Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _BlondiDziunia_

Jasna karnacja ;)

Polecane posty

Gość _BlondiDziunia_

Hej wsyzstkim 🖐️ Mam takie pytanko zarowno do mezczyzn jak i do kobiet ;) Czy podoba wam sie jasna karnacja u kobiet? taka naturalna, i jesli dziewczyna jest ladna zgrabna szczupla ale ma swoja bardzo jasna karnacje i nie opala sie np teraz w wakacje.. To co o tym myslicie? Czy lepiej aby sie opalala niz pokazywala takie 'biale' nogi ? :D Jak na to faceci ?

Gość _BlondiDziunia_
;) naprawde? no wiesz nie kazdy facet tak uwaza, ja mam jasna karnacje i np niektore kolezanki mi zwracaja uwage czemu sie nie opale czy cos, chcialabym sprawdzic jakie jest wasze zdanie na ten temat

Dla mnie również dziewczyny o jasnej karnacji i jasnych włosach są dużo bardziej atrakcyjne

Gość ..,mjl,jkl
ja mam jasną karnację, taką porcelanową, kiedy byłam młodziutka tak 16-17 lat to się ze mnie podśmiewywali, koleżanki miałam naturalnie śniade i one wydawały się piękniejsze ode mnie, atrakcyjniejsze. Jak się opaliłam to było ok ale nie lubię się zbytnio opalać i z czasem polubiłam moją bladość, unikałam nadmiaru słońca. Nie zależało mi by się innym podobać tylko by mi było dobrze. Dziś mam 27 lat, moja skóra nabrała odcienia brzoskwinki po corocznym opalaniu naturalnym zaznaczę natomiast moje koleżanki są już spalone, mają zniszczoną mocno skórę, taką bardzo ciemną a to nie wygląda ładnie. Z daleka wygląda ok ale z bliska nieciekawie. Poza tym moja skóra nie jest obecnie blada tylko lekko brzoskwinkowa, nie wiem czy to właściwe słowo ale nie jestem totalnie biała.

Nie lubię opalonych jakoś mam taki wstręt do opalonej skóry Zresztą podobno to normalne bo skóra przyjmuje brązowy kolor dlatego że się broni, jest to tak samo jak na ranie robi się ropa. ciemna skóra jest obrzydliwa .ble

nie rozumiem tej mody na opalanie, co w tym ładnego? również wolę dziewczyny o jasnej skórze białych nogach.nie wiem czemu/takie po prostu bardziej mój wzrok przyciągają chyba dlatego że jest ich mniej

Gość ..,mjl,jkl
Nie wiem jak to się stało właściwie, zawsze miałam porcelanową karnację zwłaszcza w szkole pamiętam głęboką różnicę pomiędzy koleżankami ale teraz jak śmigam do pracy czy w trakcie urlopu to śmiało noszę krótkie spodenki czy spódniczki i skóra na pewno trochę się opaliła przez te lata a taka opalenizna zmienia nieco odcień chyba na zawsze. Nie za mocno ale subtelnie. Pomimo, iż nie opalam się namiętnie nogi mam brzoskwinkowe, nie są całkiem blade, nawet zimą.

Gość _BlondiDziunia_
NO wlasnie sa rozne opinie na ten temat, tez mam wiele takich kolezanek z naturalnie sniada cera, a te ktore tak jak ja maja jasna karnacje opalaja sie na sile w solarium tak ze ja nawet juz nie pamietam jaki ich naturalny kolor skóry. Wydaje mi sie ze jasna cera nie podoba sie facetom i nie wiem moze zaczne sie opalac :/

Gość ..,mjl,jkl
Nie patrz na to co podoba sie facetom tylko sobie dogadzaj a jakiś amator na pewno sie znajdzie. Chyba było by lepiej żebys spotkała kogoś kto polubi cię nie tylko za ładny odcień nóg ;)

Gość twims
Mi też się podoba jasna karnacja, ja bym chciała nawet być jaśniejsza niż jestem. I wkurza mnie strasznie to, że nawet najjaśniejsze pudry czy podkłady na ogół są dla mnie za ciemne...a naprawdę nie mam aż tak jasnej skóry, mam normalną jak większość Polek które się nie opalają. A tacy na siłę opaleni ludzie wyglądają paskudnie, co innego lekko muśnięta słońcem skóra, a co innego skwarka w odcieniach pomarańczowych :o ble.

