Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milena82

Wynajem mieszkania - czy to dużo?

Polecane posty

Gość milena82

Mam do wynajęcia mieszkanie 30 m kwadratowych: 2 pokoje (2x4 m i 3,5x4m), kuchnia, łazienka, do tego jeszcze jest piwnica. Mieszkanie jest usytuowane w dużym mieście (pow. 500 000 mieszkańców) blisko centrum (ok. 10 min tramwajem), niedaleko jest przedszkole, podstawówka, gimnazjum, przychodnia, dużo terenów zielonych, kilka minut pieszo jest uczelnia wyższa. Za wynajem takiego mieszkania chciałam 1000 zł plus czynsz w spółdzielni i rachunki (miesięcznie wychodzi 600-700 zł), czy to dużo? Miałam kilkoro chętnych ale nie chcieli zgodzić się na taką kwotę. Jedna babka mnie wręcz wyśmiała, że chcę tyle pieniędzy za taką "klitkę". Wiem, że mieszkanie nie jest duże ale też bez przesady, ma dobry układ pokoi tak, że wydaje się całkiem przestronne. Dla dwójki osób ew. małżeństwa z małym dzieckiem jest jak najbardziej w porządku.

Gość milena82
w rachunkach jest wliczony także internet i kablówka

Gość milena82
Nie chcę pisać jakie miasto ale jest z pierwszej piątki pod względem ilości mieszkańców.

Gość Na Warszawaę może być
ale to nie Warszawa, poczekaj może aż się rok akademicki rozpocznie.

Gość milena82
rachunki to 600 lub 700 zależnie od tego czy w danym miesiącu trzeba prąd zapłacić.

nie chodzi o liczbe mieszkańców, tylo właśnie o miasto. W każdym są inne ceny, mimo ze wielkością może być podobne. Jezeli to np w Wawie - to cena jest ok. Znaczy nie jest ok, ale takie są ceny niestety

Gość wsdfw
mi sie wydaje ze to norma, cos powinnas zarobic na tym, w koncu to twoje meiszkanie

Gość milena82
W sumie równie dobrze mogę to mieszkanie sprzedać ale proponują mi max 150 000, to mało bo rok temu włożyłam w to mieszkanie 30 000 na generalny remont.

Gość kjdkw
ja jako studentka powiem, że dużo. Wynajmuje mieszkanie w gdansku, 36 metrow, fajny standard, przy pętli tramwajowej na zaspie i płace 1300 ze wszystkim. 30 metrów to naprawde klita. tak więc Autorko albo zejdziesz z ceny albo nie wynajmiesz, a juz na pewno nie studentom

Ok, czyli zostaje nam Kraków, Poznań, Wrocław i Łódź :D Popatrz na ceny w ogłoszeniach, jak mniej więcej się prezentują. Ponadto w cenie przeważnie uwzględnia się już czynsz. Ile wynosi on u Ciebie?

Gość do kjdkw
eee, 30 m to klita, a 36 to apartament? jakby to rozłożyć na mieszkanie to prawdopodobnie jest o parę cm dłuższe i tyle samo szersze.

W centrum Warszawy kawalerkę o podobnej powierzchni można wynająć już za 1400 (z czynszem)

Gość milena82
400 zł

Gość wcale nie masz ani duzych
duzo, nawet na warszawe. ja w warszawie 2 lata temu wynajmowalam 2 pokojowe, ale mialo minimum 40m, za 1500 ze wszystykim na woli, dobry dojazd itp

Gość Kora 1287
ja wynajmowalam 3 pokoje za 1700 (czynsz placili lokatorzy i oczywiscie media tez) miasto duze, blisko centrum, wierzowiec, mysle ze za 1000 ktoś weżmie a duzy czynsz??

Gość Kora 1287
wieżowiec sorrryyyy haha

Gość yyyyyyyyyyyyyyyy
U mnie w mieście (400.000) są takie ceny i są chętni, ale czasem trzeba na nich poczekać :P Wszystko zalezy czy inne mieszkania też tak "stoją" i jaki jest w ogóle standard mieszkania.

Gość milena82
Właśnie patrzyłam na oferty wynajmu mieszkań na moim osiedlu i ludzie chcieli za mieszkanie takie jak moje 800 zł na miesiąc plus czynsz i media, ale to taka rudera z tego mieszkania. Moje jest świeżo po remoncie, nawet się ściany nie zdążyły wybrudzić.

Gość angela.......
ja w Krakowie za 40 m płace 700 zł + czynsz wiec sory ale 1800 to tu dasz za 2 pokojowe albo nawet 3;/

Gość djfshfahdsfsfskjhdfkshfsk
Nikt ci tyle nie da jesli to nie Warszawa... Bądźmy szczerzy - to klitka. I dla jakich rodziców z dzieckiem, czy ty oszalalaś? Ja mieszkałam sama w kawalerce o tym metrażu, rodzina to już chyba wynajęlaby to chyba w ostateczności.

Gość milena82
czy ja wiem czy w ostateczności? Mieszka tu bardzo dużo rodzin z dziećmi na takim metrażu, ja mieszkam tu z narzeczonym i mamy sporo miejsca wystarczy odpowiednio zagospodarować przestrzeń. Zobaczę, może jak trochę obniżę czynsz to ktoś się znajdzie.

Gość a co!
uważam, że to za dużo

Gość anetttaaaa
ścisłe centrum Łodzi (nie tam żadne 10 min tramwajem - wcale nie tak blisko...) płacę 2000 zł za 48 m (za wszystko) przegięłaś aha, mieszkanie bardzo ładne po remoncie, jasne

Gość anetttaaaa
dodam, że moja koleżanka za mieszkanie oddalone od centrum ok 10-15 min tramwajem, płaci za wszystko 1300 zł ok 30 m, mieszkanie ładne