Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona matka

Córka zostawila u mnie dziecko. Miała wrócić po tyg, a nie ma jej już miesiąc

Polecane posty

Gość zagubiona matka

Wyjechała gdzieś z nowym facetem i powiedziała ze wrócą za tydzien po małego. Nie ma jej od miesiąca. Nie odbiera i nie ma z nią kontaktu. Odebrala telefon kilka dni temu i całkiem pijana powiedziała cytuję: mam wyjebane na niego (chodzi o synka) i nie wracam. Córka jest nieodpowiedzialna. Ma 20 lat i 3 letni dziecko które zawsze jest na drugim miejscu gdy tylko pojawi się nowy facet. Czy powinnam zgłosić sprawę do sądu o przejęcie praw rodzicielskich?

Gość mnie to bardzo obrzydza
oczywiscie,ze tak.kiedys wezmie dziecko i nowy facet cos moze zrobic malemu.

Gość jeśli to prawda
to współczuję, z nej matka nie będzie żadna. Zabierz jej dziecko, bo dla ktoregoś chłopa je jeszcze utopi albo udusi

Gość zagubiona matka
Też boję się o jej problemy z alkoholem bo często jest tak że ona robi impreze w swoim mieszkaniu (kawalerka). dziecko śpi na kanapie a wokół jest tłum pijanych ludzi. Kiedyś przyszłam do niej a tu zastałam ją całkiem zakacowaną na łóżku. dziecko było odparzone bo przez kilkanaście godzin zapomniała mu pieluche zmienic. To jednoznacznie nakazuje mi odebrac jej prawa rodzicielskie ale z drugiej strony ona go kocha i jak aktualnie nie jest na cugu troszczy się o niego. Boję się że jeszcze bardziej zacznie ćpać i pić gdy go straci.

Gość ciocia twoja dobra rada
Provo -10/10

Gość mnie to bardzo obrzydza
2/10

Gość czarna taranula
Moze dowiedz sie czy jest mozliwosc zeby dostala calkowita opieke nad wnukiem. Taka matka to nic dobrego, szkoda dziecka, dobrze ze ono ma Ciebie :(

Gość zagubiona matka
Juz nawet myślałam żeby odebrać jej prawo do opieki czasowo. Jak będzie chodzila na AA i na testy czy jest czysta, bedzie miała posprzątane mieszkanie i pracę to będzie mogła się ubiegać o odzyskanie praw.

Gość zagubiona matka
najgorsze jest to że istnieje duże prawdopodobieństwo że ojcem dziecka jest mój mąż a ojciec mojej córki Magdy.

zwróć się o ustanowienie dla małego rodziny zastępczej w twojej osobie - będziesz się mogła starać o częściowe pokrycie kosztów jego utrzymania. córce najprawdopodobniej ograniczą (a nie odbiorą) prawa rodzicielski, jeśli będzie chciała odzyskać dziecko będzie musiała pracować w tym zakresie z pracownikiem socjalnym

Gość Mirella-Morella
Zrób tak jak to napisała laida

Gość gffghgfh
Za mloda i za glupia zeby zrozumiec ,nawet kiedy jej odbierzecie dziecko. Ona zrozumie to kiedys ale ,wtedy moze byc za puzno..co dziecko bedzie o niej myslec?? pomyslcie tez nad tym.

Gość fadnskjg
3 lata i pieluchy? prowo

Gość zagubiona matka
Napisalam ze kiedyś do niej poszłam i dziecko było odparzone. To bylo jeszcze zanim się chodzić nauczył bo teraz jak chodzi to wyjdzie z łóżeczka i ją budzi. Wtedy to były jednorazowe wyskoki ale teraz juz coraz gorzej z nia jest