Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche_zalamana____

Ile wyniósł Was koszt zorganizowania wesela w 2010 lub 2011?

Polecane posty

Gość troche_zalamana____

Interesuje mnie tylko rok 2010 i 2011, ponieważ ceny się bardzo zmieniają z roku na rok. My chcemy zorganizować na 70 osób, ale wychodzi ponad 20000 :( Sama sala to przy minimalnym menu koszt 150 zł w naszym mieście a to i tak z takim słabym menu. A ile wynoszą koszty wódki, stroju, obrączek itd.. Załamać się można. Ile Was wyniosły te opłaty dodatkowe - tzn nie licząc opłaty od osoby w restauracji? I w którym roku?

Gość powiem wam ze ona ma racje
To u mnie w 2009 na 67 osób , od osoby w lokalu było 130zł, wiadomo suknia, zespół itd. w sumie wyszło też około 20 000 tys. - jakieś 16-17

Moment zaraz podlicze obraczki- 1200 od osoby 120 zlx 67= 8000 zespol 1500zl suknia z welonem itd 1000zl buty 130zl bukiet 100zl wodka 1700zl tort plus ciasta i szyszki cos okolo 1100 wino 200zl juz wiele nie pamietam ale tak jak mowilam jakies 15-16-17 tys. a ja i tak robilam wszytsko najtanszym kosztem

Gość niszka444
Ja miałam w lipcu rok temu i wychodziło mi jakieś 45 od osoby. Tylko, ze ja wynajmowałam samą sale bez żarcia i zatrudniłam kucharki i kelnerki sama. Taniej i wiem, ze żarcie świeże, ale zachodu i roboty było co nie miara...

a kamerzysta z fotografem plus album= 1600zł

Gość troche_zalamana____
No u nas wychodzi minimum 150 zł od osoby, plus wódka, tort, napoje, obrączki, garnitur, buty, suknia plus buty no i wiadomo jakiś fryzjer itd.. pieniądze dla księdza, zespół, kamerzysta, zdjęcia, bukiet, zaproszenia i inne drobne opłaty :(

jeszcze ksiedzu trzeba zplacic, organiscie, koscielnej za przystrojenie kosciola...

Ja wiem, że ceny teraz w lokalach za osobę są ogromne teraz nawet sięgają 200zł. To jest straszne.

Gość niszka444
od osoby 45x160 7200 obrączki 500 sunkienka 1300 buty dodatki i inne 300 fryzjer 80 bukiet 100 ubranie kościoła + ksiądz +jakis ku(pip)wa kościelny 500 Garnitur + buty ... 2300... (szlag mnie trafił, ale w sumie on w gajerku zasówa a ja sukienke mam w szafie) Wódka 2880 Wino 150 PIwo 200 orkiestra 2500 Tyle co mi do głowy przychodzi.

Gość troche_zalamana____
To jest jakiś koszmar :( Jesteśmy razem już 4 lata i bardzo chcemy już tego ślubu a nawet nie mieszkamy jeszcze razem, bo nie chcemy płacić kasy za wynajem a kredyt dostaniemy dopiero w przyszłym roku. A rodzice nic nam nie pomogą :( A moich stać na to i to jeszcze bardziej dobija, że nie ma się wsparcia u rodziny ani chociaż pytania, czy poradzimy sobie :(

Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie w rodzinie/miesjcowości nawet jest uwarunkowane tak, że to jest ostatnia rola rodziców (jeśli mogą i ich stać) żeby zoorganizować wesele dziecka. Poproś może rodziców. Mi rodzice duuuuużo pomogli, z męża strony mama dała tylko 5000zł- wiecej nie mogła.

Gość troche_zalamana____
Moi rodzice mają trudny charakter :( Moja matka już kiedyś powiedziała przy gościach, że ona to ani złotówki nie da na wesele :( Musimy jakoś sami sobie poradzić tylko szkoda, że ja mam studia jeszcze ostatni rok teraz. Tak to byśmy może wyjechali gdzieś na kilka miesięcy i wrócili z kasą.

Gość moj kuzyn wydał
sporo, wiec nie pomoge bo on najtanszym kosztem nie robil tylko wszystko co najlepsze ale z drugiej strony warto zainwestowac w ten jeden dzien..

W tej sytacji przykro mi :( Moze przeniesiecie slub... no nie wiem. ja ci powiem ze jakbym wiedziala ze bedzie tak jak jest to poczekalabym ze slubem az bedziemy miec wlasne cztery katy.

Gość troche_zalamana____
Tak, warto wydać na ten jeden dzień. Szkoda, że to tak olbrzymia dla nas kasa.

najtaniej (i najsmaczniej) wychodzi jak samemu się przygotuje wesele a nie zapłaci w restauracji od osoby. (jakieś 40-50% zostaje w kieszeni) Oczywiście nie mówię o dołownie samodzielnym gotowaniu, tylko wynajęciu kucharki i kelnerek i samodzielnym kupieniu jedzenia. Masz wtedy też pewność co podadzą do jedzenia i że nie będą odmrożone kotlety, które zostały po poprzednim weselu. Ja tak właśnie zrobiłam i byłam b. zadowolona koszt zakupów to wyniósł mnie ok 5.000 zł (nawet chyba nie całe) za kucharki i kelnerki zapłaciłam - 1800 zł (razem z nakryciem stołów i posprzątaniem po weselu, ja newet palcem nie kiwnęła - poza dekoracja sali) po zaokrąglenie jakieś 7.000 zł wesele było na 110 osób - czyli jakieś 64 zł na osobę! do tego: -DJ - 1000 zł - sukienka, dodatki, buty - ok. 2400 - garnitur, dodatki, buty - 600 zł :P - fryzjerka - 100 zł (paznokcie i makijaż robiłam sama) - kamerzysta, zdjęcia - 1800 zł - zaproszenia - ok 150 zł - wynajęcie naczyń - 120 zł - obrączki - 1000 zł - wszelkie opłaty w urzędzie i kościele - 800 zł - ciasta, tort- nie mam pojęcia ;) - wódka - 2500 (my dużo pijemy :P ) - napoje, soki - 400 zł - wina - 200 zł - dekoracja sali - 300 zł - dekoracja kościoła i samochodu - 180 zł - wiązanki - 170 zł - wynajęcie samochodu (jechaliśmy żółtą syrenką ;) ) 0 zł - kolega nas zawiózł ;) Chyba tyle z ważniejszych rzeczy bo pierdół już nie pamiętam, ale pewnie by się sporo nazbierało.

