Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sandrinee

włosy - pomóżcie! Błągam

Polecane posty

Gość sandrinee

Mam włosy do łopatek, lekko kręcone, ciemne, maluję raz na parę miesięcy szamponem a loreal bez amoniaku. Nie suszę, nie prostuję, nie używam pianek, lakierów, żeli. Po myciu, nakładam odżywkę, lub jedwab, myję co 2/3 dzień. Używałam już placenty, latte, wax, płukanek z pokrzywy, ziół i ciągle nic. Otóż problem w tym że moje włosy od połowy na 2 dzień po umyciu są tak suche, że nie mogę ich rozczesać, strasznie się te końce plączą ze sobą, że czesząc je strasznie je wyrywam bo nie idzie tego rozczesać. Co mam robić? czy to jakiś kołtun czy co?i od czego skoro dbam o nie. Byłam u kilku fryzjerów ale to nic nie dało.

Gość sa zbyt suche
zlych kosmetykow widocznie uzywasz. obetnij je troche

Gość mkiubyivutuyt
jedwab wysusza, ile stosowalas kallosy i inne? Mozliwe ze wlosy sa juz tak zniszczone, ze trzeba obciac. probowalas olejowania, miodu albo indyjskiej pielegnacji? Jedzenie tez ma wplyw.

Gość sandrinee
tylko że ostatnio podcięłam je ok 6 cm i to nic nie dało, po 2 tygodniach to samo dzieje się na końcach, więc podcinanie nie pomaga.

Gość O ZESZ Q.. JEGO MAĆ
"MALUJE" WŁOSY... CZY WY WSZYSCY ZE WSI JESTEŚCIE ?

Gość lazienka w trakcie remotnu
zmien kosmetyki, polecam Bielendę lub Elseve może zapytaj w aptece?

Gość sandrinee
odżywiam się zdrowo, nie jem śmieciowego jedzenia, czasem się przytrafi że jak jestem w pracy bardzo głodna to wypiję gorący kubek ale to raz na jakiś czas, pije duzo wody mineralne. Placente zużyłam opakowanie 1 litr i nic, potem 2 opakowania latte i efekt jedynie w dniu umycia a na 2 dzień to samo z tymi koncami, jedwab używałam wcześniej biosilk i było ok. wax opakowanie i też nie dał efektów, biorę tabletki na włosy merz special.

Gość sa zbyt suche
jedwab służy do wygładzania włosów. stosuje się go raczej na większe wyjścia żeby ładnie się błyszczaly. zreszta poczytaj sklad tego jedwiabiu ktory masz, pewnie silikony na silikonie a to tylko pogarsza sprawe.

Gość sandrinee
farbuję! tylko czepiać się potrafisz, sama jesteś ze wsi i to zadupia bo tylko czepiać się potrafisz.

Gość sa zbyt suche
radze odstawić jedwab. rob sobie plukanki z pokrzywy i skrzypu ewentualnie albo rzepa. u mnie działa odzywka fitomed. szampony tylko organiczne, bo sls i sles i ales i als wysuszaja wlosyu

Gość sandrinee
mam szampon do włosów i odżywkę elseve żółtą od jakiegoś miesiąca i też nie ma efektów, a nie chce ścinać, bo niedawno ściełam włosy, i idąc tym tokiem będe musiała się ściąć na krótko.

Gość JEDWAB?
pierwsza słyszę żeby JEDWAB nie służył włosom albo niszczył je jeszcze bardziej :/ matko...

Gość mkiubyivutuyt
dokladnie, staraj sie nie uzywac wysuszaczy, szampony bez sls to babydream, Dulgon, alterra(chociaz ma podobny skladnik) Fitomed - to z tych tanszych i latwo dostepnych. Uzywaj odzywki po kazdym myciu, mozesz tez sprobowac olejowania, poczytaj jaki olej najlepiej nawilza.

Gość sa zbyt suche
a ty czytasz ze zrozumieniem? :O silikony szkodza, poczytaj skladu biosilku to pogadamy 🖐️

