Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jednooka lisica

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość Jednooka lisica

Czy komus to dziadostwo ciagle powraca tak jak mnie?? Mecze sie juz z tym od okolo 6 lat. Podlecze antybiotykami, ale po jakims czasie znowu wraca. Myje sie codziennie, dbam o higiene, mam stalego partnera.

Gość pechowaaaa
Mnie ciagle wraca i tez trwa to juz troche lat....Juz nie wiem co robic,zeby sie z tego wyleczyc! I tak jak Ty ,mam jednego stalego partnera.Jak mnie znowu bierze to swinstwo to mi sie zyc odechciewa...

Gość Jednooka lisica
Witaj w klubie :) Niestety, mi teraz znowu wrocilo, z reguly wraca raz na 2, 3 miesiace. Jeden lekarz zrobil mi gruntowne badania, pobral krew i wymaz z pochwy. Badania wyszly ok, ale z tym wymazem z pochwy to stwierdzil, ze zaburzylam sobie ta "kwasna" bariere w pochwie zbyt dokladnym myciem i dlatego mi powraca. Wiec przestalam sie az tak "dokladnie" tam myc, uzywalam tylko cieplej wody. Na razie z moim partnerem zrezygnowalismy z seksu na 3 miesiace, zeby zobaczyc co bedzie. I cholerstwo wrocilo! Znowu mnie swedzi, leca biale uplawy i ten okropny zapach

niestety mam to samo.. od ponad roku wraca mi to cyklicznie co pare miesiecy... jak bede miala kase musze pojsc do porzadnego lekarza i sie za to w koncu wziac, bo to jest niemozliwe;/ najgorzej tuz przed okresem, teraz jestem na pare dni przed juz mnie swedzi i biale uplawy juz

Gość pechowaaaa
No mi zazwyczaj wraca wlasnie przed okresem,tak tydzien przed....Mi kiedys gin powiedzial,ze taka moja uroda??!? No kuzwa mac! Jak ja sie mam z tym meczyc do konca zycia to ja dziekuje....Profilaktycznie ratuje sie probiotykami i pomagaja,ale tak czy siak-wraca i jest nie do zniesienia...I te biale uplawy.Mnie nawet nie swedzi nic,tylko mam te uplawy biale a jak juz mnie to chwyci to chodze wkurzona na calutki swiat..nastroj mam do dupy ogolnie.Tez musze sie wybrac do dobrego gina...ale moze macie jakies sposoby domowe co wam pomagaja?Chyba nie ,skoro wciaz wraca swinstwo!:( A ma ktoras z Was dzieci?

Gość Jednooka lisica
No wlasnie slyszalam, ze mozna miec problemy z zajsciem w ciaze, gdy ma sie klopoty z nawracajaca grzybica. Czy to prawda? Ja juz probowalam wszystkiego chyba. Ginekolodzy w Polsce przepisywali mi Clotrimazolum dopochwowy, ze wzgledu, ze te uplawy tam w srodku sie mnozyly i ponadto okropnie swedzi nie na zewnatrz, ale w srodu. Mialam tez przepisana Nystatyne dopochwowo. Pozniej wyprowadzilismy sie z chlopakiem do Anglii, tam tez chodzilam do ginekologa, a ze w Anglii za wizyte u ginekologa sie placi, to wydalam kupe kasy. Przepisal mi tabletki do polykania Flukonazol. Jedna na tydzien, aby oczyscic bakteria, ktore nagromadzily sie w moich jelitach. I jeszcze mialam inne jakies angielskie tabletki dopochwowe. Odziwo ta kuracja pomogla mi na okolo 5 miesiecy, takze to byl moj rekord. Ale i tak wrocilo. Jedyny domowy sposob jaki stosuje to po prostu wlewam cieplej wody do miski i siadam. Odczuwam wtedy ulge w swedzeniu, ale zaraz po wyjsciu i tak zaczyna sie od nowa.

Gość kuszanka
najwazniejsze w grzybicy jest wycieranie sie po oddaniu stolca! w wiekszosci przypadkow grzybicy choroba nawraca przez autozakarzenie! czyli bakterie z odbytu. poza tym polecam spanie bez bielizny - grzybica lubi cieplo i wilgoc. i golenie calego owlosenia lonowego zeby dochodzilo wiecej powietrza. no i dieta.. profilaktycznie smarowac sie jogurtem bezcukrowym z kulturami bakterii oraz clotrimazolem. clitromazolem po kazdym seksie. w 10% przypadkow niestety grzybica jest nieuleczalna, mozna sobie poprawic ale beda caigle nawroty. ja niestety chyba naleze do takiego przypadku :(

Gość nieswiadomka z ranka
Oj a tu sie cichutko zrobilo....Dziewczyny a ja mam takie pytanie,moze glupie-Czym Wy wycieracie miejsca intymne np .po prysznicu?

Gość leokadia z blokow
No jak to czym, recznikiem sie wycieram, a niby czym mam??

