Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolekkkk

Miał ktoś z Was świnkę morską? Jakie macie o nich zdanie?

Polecane posty

Gość fiolekkkk

:)

Gość bez sta_nicka
swinia to swinia

Gość mozIllIa fireffox
ze to ani swinia ani morska

Gość fiolekkkk
serio gryzła? zastanawiam się nad kupnem, bo slyszałam, że nie są agresywne... zrobiłaś coś nie tak, czy miała taki charakter?

Gość mile zwiarzatka, bardzo
tpowarzyskie , kup 2 ( jednej plci, jak nie chzesz zeby miala dzieci), z tym,ze takie z jednej klastki,zeby sie znaly, bo sie pogryzą. Ja swoje puszczalam wolno po kuchni, znalazly sobie jedno miejsca do zalatwoania sie:) a na noc szly do klatki. Swinka koiecznie musi miec swoj domek ( z daszkiem), to atawizm, chowaly sie kiedys przed drapieznikami z powietrza. JEsli chcesz ja oswoic, po kupieniu poluz na kpolanach , przykryj czyms i siedz bez ruchu dluzsz czas.Nie wuciagaj na sile z klatki,nie glaszca, daj jej na razie duzo spokoju.

Też miałam i nie była agresywna . Wszystko zależy od zainteresowania i dbania o zwierzątko . Ogólnie bardzo miły pupilek . :) ps. Miałam rozetkę - czyli taka rozczochrana . śmieszna była . ;d

Gość fiolekkkk
Dziękuję z aporady:) właśnie czytam o nich już od jakiegoś czasu, ale strasznie boję się, że może być agresywna... :(

Gość ola ola nie z przedszkola
niech zgadnę, dla dzieciaka chcesz kupić? :D

Jak bd ją drażnić to na pewno bd się bronić i ugryzie . Ale bez powodu po co ma gryźć. ? mnie wkurzało to, że klatkę gryzła w nocy .

Gość Hart hawke
eee one nie sa w ogole agresywne :) miaal 3 i naprawde urocze zwierzatka - fakt ze poswiecalam im duzo czasu wiec byly bardzo oswojone ale moja kolezanka , ktora swoja sie nie zajmowala miala po prostu nieco zdziczaala swinke -uciekinierke, gryza bardzo rzadko(raczej przez przypadek np jak karmisz z reki) i wcale nie boli:)

Gość fiolekkkk
nie, dla siebie :D nie mam zamiaru jej drażnić:) ale nie chcę żeby mnie zaskakiwała ugryzieniem, jak np. chomik.

Gość fiolekkkk
Dziękuję za kolejne odpowiedzi. :) Gryzła klatkę w nocy? Ojej... A czytałam, że prowadzą dzienny tryb życia. To jak to jest?

Gość a weżcie to ciulstwo
śmierdzi jak z murzyńskiej chaty latem ....jezuu szczochem wali na metr

Gość aha ahha
ja tam się świnek zawsze bałem - to taki szczur bez ogona :o jak upierdoli to aby raz - za to miałem chyba z 5 chomików, fajne tylko że krótko zyją - tak do 2 lat.

Niby tak . ale wieczorem np chcesz iść spać a ta Ci gryzie tą klatkę . no kurde . zwariować można . dlatego trzeba ją wypuszczać często .

Gość fiolekkkk
aha ahha- czyli Twoim zdaniem chomiki są mniej agresywne? :)

kupili mi na urodziny jak miałam 12 lat, łaziło to po całym domu i wciągało jak maupa kit wszystko-dosłownie:o dywany, firanki, swetry:o ale przyjacielskie to było, bo słysząc klucz przekręcany w zamku piszczało i właziło na nogi:o wolę psy, mają chyba większą pojemność mózgu-prawda Paletz?:p🖐️

Gość jak lubisz na indiańca
"...maupa..." :D :D "D

Gość fiolekkkk
dzięki za informacje :D

Gość Hart hawke
a ja mysle ,ze chomiki sa bardziej agresywne-a przynajmniej moj byl, poza tym chomiki jakos tak..no nie wiem-w ogole zadnej interakcji nie wykazuja :P a swinki mozna nauczyc chodzic za Toba, usypiac na kolanach jak sie je dlugo glaszcze itp :) naprawde sa milutkie-mnie tz witaly piszczeniem jak przychodzilam do domu :) co do gryzienia klatki to jedna gryzla, druga nie chociaz wolaly patyki...ale robily to w dzien w nocy cicho byly

Gość fiolekkkk
Czyli widać, że to zależne od świnki... Opiekowałam się kiedyś królikiem i jako dorosły był naprawdę nieznośny. Gryzł wszystko, szarpał klatkę tak, że nie dało się spać... dlatego zapytałam o świnkę, czytałam, że się różnią.

Świnki morskie są słodkie, moja fajnie kwiczała jak słyszała,ze wygiągam jej jedzenie:D Ale duzo sra i trzeba prawie codziennie wymieniac:/ dlatego powiedziałam nigdy więcej

Gość przeciez taka klatka to
wiezienie, nic dzinegpo,ze któlik sie szmotał, To okropne trzymac zwierzę w małej klateczce

Gość fiolekkkk
ale w dzień miał wybieg po całym mieszkaniu. w nocy i tak był hałas... dlatego zastanawiam się czy mogę się tego spodziewać u świnki.