Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alcia711

Poród naturalny czy cesarka?

Polecane posty

Gość Alcia711

Jak wyżej, co sądzicie? Która z tych metod jest lepsza?? Czy są duże skutki uboczne po cesarce?

Gość wole cc
przezyłam dwa porody jeden trwał 14h a drugi 34 nigdy wiecej bede miała cc na życzenie i lekarka sama powiedziała że to mój wybór

Gość mireczkaa
według mnie naturalny. Ale ze znieczuleniem :) Bez znieczulenia tylko cesarka.

Gość Alcia711
Moja kuzynka raz rodziła normalnie, a za drugim razem z bliźniakami miała cesarke i do dzisiaj ma brzuch jakby była w 8 miesiącu ciąży. Teraz idzie na operację plastyczną..

Gość mireczkaa
e, nie sądze, żeby przyczyną dużego brzucha był rodzaj porodu :)

no pewnie, że nie nie dosć, że to była juz 2 ciąża, to jeszcze bliźniacza ja miałam cc, a brzucha nie mam wcale

tylko cc, ja miałam i bardzo sobie chwalę, teraz po 8 miesiącach od narodzin dziecka mój brzuch wygląda tak jak przed ciążą. :)

Gość Alcia711
A czy żeby mieć cesarke trzeba mieć coś w rodzaju zaświadczenia od lekarza?

Gość mireczkaa
zależy gdzie chcesz rodzić- ja rodziłam w klinice gdzie casraka nie była problemem:) Ja wybrałam naturalny ze znieczuleniem, ale koleżanka powiedziała, że upiera się przy cesarce i jej zrobili bez problemów. Znajoma rodziła w szpitalu i zapłaciła bodajże 2,5tysiąca.

ja nie miałąm zaświadczenia ani nie płaciłam powodem były wymiary dziecka i to, ze miednica nie pozwoli na naturalny poród, bo sie nie rozeszła, tak jak powinna

Gość ja w de mialam cesarke
przed prawie 2 miesiacami ze wzgledu na brak postepu porodu a meczylam sie ponad 12 h ze znieczuleniem ale tak czy tak byl to koszmar cc- zbawienie fakt ze 2 dni bylam obolala , ale pozniej juz z gorki i naprawde chwale sobie bardzo cc ale kazda przezyje inaczej cc i porod naturalny

Gość ja w de mialam cesarke
ah i zadnych skutkow ubocznych :) gdbym widziala jak sie potoczy to bym wybrala cc choc nawet chcialam na zyczenie ale kazdy mi pieknie mowil o porodzie sn i dalam sie namowic nigdy wiecej !!!!

Gość zgryzotka
Oj,nie moge czytac bo mam szalonego synka na którego musze zerkac.Szczerze?Już nie chce sn.Po 13 godz bólu zdecydowanie chcę ponowne cc.Tylko pamietajcie-po cc nie kichajcie,nie kaszlcie i nie smiejcie sie przez 3 dni.Potem to pestka!

Gość kroczekowa
Tylko naturalny- cesarskie cięcie to operacja, jakby nie patrzeć. Ja rodziłam naturalnie bez znieczulenia- da się.

Gość cesarka jak dla mnie
super ją znioslam i przede wszystkim patrzylam na dobro dziecka,zawsze jest ryzyko przyduszenia,czy utknięcia w kanale rodnym. Chcialam na początku naturalnie ale po 1o godz braku postepu zdecydowalam o cerarce i nie żaluje:) nastepne dziecko od razu poprosze o cesarke

no właśnie mój mały był owiniety pęowiną 2 razy wokół szyi, położna powiedziała, że to był dobry wybór ze względu na dobro dziecka

Gość niunia7997
Ja rodziłam sn bez znieczulenia, poszło bardzo szybko ok. 5 godzin od pierwszych skurczy i wcale tak nie bolało - da się przeżyć. Następny poród też sn ja będę mogła, ale u mnie w szpitalu są super warunki do rodzenia sn. CC to bym się bała, bo boję się zabiegów medycznych :-)