Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość garganałtułła

5-cio letnia corka sie masturbuje po pare razy dziennie. Do psychologa/seksuolog

Polecane posty

Gość garganałtułła

a? Co mam z nia zrobic? Boje sie ze jak puszcze we wrzesniu do dzieci to cos sie stanie powaznego

Gość iuiuiuuamnd
ja też się masturbowałam w jej wieku, ale nigdy w szkole i nigdy przy ludziach. Spoko powiedz jej, że robi źle, brzydko i będzie pamiętać żeby w towarzystwie tego nie robić

Gość garganałtułła
Ale dac jej po lapach? Powiedziec ze sex jest czyms zlym? A co jezeli ona wyrosnie na jakas prostytutke?!

Gość incognito2011
Hehe ja też tak robiłam, nawet chyba wcześniej zaczęłam, dziecko tak robi instynktownie nawet jeszcze nie wiedząc co to jest sex, nie ma też przy tym żadnych zbereźnych myśli. I jakoś nie wyrosłam na prostytutkę, jestem normalną osobą :) Powiedz jej, że to co robi to czynność intymna i nie wolno tego robić przy innych tak samo jak nie robi się przy innych osobach siusiu czy kupki bo to wstyd.

Gość a co!
w pytaniu na śniadanie mowili że to jest normalne, a bijąc dziecko po rączkach albo teksty w stylu że to jest złe, bee i w ogoóle popełnisz błąd, powiedz tylko żeby nie robiła tego przy ludziach, innych dzieciaczkach i tyle.

poczytaj sobie psychologie rozwojowa dziecka w wieku 5 lat. Twoja corka nie wie co to jest sex i dotykanie swoich narzadow nie traktuje jako masturbacje !!! Ona w ten sposob poznaje swoje cialo !!!! poczytaj zanim uderzysz dziecko !!!

Gość garganałtułła
Nie wy bedziecie wychowywaly moje dziecko. Jak dla mnie to wasze corki moga sie puszczac od dnia narodzi. Ja na to swojej nie pozwole

Gość
porozmawiac dlaczego to robi masturbacja dziecieca ok 3-5 roku zycia to norma, eement poznawania ciala jesli trwa dluzej, moze miec inne podloze np. kompulsywne, stresowe, histrioniczne ( chec zwrocenia na siebie uwagi) albo byc skutkiem rozerotyzowania i molestowania sekualnego

Gość norma w tym wieku
wiec nie panikuj tylko kup dziecku ksiazke o dorastaniu i razem przeczytajcie.Nie rób afery przy dziecku.Powodzenia

Gość zakochaanaaa
no dokładnie.. ona poznaje swoje ciało. Każde dziecko chyba tak robi, nie masz się czego obawiać. Może po prostu porozmawiaj. ;)

Gość
nie karc bo dziecko nabierze awersji do seksu i moze miec w przyszlosci problemy typu dyspareunia/pochwica porozmawiaj ze jest to czynnosc intymna i nie robi sie tego w towarzystwie

a robi to przy ludziach?? jeżeli nie - to wszystko ok, to jest zupełnie normalne. I tak jak pisały poprzedniczki ona nie kojarzy tego z seksem. Jeżeli robi to przy ludziach - to już nie jest dobrze. Trzeba pójść do psychologa. Świadczy to o checi zwrócenia uwagi i spowodowane jest jakimś czynnikiem - typu nieakceptowanie w środowisku, zazdrością o młodsze rodzeństwo itp. Wtedy pod żadnym pozorem NIE WOLNO zwrócić dziecku uwagi i trzeba udawać ze się nie widzi. Nawet jak będzie się masturbowała przy gościach, dziadkach, sąsiadce... Ale to już wytłumaczy Ci psycholog dziecięcy.