Gość nieswiadomka z ranka
recznikiem tym do ciala??!!?!?! Nie wiem np.papierem badz jakims specjalnym recznikiem tylko do tego dostosowanym.Proste.

Gość a czy uzywacie tamponow?
bo ja stale mialam nawracajaca grzybice, dalej mam, ale zauwazylam ze teraz od kiedy nie stosuje tamponow jest o niebo lepiej, tzn ze juz 3 mce bez grzybicy! bralam rozne, rozniste specyfiki dopochwowo, doustnie etc. najpierw zrezygnowalam z codziennego noszenia wkladek, potem z tamponow szlak mnie trafia jak mam okres a ja musze paradowac z pielucha(podpaska), jeszcze w takie upaly,ale wole to niz mordowac sie z pieczeniem, smrodem i swedzeniem. Regularnie sie tam gole,mowia ze wlosy to bariera ochronna, ja jednak po swoich obserwacjach zauwazylam ze wlosy to jednak siedlisko roznych zanieczyszczen niby mycie sie zbyt czeste jest niewskazane, z tego raczej zrezygnowac nie potrafie, choc ograniczam wieczne mycie,przecieranie etc. Takze, wniosek tego posta- zrezygnujcie z tamponow, jesli ich uzywacie.

Gość message in
do wycierania ręcznik papierowy odstawiłam tampony, też się męczę z podpaskami, ale na szczęście nie mam dramatycznie obfitych okresów, więc jakoś to przeżywam a przynajmniej nie kiszę w środku paskudztw i nie zmienia się aż tak pH co do owłosienia to zostawiam pasek na wzgórku, okolice wejścia do pochwy golę całkiem lub podgalam. nigdy nie zostawiam większych herów, wg mnie to niehigieniczne i dla mnie jakoś lepiej staram się nie jeść słodyczy ale piwka troche popijam, więc w sumie na to samo wychodzi ale łykam lacibios femina i wbrew temu, co sądziłam o takich środkach przyznaję, że działa do mycia używam płynu Oceanic Help, ale przez miesiąc myłam się tylko mydłem Bambino i też bylo ok

Gość zaczarowana20
ja sie tego pozbyłam, brałam jakies silne antybiotyki, dodatkowo srodki dopochwowe, i masc. dosyc czesto czuje ze bierze mne zapalenie pecherza:/ wtedy wystarczy wziac jakies tabletki ziołowe, bo niestety zapalenie pecherza też wpływa na wrażliwośc okolic intymnych... po za tym ,zakładac przewiewna bielizne, tak żeby było sucho :) jak mnie czasem swedziało to czasem używałam tego pudru dla niemowlat, .... kwestia tego zeby po prostu nie podrażniać tamtych miejsc...

Gość pechowaaaa
No ja rowniez nie uzywam tamponow...moze 3x w zyciu uzywalam tamponow,przestalam-lece na podpaskach co mnie tez troche drazni,ale co tam,okres tez nie mam obfity wiec jakos daje rade;-) Zaczelam brac probiotyk,a po okresie(bo jestem wlasnie w trakcie,dopiero sie zaczal):P zamowilam sobie jakies globulki z Bootsa-Mieszkam w uk.Miejmy nadzieje,ze bedzie okej..Noi oczywiscie chcialabym przejsc na diete warzywna,zeby sie pozbyc tego paskudztwa,bo wiem,ze dieta jest b.wazna,ale tez popijam browarki i lipa:( Czytam tez komenatrze dziewczyn z topiku wczesniejszego na ten temat,tam to doooopiero jest od groma wiadomosci,moze sie cos jeszcze dowiem;-)

Gość czarnullla
a on też się leczył? bo czasami to facet raz zarażony od nas grzybicą potem nas zaraża. a propos tamponów, teraz są takie inne z probiotycznymi bakteriami w składzie, które jak stosujesz w czasie okresu pomagają odbudować prawidłową florę bakteryjną pochwy po infekcji bakteryjnej lub grzybiczej. w składzie mają 3 rodzaje bakterii. mi w każdym razie pomagają. P.S. A nadmierna higiena nie jest wskazana bo ona niszczy Ci całe środowisko bakteryjne w pochwie i nie pozwala się zbudować właściwym bakteriom. lepiej też brać prysznic niż kąpać się w wannie.

Gość lady bronka
tez miałam ten problem, dolegliwości nasilały się przed miesiączką. tez zrezygnowałam z tamponów, przed i w trakcie okresu biorę provag, probiotyk doustny, który chroni układ moczowo-płciowy. unikam cukru, basenów, noszę bawełniana bieliznę. od paru miesięcy mam spokój, liczę, że tak już zostanie.

Gość misiurama
żeby ochronić układ moczowo-płciowy warto brać probiotyki, np. provag. jest doustny. jak mnie jednak dopadną kłopoty z pęcherzem biorę urosept, na grzybicę pomagało mi clotrimazolum w tabletkach.