Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tonny0692

Wyprowadzka z domu

Polecane posty

Gość tonny0692

Cześć Nazywam się Tomek mam 19 lat w tym roku skończyłem szkołe zawodowa mechanik poj. Moja sytuacja domowa nie wyglada za dobrze. Wszyscy kojarzą mnie z ojcem alkoholikiem przez co siedze w domu wychodze tylko kiedy musze. Ojciec zneca sie nad rodzina psychicznie moja matka jest wykonczona, ale nie rozwiedzie sie pierdoli caly czas o mieszkaniu ze pracowala na nie cale zycie i tego nie zostawi. Nie rozumiem jej. Chcialbym sie wyprowadzic. U mnie w miescie ciezko jest z praca szukalem, ale nie moge znalezc, chcialbym sie wyniesc do wiekszego miasta, isc do szkoly dla doroslych liceum 2 letnie nauczyc sie angielskiego i wyjechac. Jak myslicie czy dam rade z wynajmem mieszkania w bialymstoku niewiem jakie tam ceny sa + oplata za szkołe + oplaty za mieszkanie i wyzywienie za najnizsza krajowa bo nikt wiecej nie da. Co o tym myslicie czy to realne?

Gość startuj do duzego miasta
moze dadza w wawie wiecej

Gość media-player
Mam podobnie, męcze się w domu i w mojej miejscowości Moi rozdzice nigdy nie umieli się dogadać:( ostatnio ojciec sie upił i wybuchła wielka afera, praktycznie cały czas ryczę, całymi dniami Mam skonczone LO i tez chce sama wyprowadzic sie do miasta...tylko boje sie o pracę.

Gość tonny0692
no wlasnie chodzi o prace i pensje czy sam sie utrzymam ze wszystkimi rachunkami oplatami

Gość ghhgfhgh
to moze sie umowcie gdzies w jakims miescie razem, razem latwiej wynajac kawalerke po koszty ida na pół albo pokój wynajmijcie

Gość tonny0692
u mnie ojciec caly czas pije codzinnie ale nie przemowisz nawet piesciami recydywista uparty jak osiol i za koleszkami skoczy w ogien...

Gość tonny0692
to by bylo dobre rozwiazanie

No nie wiem, ciężko będzie sie utrzymać, bądźmy szczerzy.. ale masz jakis konkretny zawód, możesz pracowac gdzieś na stałe, a np. w soboty chodzic do kogoś prywatnie dorabiac.. a może akurat dadzą ci trochę więcej.. warto spróbować. możesz na razie szkołę odpuścic, zobaczysz jak to się bedzie kręciło.

własnie... jakbys miał z kim wyjechać, to by było super, nawet i kawalerke wynająć z kolegą na poczatek możesz.. tylko żebyś miał z kim, możesz tez poszukac lokatora, ale raczej w taki sposób ciężko znaleźć kawalerkę do wynajęcia. poszukaj na necie, ile kosztuje wynajem w Białymstoku.,

Gość media-player
ja zamierzam wynając pokoj, nawet szukałam już ogłoszeń i znalazłam taki za 300zł. Powiedzmy gdybym zarabiała nawet te 900zł to by mi w zupełności starczyło, bo szkolę mam bezpłatną, a jedzenie kołowałabym jak najtańsze. Poza tym mam troszkę oszczędności "na czarną godzinę" U mnie ojciec popija w ukryciu, wiem to bo kilka razy widziałam jak kupuje kilka piw i je chowa, z resztą nawet czuć czasem :O i widac ze jest lekko wstawiony. ostatnio polazł perfidnie pod sklep i wypił z kolegami piwo nawet nie wiem ile butelek ale byl nielze wstawiony:( to bylo pod nieobecność mamy, ale jak wrociła to od razu wyczuła ze coś jest nie tak i awantura była okropna :(

Gość tonny0692
w moim zawodzie raczej ciezko kazdy trzyma etat bo moze nie znalezc drugiej jak juz jest robota to od groma chetnych, albo odrazu zaklepana ciezko. Ale w gre wchodzi tez praca jako magazynier czy w jakims wiekszym sklepie

Gość gruby czarny kot
Białystok jest zdecydowanie tańszy od Wawy. moja siostra wynajmuje pokój , płaci 350 bez opłat. je mało. W białym działają bezpłatne szkoły dla dorosłych cosinus. poczytaj o tym . Uda Ci sie, szkoda że teraz piszesz, na poczatku wakaji mógłbys sie zahaczyć na jakiejś budowie. Teraz może być cieżko ale próbuj. szukaj każdej pracy, nie tylko związanej z Twoim zawodem. Odwagi chłopie, a będzie dobrze.

Gość tonny0692
media player a jakie miasto u ciebie wchodzi w gre? u ciebie ojciec przynajmniej sie jakos trzyma i kryje z tym ze popija, dla mojego starego piwo to popitka pod wodke cale miasto huczy ze pijak idzie albo syn pijaka i nic sobie z tego nie robi ze i ja cierpie matka ale huj dalej chla i nie przestanie ...

Gość media-player
u mnie na polduniu polski wiec daleko od Ciebie. mnie szkoda bardzo mojej mamy...az mi się serce pęka nieraz

Gość tonny0692
teraz tak naprawde mi wisi tyle razy mowilem o rozwodzie ze jakos we dwojke damy rade nic sobie z tego nie robila mowie chamsko "widzialy galy co braly, ja ojca sobie nie wybieralem" i koniec rozmowy placz z jej strony a mi juz wisi

Gość tonny0692
to ze jest glupia i zamiast szczesliwego normalnego zycia chce miec nadal te pieklo to jej sprawa chociaz we dwojke z jej praca dalibysmy rade