Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurzamelodia

Kredyt - przewalutowanie

Polecane posty

Gość kurzamelodia

Witam. Czy myśleliście o przewalutowaniu kredytu w PLN na CHF?

Gość kurzamelodia
?

Gość Nie wiem nie wiem ale
ja pracuje w Szwajcarji i za tydz przyjezdzam do polski z kasa szwajcarska i bede BOGATA

Gość Chyba z CHF na PLN?
Chyba z CHF na PLN?

Gość kurzamelodia
NIE z PLN na CHF z CHF na PLN to teraz samobójstwo.

a jaki bank sie na to zgodzi? to totalnie nie na ich korzyśc :D no chyba, ze ci dowalą taką opłate przy przewalutowwaniu, ze sobie zrekompensują "straty"

Gość nie jest to głupie
ale nie da się przewidziec czy frank nie skoczy jeszcze wyżej.... No z chf na pln to bez sensu teraz

Gość nie jest to głupie
niekóre banki mają bezpłatne przewalutowania

Gość nie jest to głupie
swoją drogą ciekawe kiedy się frank zatrzyma

róznie do róznych umów kredytowych jest ja mam np. jedno przewalutowanie w cenie kredytu za kolejne są jakies tam opłaty naliczane

Jak masz taką możliwość, to jasne, że tak. Kredyty hipoteczne są brane na lata, a frank niedługo będzie leciał w dół

Gdybym miał kredyt, to już bym miał przewalutowany. Nawet jak kurs pójdzie na jakiś czas w okolice 4,50-5,00, to nie stracisz, a jak sytuacja się uspokoi i kurs spadnie, będziesz spijać śmietankę. Moment jest idealny 🖐️

Taa juz widze jak przewalutuje ktos kredyt w ZŁOTÓWKACH na FRANKI. Jaki bank to zrobi przy takim kursie Franka ? Załóżmy ze miałabys np 10 000 zł kredytu z 5 letniąkarencją. Przewalutowałabyś to na CHF czyli miałabyc 2 500 CHF kredytu Załóżmy ze kurs franka wynosił 4zł. Za rok Franek spadłby do 2.5zł i co , przewalutowanie na zł ? czyli : 2500 CHF * 2,5 = 6250 zł. ZA friko chciałabys pozbawić BANK 3750zł ? - prosze CIe, nikt na to nie pojdzie !!

Gość nie ma pewności
co do kursu franka i stóp( liboru) skoro jest zapis w umowie to bank musi sie zgodzić, można kredy refinansować w innym banku i potem przewalutować, ale ni ema gwarancji co do kursu franka i stóp. poza tym jaka będzie marża przy przewalutowaniu bo dla złotówek zazwyczaj była wyższa z tego co pamiętam. ale na pewno przewalutowanie warte zastanowienia -jeśli ktoś ma kasę, ale na spokojnie

14:45 nigdy_nieszczery Właśnie na tym to polega, tylko trzeba działać w odpowiednim momencie. Moja koleżanka, za moją namową z resztą, zrobiła już 2 przewalutowania w ciągu kilku lat i ma pół mieszkania spłacone, a druga połowa teraz w CHF niedawno przewalutowana po kursie niecałe 4 zł :D