Gość Blair Walldorf
ja uwielbiam ciemniejszą karnacje, mam słabość do obcokrajowców :) może dlatego, że sama mam śniadą cerę. jednak znam też kilka osób, którym bardzo podoba się porcelanowa cera :) jeśli dobrze się czujesz ze swoją karnacją, to nie opalaj się na siłę ;)

Gość _BlondiDziunia_
Bo wlasnie taka moda nastala na taka opalona sniada cere, wiem ze jeste ladna i zgrabna ale niektorzy maja jakies ale co do mojej jasnej karnacji tez nie jestem az taka biala tylko taka przecietna ale przy kolezankach ktore spalaja sie na solarium to jest mega roznica..

Gość _BlondiDziunia_
:) milo to slyszec

Polzartem, ale i tak wywola usmiech na twarzy. Nie sluchaj kolezanek, skoro one wszystkie lubia byc prazynkami, niech. Pomysl o sobie - "Jestem wyjatkowa, nie inna":)

Gość _BlondiDziunia_
No tak, ale jednak wygrywa ciemna karnacja ;) Taka jestem, ze bardzo obchodzi mnie opinia innych.

Wygrywa chyba na dyskotece. Mnie się wydaje że faceci bardziej podrywają opalone laski, bo są łatwiejsze. Osobiście moi koledzy też mówią że lepsza jasna cera, niż ciemna. Więc tu jest chyba sekret ciemnej skóry, jest to znak rozpoznawczy dla facetów. Znak ten mówi "chodzę na solarium, mam tipsy, więc dam ci się przelecieć bo jestem łatwa, tylko mnie poderwi..." Wydaje mi się że to jest właśnie ten sekret że faceci podrywają opalone, mimo że z urody bardziej się im podobają jasne dziewczyny.

Gość Blair Walldorf
to spróbuj się stopniowo opalać, po trochu ;) nie leż jednak za długo, bo co najwyżej się poparzysz, jeśli masz aż tak jasną karnację ja moge leżeć na słońcu nawet 4h i nie robi to na mnie wrażenia, ale pewnie bardzo różnimy się kolorystycznie

Gość _BlondiDziunia_
Zla kobieta.. no mozesz mowic jak chcesz przeciez mnie nie znasz ;)

Gość Blair Walldorf
mays nie każda opalona ma tipsy, chodzi na solarium i jest łatwa. znam bardzo białe dziewczyny, które puszczają sie na lewo i na prawo

Gość _BlondiDziunia_
No zdarzalo mi sie poparzyc na sloncu i to w te wakacje i mimo tego ze skora byla czerwona przez tydzien to teraz juz prawie nic nie widac ze wogole sie opalalam :D

Gość Blair Walldorf
może kup sobie przyspieszacz do opalania z eveline. dla mnie był bardzo dobry

Blair Walldorf, oczywiście że tak. Ja ci tylko powiedziałem jakie może być myślenie facetów. Po prostu tipsy, solarium, do tego krótka spódniczka i faceci już się do niej łaszą, bo mają nadzieję na upojną noc. Raczej do zwykłej szarej myszki, mimo że zadbanej ale normalnie ubranej to nikt nie będzie sobie robił nadziei na upojną noc. Chyba że będzie miał jakiś cynk, że "ona lubi ten sport od razu"..)))

Gość _BlondiDziunia_
No tak, ja tez mysle ze to nie o to chodzi ze te z ciemniejsza karnacja sa latwe, poprostu tak zostalo przyjete za modne i piekne ze opalenizna jest atrakcyjna i kazda teraz sie opala, bo wiadomo lubimy byc seksowne i chcemy podobac sie facetom ;)

Gość Blair Walldorf
w takim razie Cie rozumiem ;) ja mam dość ciemną karnację, ale na szczęście nie lubię tipsów ;) wyzywających ubrań też nie noszę. może dlatego zdziwił mnie Twój poprzedni post ;)

_BlondiDziunia_nie była byś kobietą, jak byś nie miała jakiś kompleksów. Murzynki się wybielają a ty chcesz się pociemnić. Ale uwierz mi że nie masz racji z tym, że opalone są seksy. Mnie taka skóra po prostu odpycha, a bladą skórę u dziewczyny to bym gładził bez końca. Opinia moich kolegów jest podobna, więc twoje kompleksy są głupie a pomysł na opalanie jeszcze głupszy.