Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STONKA 81

CZY KOBIETA PRACUJACA FIZYCZNIE MOZE MIEC PROBLEM Z ZAJCIEM W CIAZE?

Polecane posty

Gość STONKA 81

HEJ, OD 2 LAT staramy sie z mezem o dziecko. badania sa ok, niby wszystko powinno pojsc gladko ale nie idzie:( ostatnio nawet mialam invitro , nie udalo sie:( pracuje fizycznie, w pracy jestem ciagle na nogach, nosze ciezkie palety, ciezkie skrzynki i kartony z towarem, Zastanawiam sie czy to aby nie jest przyczyna moich problemow? czy ktos wie cos na ten temat? pozdrawiam.

Myśle że powodem moze być raczej przemęczenie niż praca fizyczna i na pewno nie jest to główny powód bo inne kobiety jednak bez problemu zachodzą w ciązę nawet jeśli ciężko pracują.

Gość szzz
przemęczenie i stres

Gość STONKA 81
a jaki jest mechanizm dzialania przemeczenia i stresu? jak to dziala na niemoznosc zajscia w ciaze?

Gość 88888
moze taki, ze wysokie stężenie kortyzolu może hamować jakies procesy rozrodcze, poczytaj

Gość nie bede zarla nic caly dzien
cosmoze byc, pewnie hormony, ale to by wyniki nie miala w porzadku...

Gość STONKA 81
pracuje w biedronce

Gość do Puszczyka co Ty
moja droga raczej fizyczny wysilek moze ci utrudnic donoszenie ciazy, ale nie zajscie bierz pod uwage, ze 200 lat temu 95% spoleczenstwa pracowalo fizycznie i problemu z dzietnościa nie bylo... nasze babki, prababki zaiwaniały w polu a mialy pewnie 5-10 dzieci

Gość STONKA 81
w mojej firie jak jestes w ciazy od razu cie wysylaja na l4 , za duze ryzyko , wiec bedac w ciazy nie ma mowy o pracy fizycznej, odpoczywasz osbie w domciu:) pod tym wzgledem jest ok.

Gość STONKA 81
rosalinda--- jak to skad? przeciez pisalam ,ze pracuje.

Gość STONKA 81
rosalda- wybacz, ale piszesz tak nieskladnie,ze nie wiem , o co ci chodzi...

Gość do Puszczyka co Ty
pewnie ona ma tez partnera, co? a w biedrze wcale tak marnie nie placa.

Gość do Puszczyka co Ty
Rosalinda, nie kazdy zanim splodzi dziecko zbiera fundusze, aby mu 3 razy w tygodniu zapewnic lekcje baletu mongolskiego, 2 razy chodzenia po linie i chooy wie czego. Pewnie z mezem maja te kilka tysiecy co spokojnie wystarczy, a jak dziecko podrosnie, to i oni beda bardziej doswiadczeni, to moze znajda lepsza rpace jak zechcą

No partner rozumiem, musi być ;) ale skoro on dobrze zarabia to po co ona tak tyra ? Moja znajoma wydała około 60 tyś na te wszystkie badania + in vitro. Z pensji w biedronce ? Zazdroszczę w takim razie zaradności życiowej :)

Gość STONKA 81
........No właśnie, ale jak u kogoś to pensja marna a in vitro i wychowanie kosztuje........... domyslam sie o co ci chodzi, co nie pozwala pominac faktu,ze piszesz nieskladnie i niezodnie z zasadami polszczyzny. co do moich dochodow, to ktos dobrze napisal wyzej, w stonce zarabiam wiecej ni zarabialam pracujac w budzetowce. bardziejoplaca mi sie robic w stonce niz za biurkiem.

Gość STONKA 81
* niz siedzac za biurkiem.

Dodam jeszcze, że taka wymuszona ciąża wiążę się też potem z komplikacjami np leżenie w ciąży, zero pracy, cesarka, kłopoty z dzieckiem itd, a to są duże koszty.

Gość do Puszczyka co Ty
no kurna, ale niby czemu ona ma byc pańcia na utrzymaniu męża? co to za myslenie: facet zarabia, to ja ide do lekkiej i przyjemnej pracy i niech on sie martwi o kase. Kobitka jest zaradna i chwala jej za to. Nie pierdzi w stolek ale ciezko pracuje. Na siłowni zaoszczedza. A pisze tu, bo moja najblizsza przyjaciolka pracowala kilka lat w biedrze i miała na czysto ok 1900zł (warszawa) a pracowala tam krotko, moze rok, moze dwa

Gość do Puszczyka co Ty
przeciez pisala, ze idzie od razu na L4 bo ja wyslą.... dla niektorych posiadanie dziecka jest wazniejsze niz kasa, ale materialistki i egoistki tego nie zrozumieją

Gość STONKA 81
dokladnie:) zaoszczedze na silowni, pracuje, nie opierdalam sie , nie leze w domu nie pachne ;) a praca w biedrze ciezka ale przynajmniej dupsko mi nie rosnie :)

Gość do Puszczyka co Ty
Stonka a tak z ciekawosci, jak nie chcesz, to nie pisz, ile Ci placa?

"dla niektorych posiadanie dziecka jest wazniejsze niz kasa, ale materialistki i egoistki tego nie zrozumieją" No tak.. niektórzy bujają w obłokach i żyją miłością :) Potem jak przychodzi komornik urządzają przedstawienia.

Gość do Puszczyka co Ty
Rosalinda co Ty, na sile chcesz wszytskich denerwowac? chyba laska wie co robi, jak ja stac, to ja stac... dla ciebie istenieje u nas tylko hołota zyjaca za minimum socjalne oraz dorbze sytuowani bogacze???

Gość STONKA 81
srednio mam 1700 na reke, to zalezy od miesiaca bo sa jeszcze premie- opole, czesto tez sa rozne socjalne do wykorzystania na sklepie ,teraz mielismy do wybrania 200 zł, paczki , bony itd:) akurat w moim przypadku nie obawiam sie nadejscia komornika :/

"dla ciebie istenieje u nas tylko hołota zyjaca za minimum socjalne oraz dorbze sytuowani bogacze??? " A Ty nie masz takie wrażenia, że społeczeństwo własnie w ten sposób ostatnio się dzieli ?

Gość STONKA 81
do Puszczyka co Ty--------dzieki za wsparcie :)