Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Yodi26

WAKACJE A ZAROBKI

Polecane posty

Czy uważacie że rodzinę składającą się z 3 osób (mąż-żona-dziecko) przy zarobkach 1800zł stać na 5 dniowe wczasy w górach? Dziś spotkałam koleżankę z którą nie widziałam się jakieś 2 tyg. Wcześniej widywałyśmy się 5-6x w miesiącu. Zawsze jak przyjeżdżała na kawę to temat zaczynała od: ile możesz mi pożyczyć? Ona nigdy na nic nie miała, nic nie miała. Od zawsze pożycz a najlepiej daj. W jej rodzinie pracuje tylko mąż który zarabia 1800zł, i utrzymuje i ją i ich dziecko (półrocznego bobasa) Obydwoje palą, lubią się dobrze bawić, mieszkają sami, i jak zawsze mówi nikt im nie pomaga. A ona dziś wypala do mnie z tekstem- jedziemy na 5 dni w góry we tróję. (a po chwili dodaje: masz jakieś ciuszki po swoich dzieciach? bo ja nie nadążam kupować już mi synek ze wszystkiego wyrósł, a zresztą ciuszki takie drogie) I w związku z tym moje pytanie: SKĄD TACY LUDZIE MAJĄ PIENIĄDZE NA 5- DNIOWE WAKACJE W GÓRACH. Wiem że nie mają oszczędności, ani nie wygrali w lotka bo zaraz się takie odp posypią. I temat zakładam nie po to że im zazdroszczę (bo naprawdę nie ma czego jak się żebrze o ciuszki) tylko chciałabym poznać wasze zdanie

Gość danjag
Wiesz ja myślę że to kwestia osobistego podejścia do pieniedzy. Dla mnie wczasy to luksus na ktory sobie nie mogę pozwolić, bo przecież jest tyle innych wydatków. Ale moi znajomi o niewiele lepszej sytuacji finansowej jeżdżą co roku na wakacje...