Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

yazmina

Wpływ Yasminelle na cerę!!!

Polecane posty

Witam, Wczoraj pani ginekolog przepisała mi tabletki yasminelle. Chciałm je brać głównie po to aby się zabezpieczyć przed ciążą. Mam tez cichą nadzieję, że pomogą mi na cerę- mój proble to zaskórniki zamknięte na całej twarzy i czasem bolące pryszcze. Dziewczyny opiszcie swoje wrażenia związane z wpływem tych tabletek na cerę. Chcę, żeby to była taka mini sondaPrzeczytałam wiele postów, że cera się po nich pogarsza i bardzo się tego boję.

Gość m46
Mam podobny problem z cerą jak ty. Powiedziałabym, ze po zaczęciu stosowania Yasminelle trochę się polepszyło - zaskórniki nadal mam, ale już mi się te większe pryszcze nie robią, więc z mojej strony ocena idzie raczej na plus, choć niewielki.

U mnie było trochę lepiej tzn cera mniej się przetłuszczała i mniej wyprysków ale nigdy nie miałam z nimi dużych problemów.

Dzięki za odpowiedzi, już myślałam,że nikt nie napisze. A powiedzcie jeszcze po jakim czasie zauważyłyście tę różnicę?

Gość softec
witajcie! biorę już 7 tabletkę drugiego blistra i zastanawiam się, czy Yasminelle jest na pewno dla mnie :( miałam nadzieję, że poprawi mi się cera. niestety wyprysków jest więcej i więcej i nic się nie zmienia na lepsze :( dodatkowo bardzo wysuszyła mi się skóra. mam chyba większość niepożądanych objawów : bóle głowy, mdłości, TOTALNY SPADEK LIBIDO :( , suchość pochwy, rozdrażnienie i ogólnie brak sił na cokolwiek :( moja ginekolog twierdzi, że organizm musi się przystosować, ale jak długo mam czekać?

Brałam Yasnim i zmieniła na yasminelle. I o Jezu co mi się na twarzy zrobiło... Dziewczyny jedna wielka wyspa wulkaniczna... (a nigdy nie miałam problemów z cerą) i to w dodatku w miesiącu w którym brałam ślub. Wróciłam do yasnimu i cer też wróciła do normy. Może na ciebie inaczej podziałają czego ci życzę.