Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

showmelovee

grypa zoladkowa ???

Polecane posty

Witam .. od okolo 3 dni mam mdlości . Wygladalo to tak 1 dzien : rano bagietka czosnkowa, mozarella i keczup.. I po paru godzinach zaczelo mnie strasznie mulic, dziwnie mi sie odbijalo.. pojechalam na zakupy to bylo jeszcze gorzej.. malo nie zwymiotowalam .. Pilam caly czas wode i przeszlo .. na wieczor doprawilam sie piwem i napadly mnie straszne mdlości, ze juz mialam wymiotowac ale nic .. znowu przeszlo . 2 dzien : nie jadlam zbyt wiele , czulam sie lepiej . Bolala mnie glowa i nadal bylam zmeczona mimo ze lezalam caly dzien w lozku .. Nawet po makaronie mnie nie mdlilo wiec spokojnie zjadlam i myślalam ze wszystko jest na dobrej drodze .. 3 dzien : Duzo lepiej , zjadlam danio i nic . Wafle ryzowe i tez okej .. dopiero po obiedzie : ziemniaki,kotlet,ogorki ze śmietana byla masakra znowu .. Po jakimś czasie mdlości .. ze znow mialam wymiotowac i nic .. przeszlo .. Moja kuzynka przechodzi teraz grype zoladkowa ale nie widzialam sie z nia, byla u mojej babci pare godzin.. i potem przyszlam ja .. Zrobilam w ten 3 dzien test ciazowy i wyszedl negatywnie . Ostatnio kochalam sie z moim chlopakiem tydzien temu, byliśmy zabezpieczeni prezerwatywa i nie spuścil sie ani we mnie ani poza mna . Dodam jeszcze, ze mialam cykl 45 dniowy , mialam zakazenie gronkowcem zlocistym.. Czy to moze byc grypa zoladkowa ?

Gość aspoidcj;ASLD
powiem co wiem z doswiadczenia swojego:) Pierwszy raz przeszlam grype rzoladkowa 9 lat temu.Bylam wtedy w ciazy. Wmioty i biegunka- to byl koszmar:(. Cala rodzina chorowala po kolei. Zarazila nas corka kolezanki ktora mimo choroby przyszla do nas:/. To byl pierwszy raz, potem, juz co roku chorowalismy wszyscy ale z kazdym rokiem mniej. Teraz juz prawie bezobjawowo mija. Niewiem czy u Ciebie to grypa zoladkowa. Jesli tak i jesli nigdy wczesniej nie mialas jej to raczej nie dalabys rady jesc i bylyby wymioty i biegunka

Gość majka...1
Jeżeli ,to grypa żołądkowa,to tylko pij odgazowaną colę. Na 100% pomoże.

Jak juz to chyba bardzo lagoda .. moze to zatrucie .. Gdy bylo mi dziś niedobrze czulam sie tak ciezko .. natomiast teraz jak jest w miare ok takie dziwne uczucie ..trudno opisac ..takie przeciwienstwo ciezkiego . I jeszcze ta kluska w gardle .. co prawda POWOLUTKU przechodzi ale dziwne to wszystko jest ...

Gość aspoidcj;ASLD
Mnie lekarka mowila zeby przy biegunce pic odgazowane tylko kurcze nie pamietam co Sprite czy 7up. Dzieciom tez mialam to dawac.

biegunka az tak nie doskwiera .. Bardziej te mdlości , zoladek mam jakby po wymiotach.. Mialam apetyt i to duzy .. za to po dzisiejszym ograniczylo sie tylko do picia ..

Gość erica cartmana
nie polecam coli! to mit ze ona pomaga :O sa dwie metody, albo leczysz dieta, albo spij sie zdrowo.

ohoho to drugie na pewno odpada .. wystarcza mi mdlosci po tym piwie w 1 dzien choroby .. Za to ta dieta to dobry pomysl .. Jezeli ktoś mial podobne problemy to prosze o rady : )

Gość ziele kobylaka
pomaga na grype ż., to taka ohydna herbata, ale wg mnie masz zatrucie pkarmowe lub ciaza.