Gość sa zbyt suche
olej kokosowy dobrze zmiękcza włosy

Gość Santa Aragonia
Autorko. W pełni rozumiem Twój problem. Każda kobieta marzy o tym by mieć pełne,jedwabiste,gęste,grube i puszyste włosy:) To cieszy oko i sprawia,że mamy napewno dobre samopoczucie. Tego też wynikiem jest przeświadczenie o własnej atrakcyjności. Ktoś jednak mądry powiedział,że to dopiero połowa sukcesu. Drugą połowę może stanowić rzadka już w dzisiejszych czasach umiejętność wyrobu kiełbasy w tzw domowych warunkach. I jeśli w kwestii podjętego przez Ciebie tematu nie możesz osiągnąć pożądanych rezultatów to przynajmniej na tym odcinku spróbuj się spełnić:) Uwaga! A teraz podam jeden ze sprawdzonych przepisów na wspaniała kiełbasę domowej roboty. :) Składniki ilość sztuk: 6 pętek kiełbasy 1 400 g łopatki wieprzowej, oczyszczonej i posiekanej w kostkę 1 ząbek czosnku 1 łyżka soli 1 szczypta mielonego czarnego pieprzu, lub do smaku osłonki lub flaki na kiełbasę Dodaj do ulubionych Drukuj Wyślij e-mail Dodaj do Naszej klasy Dodaj do Facebooka 1. W średniej misce wymieszać mięso wieprzowe z czosnkiem, solą i pieprzem. Położyć na czystej, gładkiej powierzchni i ugniatać ręką przez co najmniej 10-15 minut. Im dłużej się zagniata, tym bardziej miękka będzie później kiełbasa. 2. Namoczyć osłonki na kiełbasę w wodzie na 1-2 minuty. Przepłukać osłonki naciągając je na kran. Naciągnąć powłokę na lejek lub na manualną maszynkę do mięsa. Nakładać starannie mięso do lejka i pchać do powłoki, tak aby nie dostały się do środka pęcherzyki powietrza. Kiełbasa powinna być gruba. Od czasu do czasu skręcać osłonkę, formując pętka kiełbasy. 3. Umieścić kiełbasę w dużym garnku i zalać taką ilością wody, aby je przykryła. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień na mały, przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę i 15 minut. Po ostudzeniu kiełbasę można zamrozić. Przechowywać jak kiełbasę kupną. kielbasa Kiełbasa Babuni Metoda przygotowania Przygotowanie:2 godz | Gotowanie:1 godz 15 min Pozdrawiam serdecznie i powodzenia!:)❤️

Gość JEDWAB?
to masz za przeproszeniem ciemnoto : "CHI Silk Infusion zawiera duże molekuły naturalnych protein jedwabnych oraz protein soi i pszenicy, witaminy, zioła wraz z wyciągami z roślin. Ta wspaniała odżywka REGENERUJE włosy, nadając im niewiarygodną miękkość. ODŻYWIA je nadając im niesamowity blask i zdrowy wygląd. CHI silk infusion nie obciąża włosów i CHRONI je przed wysoką temperaturą i UTRATĄ WILGOCI. Jest doskonałym wyborem gdy używają Państwo suszarki lub żelazka, ochrania włosy przed skutkami chemii fryzjerskiej i przed skutkami obcowania włosów z zanieczyszczonym środowiskiem. Jest bardzo ekonomiczny jedna kropla wystarczy, żeby ochraniać Twoje włosy przez długi czas."

Gość mkiubyivutuyt
hahaha ja juz od dawna nie wierze w to,co producent pisze na opakowaniu, oni moga pisac co chca, nie jest to obwarowane zadnymi zakazami i nakazami,ale dzieki bogu MUSZA pisac sklad. Ze skladu mozna sie dowiedziec roznych fajnych rzeczy np. ze jakas odzywka "superekskluzywna z wyciagami z morza martwego, aloesu, owsa,, z keratyna i piptodupohipomedakrydami" nie ma w skladzie NIC z tych rzeczy!! Albo,ze jakis krem ma w skladzie rzeczywiscie witaminy,ale na samym koncu,czyli witamin jest pewnie kolo 1% . Ooo albo najlepsze - pisza, ze szampon specjalnie dla dzieci, delikatnie myje sratata, po czym patrzysz na sklad,a on jest taki sam jak pierwszego lepszego zwyklego szamponu, na poczatku z agresywnymi detergentami, ktorych wlosy,a zwlaszcza wlosy i skora dziecka - nie potrzebuja. Jedwab NIE REGENERUJE, NIE NAWILZA :)

Gość sa zbyt suche
ciemnoto, ona pisze ze nie CHI uzywala a biosilk. sklad biosilku: Cyclomethicone, Dimethicone, SD/Alkohol 40B, Panthenol, Ethyl Ester of Hydrolized Silk, Octyl Methoxycinnamate, Parfum, C 12-15 Alkyl Benzoate, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben czyli pierwszy silikon, potem silikon i dopiero ktorys tam dalej to hydrolizowany jedwab. silikony oblepiaja wlos, zreszta to chi nie lepsze, bo ma proteiny pszeniczne, one tez oblepiaja wlos i zwyklym szamponem tego sie nie zmyje, potrzebne sa kapiele oczyszczajace. a jesli ciagle nakladasz kolejne i kolejne warstwy tego silikonu, czy pszenicznych protein, to nie bedzie mialo dobrych efektow. tak jak pisalam, to jest na wyjscia, bo ladnie wygladzi, ale nie na co dzien. przeciez nie piszę że czysty jedwab szkodzi :O

