetracją.

Gość niestety nikgt ci nie pomoże
porypany link :O yłozgięcie macicy to nie powód do zmartwienia. Nie jest to ani choroba, ani poważna wada. Po prostu taką „urodę ma ok. 25 proc. kobiet. Nietypowa budowa macicy nie wywołuje bezpłodności ani kłopotów w ciąży i podczas porodu. U ciężarnych kobiet macica wraz z rozwojem płodu zaczyna się powoli prostować, a po porodzie powraca do poprzedniej budowy. Nie wiadomo dokładnie, co jest przyczyną tyłozgięcia. W niektórych przypadkach macica może się niewłaściwie ustawiać po zbyt intensywnym wysiłku fizycznym we wczesnym okresie po porodzie. Niekiedy bywa to następstwem schorzeń ginekologicznych, np. zapalenia przydatków czy endometriozy. Zwykle tyłozgięcie nie jest związane z żadnymi dolegliwościami. Choć niektóre pacjentki narzekają czasem na nieco bardziej bolesne miesiączki, bóle w dole brzucha lub w okolicy krzyża. W takim przypadku najlepiej skonsultować się z ginekologiem. Czasem zdarza się, że tyłozgięcie daje dolegliwości przy współżyciu. Wówczas najlepiej poszukać „bezbolesnej pozycji.

Gość aaabbbgds
Ja tez mam tylozgeicie i tak od tylu boli . I po porodzie raczej sie nie wyprostuje :) No chyba ze ja jestem jakims wyjatkiem a u innych tak jest heh ..

Gość Robert86w-waa
właśnie od tyłu jej nie boli... staram sie być uważny... boli ją np. op przodu ;p z nogami na moich ramionach...

Gość Robert86w-waa
wyczytala gdzies ze przez tab. antykoncepcyjne przestanie miec bolesne miesiaczki... ona ma 20 lat takze jak narazie dziecko nie wchodzi w gre :)

Gość bbnjjjkhjb
bol nie jest zwiazany z tyłozgieciem macicy !!! Boli bo za głeboko wsadzasz i tyle , wsadzisz innej podobnej bez tylozgiecia tez ja bedzie bolec tyle gamonie

Gość Robert86w-waa
tylko, ze mojej poprzedniej partnerki nie bolalo nic... nawet gdy ostro szalelismy w lozku. takze chyba nie w tym problem,

Gość na pieska boli
wiem z autopsji

Gość Robert86w-waa
to jak mam się z nią kochać????

Gość ******OMG****
Ja tez mam tylo zgiecie i moge we wszystkich pozycjach oprocz nogi na pagony a na pieska jest najlepiej albo misjonarka i jezdziec