Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cif - ultra biel

Ile schodzi szamponetka ?

Polecane posty

mam zamiar się przefarbować szamponetką. Z ciemnego blondu(nie z jasnego brązu) na ciemny brąz. Przez ile ten kolor mi będzie schodzić? Słyszałam że jeśli będę myć włosy codziennie to w ciągu tygodniu powinno zejść. To prawda ????????????

Gość eh do diabla z takimi gwiazdam
nie, zawsze troszke dluzej. u mnie jest tak, ze mi nigdy nie schodzi do konca, mam troche odbarwione wlosy po tym zawsze. dlatego nie stosuje bo nie jestem w stanie wrocic do swojego koloru.

Zalezy, ile jest napisane w instrukcji, ale ciemne kolory najczęściej schodzą po dłuższym czasie niz to napisane na opakowaniu. Ja pomalowałam sobie włosy szamponetka jakis czas temu, miało zejść po 8 myciach i myślę, że 8 razy to już te włosy umyłam, ale kolor trzyma się tak jakbym dopiero może drugi raz je umyła.. więc teoretycznie miało zejść po 2 tyg, a zejdzie pewnie po mies.

moim zdaniem, jesli postepujesz zgodnie z instrukcją, to nie powinno do tego dojść, ale jesli trzymasz szampon dłużej na włosach, to może on wnika głębiej w strukturę włosa i dlatego potem ciężko to zmyć..

ja słyszałam od mojej koleżanki że jej siostra sobie przefarbowała z brązu na czarny nie w ogóle jej nie zeszło :( musiała sobie pofarbować normalną farbą na brąz żeby mieć taki kolor jak wcześniej ......

Gość eh do diabla z takimi gwiazdam
Edyciak, nigdy nie trzymalam dluzej. widocznie mam takie wlosy, ktore latwo sie odbarwiaja. stosuje tylko henne, i to tez rzadko bo jakos nie mam potrzeby. ale przypomnialas mi, moze dzisiaj sobie zrobie cos henna :)

Hehe :) szczerze powiedziawszy, to nawet nigdy nie brałam tego pod uwagę, że mogę sobie zafarbować włosy szamponetka na stałe, ale faktycznie z takimi krańcowymi kolorami jak czarny czy mroźny blond bym nie próbowała...ale teraz mnie przestraszyłyście trochę, bo nie chce chodzić z czerwienią na włosach, chciałam tylko sprawdzic, jak będe wygladać w tym kolorze... :(