Gość troche_zalamana____
Dzięki za zaangażowanie. A co to była za sala? Gdzie takich szukać? Gdzie można wynająć salę bez obsługi itd, bo chyba nie w restauracjach? Wiem, że kiedyś się robiło tak wesela w szkołach. Ale jakieś inne propozycje?

Podobno ponad 20000:P.Słyszałem coś o tym:P.Ale jak chce sie oszczędzic to wyhjdzie poniżej 2000:classic_cool:.Jak sie chce bardzo oszczędzić wystarczy zwykle poniżej 100 złjak wesele bedzie tylko we 2:classic_cool:.W przypadku ekstremalnym wystarczy tylko policzyć koszty ślubu:D.

W remizach, szkołach, może w domach kultury... o takie coś. Za obsługę się płaci, za kucharza się płacić, wiadomo że świnkę trzeba zabić to i za rzeźnika płacisz, i jest roboty cały tydzień...

W remizach, szkołach, może w domach kultury... o takie coś. Za obsługę się płaci, za kucharza się płacić, wiadomo że świnkę trzeba zabić to i za rzeźnika płacisz, i jest roboty cały tydzień...pomywaczy też trzeba chłodnie zamówić... Wiesz co powiem Ci szczerze, że na wesele dla 70 osób to się Ci nie opłaci. W remizach itd robi się gdy jest ponad 100 gości. Mówię z własnego doświadczenia.

Gość troche_zalamana____
No to się nie opłaca. Trzeba pomyśleć nad inną opcją lub możliwością wzięcia urlopu na studiach rocznego.. jeśli w ogóle udzielą mi i może wyjazdu.

nie bierz urlopu na studiach bo potem cięzko bedzie ci wrocic. zly pomysl

Gość a ja miałam w restauracji
jedzenie boskie i do tego bardzo duzo:) od osoby płaciłam 180 zł ( jedno z większych miast w polsce), w tym były ciasta, alkohol po butelce na pare, zamówilismy obiad rosół i po 3 kawałki miesa na osobe+ ziemniaczki i kluski i zostało tego tyle, ze rozdawalismy kazdemu po weselu. Z dan gorących, barszcz z krokietami i udka pieczone, 3 surówki do obiadu i 2 sałatki na zimno, palety mięs pieczonych, jajka w sosie tatarskim, sledzie, galaretka, litr napoi na osobe. Dokupilismy troszke alkoholu bo nie kazdy pije wódke i najpoje reszta to tak: suknia , welon, bolerko, buty , bielizna 1400 garnitur, koszula, buty, kamizelka 1300 obrączki 600 z własnego złota fotograf 800 orkiestra 1400 samochód własny kwiaty moje, do koscioła, na samochód, do butonierek i dla swiadkowej 500 kurs tanca 600 fryzura 60, paznokcie 130, makijaz sama ale kupiłam kosmetyki za 100 bizuteria 100 zaproszenia 100 tort 450 opłaty: ksiadz 300, organista 100, w urzedzie i za zapowiedzi 150 dekoracja sali 60 więc wcale drogo w restauracjach nie jest, trzeba poszukac a zabawa była wspaniała

Gość a ja miałam w restauracji
aha i w cenie jeszcze owoce;)

Gość niszka444
gÓWNO prawda że w remizach i szkołach. Dzwoń po domach weselnych i pytaj czy samą salę i kochnie ci wynajmą. Ja miałam w normalnym domu weselnym z kuchnią, toaletami ubraną już salą i koszt wynajecia sali to 2500. ok roboty miałam dużo, ale jednak koszt 45 (gdzie jedzenia było do cholery) a 130 (jedno ze skormniejszych menu) robi róźnicę. W jakim mieście chcesz robić wesele?

Gość troche_zalamana____
Na północy kraju - Gdynia, Gdańsk lub Sopot lub okoliczne, graniczące z Gdynią miejscowości.

Gość niszka444
A i sukienke może warto kupic używaną, w dobry stanie. Moja kupmpelka miała tylko w kosciele na sobie, później sie przebrała w krótką. WIec kieca nadawała się jeszcze na raz.

Gość niszka444
Poszukaj nie koniecznie w samym centrum a moze na obrzezach miasta. Taniej wynająć busa i samemu zrobić niż płacić haracz drogim restauracjom. To jest jedna noc w życiu więc nie ma co.

Gość aguśka;)
wesele +poprawiny na 130 osób katering 23000 alkohol 10000 orkiestra ok. 1500(tylko wesele) suknia +garnitur +dodatki ok. 5000 sala 1000 ozdobienie sali 700 ksiądz +organista 750 nauki 300 zaproszenia ok 150 osoba rozwożąca gości ok 1500 i nie pamiętam co tam jeszcze było