Gość JEDWAB?
używasz jedwabiu, że tak uważasz? ja używam od 4 miesięcy i widzę znaczną poprawę, po 1. nie mam rozdwojonych końcówek a kiedyś zawsze miałam 2. włosy są miękkie, jedwabiste 3. nawet po wyprostowaniu a prostuje co 2 dni nie są suche/ wysuszone Może nie używałaś jedwabiu tylko jakiegoś gówna z dodatkiem jedwabiu ( są w sprayu kolor fioletowy) ja używam buteleczek 10-15ml / ok.10 zł, w promocji 4.99

Gość sa zbyt suche
zreszta i chi i biosilk to farouk, pewnie tylko nuta zapachowa inna a sklad ten sam 😴

Gość JEDWAB?
używałam zarówno BIOSILK, CHI, NATURASILK i każdy powtarzam każdy dawał takie efekty jak wyżej opisałam!

Gość sa zbyt suche
to uzywaj dalej jak chcesz, ja sobie silikonowego gowna na glowe klasc nie bede. zreszta wyobraz sobie, ze to co tobie pomaga, innym moze szkodzic, wiec nie uznawaj swoich wlasnych doswiadczen za jedyna wyrocznie jakosci produktu. poza tym - czy ty jestes tak naiwna by sadzic ze czysty jedwab kosztuje 4,99 albo nawet i 10 zł za buteleczke? :D

Gość JEDWAB?
a czy ja gdzieś wspomniałam że używam w 100% naturalnego jedwabiu? napisałam tylko o mieszaninie w sprayu, która zawiera z pewnością mniej jedwabiu niż te małe buteleczki.

Gość mkiubyivutuyt
moze masz anturalnie zdrowe wlosy, ja tu nie chce robic nagonki tylko pisze czytsa prawde - jedwab i silikony oblepiaja wloosy,zapobiegajac mechanicznym uszkodzeniom i przez to wlosy wygladaja na gladkie, lsniace itd,ale jedwab(silikony) sa w czescie ciezko zmywalne, wiec najczesciej nieswiadomie dolada sie nowa warstwe i nowa, nowa... Wiadomo ze ten wlos, ktory sie dusi i nie moga sie do niego dostac odzywki itd nagle stanie sie bardziej wysuszony, sianowaty itd,a wtedy paradokslanie osoba ktora nie zna tego mechanizmu - dolozy wiecej silikonow. Oczywiscie nie mowie ze silikony sa be, jezeli wiemy co gdzie jest i czym mozemy to zmyc, to sprawiaja one ze nasze wlosy WYGLADAJA na ladniejsze(bo powtorze - silikony,w tym jedwab nie odzywiaja, nie regeneruja). Czesto dziewczyny sie dziwia ze nagle stan wlosow sie pogorszyl - nigdy nie jest to ot tak,samo z siebie, zawsze jest jakas przyczyna, trzeba ja znalezc i wyeliwinowac,a w tym przypadku jedwab i zla pielegnacja MOGA byc jedna z przyczyn.

Gość sa zbyt suche
raz na jakis czas, jak sa duze upaly, albo silne mrozy, taka warstwa silikonow moze stanowic cos w rodzaju warstwy ochronnej. ale nie powinno sie tego stosowac co dzien. byc moze ty od tych buteleczek stosujesz szampony z silnymi detergentami ktroe dosc skutecznie usuwaja nadmiar. niemniej jednak ja nie polecalabym na co dzien stosowania czegos takiego.

Gość fryzjereczka madzia:)
no przecież nie od wczpraj wiadomo, że jedwab wysusza włosy :O Ale ciemnota zawsze będzie wieżyć w to co producent napisze na opakowaniu :O Tak jak jakiś czas temu wyszła prostownica, którą niby wydziela ksometyk leczniczy ktory regeneruje włosy HAHAHAHA (i który notabede chyba nigdy się nie koończy:D) a w rzeczywistości czuć od niej tylko zapach rozgrzanego plastiku, no ale coz... producent napisal to musi tak być:D:D:D

Gość JEDWAB?
mi jakoś od 4 miesięcy nie wysusza, gdy go nie używałam bo nie wiedziałam o nim to właśnie wtedy miałam suche, łamliwe włosy. więc mi pomaga, powtarzam MI a nie całemu światu.