Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anniiuujkka

Poradzcie z praca; prosze

Polecane posty

Gość mały odkrywca
to szukaj innej pracy zawsze mówią że możesz o wszystko pytać a jak czegoś nie kumasz to z łaską tłumaczą, taki lajf

Gość anniiuujkka
no wlasnei mysle szukac ale jak pojde na chorobowe to bede miala przesrane i mi zle referencje wystawia na bank

Gość kadrowa niedoszla
zmienia, bo wtedy mialas do przepracowania 24 dni a nie 21, no stawka za godz.wypada mniejsza. Oni dobrze wiedza, jak wykorzystac pracownika...wspolczuje pracy

Gość anniiuujkka
aha cyzli dobrze policzyli, no ja pikole , no myslalam ze to nie ma znaczenia ze pol miesiaca pracujesz przeciez harasz nadgodziny i tak, masz racje wykorzystali mnie bo osoby sa na urlopie

Gość kadrowa niedoszla
lekarz da Ci zwolnienie na bank, bo taka noga to tez nie zarty, bo moze byc martwica tfu tfu sie nie znam a w kazdym razie klopoty z krazeniem i niewskazane siedzenie. Masz jak zadko kto dobra sytuacje to wziecia zwolneinia, ale mimo wszytsko rozwaz, co jest dla Ciebie do wytrzymania: tyranie tam a i tak Cie moga zwolnic(taki mamy rynek pracy, ze mnostwo ludzi rezygnuje z pracy i szuka innej) czy pojscie na zwolnienie i odpoczecie troche w domu (i tez moga zwolnic).

Gość anniiuujkka
no wlasnei sie tym gryze bo po wczorajszym dniu wiem ze nei chce tma rpacowac, to bez sensu , bez przyszlosci itp, a jak siedze w pracy to noga puchnie w domu jest ok

Gość kadrowa niedoszla
to jest desperacja siedziec tam wiedzac, ze noga Ci puchnie. Lepiej do lekarza pojdz zobaczyc czy to nie cos powaznego, bo moze lekarz zaleci spacery, zeby pobudzic krazenie. Tak czy siak ryzykujesz ale gorzej chyba stracic prace niz miec klopoty z noga potem. W zadupiu jakims pracujesz chyba

Gość kadrowa niedoszla
wiesz, to czy tam chcesz pracowac to jedno ale to, ze lekarz moze kazac lezec z noga do gory albo chodzic a nie siedziec (krążenie)to inna rzecz.

Gość anniiuujkka
no lekarz chcial mi dac zwolnienie ale wiesz nie chcialam byc swinia, bo urlopy ale wiem ze i tak mnie odbiora,a teraz np mam tez nagodzin kilkanascie ,w sierpniu i jak mi za nie zaplaca jak na chorobowe pojde??? Tak to zadupie, juz mam dosc

Gość kadrowa niedoszla
czekaj: ja zrozumialam, ze te 115zl to jest za 17nadgodzinw okresie 12.07-11.08 a to jest w samym lipcu ?

Gość kadrowa niedoszla
to jest biznes. Ja pitole.

Gość anniiuujkka
no to za nadgodziny w lipcu to zle wyliczone ? Moze zadzownei do kadr??,

Gość kadrowa niedoszla
Jeśli w umowie o pracę pracownika zatrudnionego w niepełnym wymiarze nie zostanie wskazany limit godzin, którego przekroczenie uprawnia do dodatków jak za godziny nadliczbowe, należą się one dopiero po 8 godzinach roboczych tu sa jeszcze rozne myki, pewnie twoja umowa sie tak zrobiona zeby jak najbardziej kogoś wydoić.

Gość anniiuujkka
myslalamz e tymi nadgodzinami to sobie troche kasy chociaz dorobie ale widze ze nie bardzo, kurde nie wiem chyba jednak to oleje bo mama dosc, bo bede tam siedziec i nic nie znajde a tak bede miala wieksza mitywacje

Gość kadrowa niedoszla
ustalmy: dostales wynagrodzenie za prace w okresie 12-31.07, 1/2etatu na 1000zł, tak? czyli w lipcu nie przepracowalas pełnego miesiaca

Gość kadrowa niedoszla
tak czy siak wychodzi mi, ze brutto za te 17nadgodzin z dodatkiem 50% miałabyś 293 zł gdzieś.

Gość anniiuujkka
no tak nie nieprzepracowanym ok wiem ze to i tka nie bedzie szalu za sierpien w razie czego tez

Gość kadrowa niedoszla
albo to jest jakis inny system czasu pracy niz podstawowy (tak robią w call center) albo coś jeszcze innego. Normalnie, jesli mialas umowę na 5dni w tyg. pon-piatek, 4 godz dziennie i wzmiankę, ęe kazda godzina ponad tę czwartą jest godziną nadliczbową to powinnaś dostać więcej.' Ale sądzę, że tu wykorzystuje się niewiedzę ludzi, którzy na nadgodzinach chcą dorobić i nie ma takiej wzmienki w umowie. Tez nie jestem super fachowcem i nie znam wszystkich myków, ale jak chcesz mozesz na maila podeslac mi te umowe (bez danych Twoich i firmy to popatrzę i wieczorem odeślę z komentarzem). Dla mnie to też jest kształcące.

Gość anniiuujkka
ok to podaj maila

Gość kadrowa niedoszla
napisz mi co masz na temat systemu czasu pracy, co na temat rozliczania nadgodzin (wszystko cokolwiek jest w umowie o nadgodzinach-jak nic nie ma to napisz mi, ze nie ma), zakladam, ze zaplacili Ci za okres 12-31lipca moj mail anya2@o2.pl musze leciec, potem zajrze powodzenia i nie doluj sie:); kazdy z nas to przerabia, niektorzy bardzo dlugo 🌻

Gość kadrowa niedoszla
aha i wytnij tez pieczątki i podpisy- bez danych identyfikujacych firme przeslij albo wypisz fragmenty

Gość anniiuujkka
dzieki napisze do ciebie ale jutro ok bo wlasnei mam goscie dzieki bardzo