Gość erica cartmana
to jak dieta to juz pisze. dobra jest glodowka woda odgazowana, gorzka (!) herbata, maczane w tym suchary, wafle ryżowe. kleik ryżowy, nastepnego dnia mozna wlaczyc kleik ryzowy, gotowana marchew, gotowane buraczki ale malutko ich, gotowany drób. kolejny dzien jak sie lepiej poczujesz to inne warzywa gotowane ale nie kalafiora bo moze wzdymac, najlepiej zostac [przy tym kleiku i drobiiu gotowanym. nic surowego, zadnych ryb. jak nie wymiotujesz bardzo to próboj sobie jakis proboityk zjesc.

dzieki bardzo : ) .. wlasnie w tym rzecz, ze mam mdlości ale w ogole nie wymiotuje .. to mnie bardzo dziwi .

Gość erica cartmana
tak sie czaeem zaczyna. a nic nie zjadlas?

Wszystko co ostatnio zjadlam pisze wyzej ... Narazie ograniczam sie tylko do wody niegazowanej .. mam przy sobie wafle ryzowe i kromke chleba .. Przed chwila wlaśnie wstalam po wode i czuje jakbym miala zoladek ściśniety :( Moglam dziś nie jeść tego obiadu ... ahh

Gość erica cartmana
nic nie jedz najlepiej w takim razie juz dzisiaj. jutro badz na diecie. jak nie przejdzie albo sie bedzie nasilalo to tak czy inaczej lepiej odwiedz lekarza, ja nim nie jestem. jesli jestes pewna ze to nie ciaza to kup sobie w aptece nifuroksazyd (endiex) i stosuj, to jest na jelitowe zatrucia bakteryjne. stosuje sie to 5 lub 7 dni.

Gość od wafli ryżowych można
nawet temperatury dostać wbrew pozorom nie są zdrowe na żołądek ostrzegam bo przez to przeszłam i moje dziecko też

najlepiej nic nie jeść tylko jakieś coś w rodzaju lacidofil ....lakcid...

Gość erica cartmana
nie sa zdrowe by non stop je wpieprzac, ale ryz jest dobry przy jelitowkach.

nie chodzi mi o wpiepszanie non stop ale wiem że kiedyś jednorazowo zjadłam 3 takie wafelki ryżowe i kłopoty miałam straszne z żołądkiem ...moje dziecko to samo ...zresztą wiele moich znajomych to samo twierdzi że produkty z ryżu preparowanego są ciężkie dla żoładka i na pewno nie wskazane w grypie żołądkowej...stara baba jestem więc piszę co wiem

Miałam grypę żołądkową 4 razy w życiu i to jest prawdziwy koszmar. Zaczynało się zawsze od dziwnego dyskomfortu gastrycznego i narastających mdłości. O jedzeniu nie mogłam myśleć, ani na nie patrzeć, a tym bardziej jeść. Pierwsze rzygnięcie jest jak wyciągnięcie korka - pierwsze rzygnięcie rozpoczyna niekończącą się fale wymiotów, trwających z małymi przerwami z goła cały dzień. Kibel mam daleko od pokoju. Wędrówki z łózka do kibla raz skończyły się totalnym obrzyganiem całej trasy do kibelka, istna droga krzyżowa... dlatego biorę specjalne wiaderko do tych celów i rzygam sobie do niego. Przez pierwsze 12 godzin nie mogę nawet pić, ale piję żeby się nie odwodnić i żeby mieć czym rzygać. Piję wtedy wodę i herbatę gorzką. Wypicie coca coli powoduje u mnie ten sam obrazek co wrzucenie do coca coli mentosa... Gejzer rzygów. Wtedy rzygam nawet nosem. Najgorzej, jeżeli do rzygów dochodzi sraczka. Wtedy mam prze.s.rane ;/ dosłownie i w przenośni... Grypa żołądkowa pojawia się szybko i niespodziewanie niczym ksiądz po kolędzie. Sieje prawdziwe spustoszenie, rzyganie i objawy trwają u mnie maxymalnie 2 dni, potem potrzebuje jakiś 2 dni by dojść do siebie i jestem jak nowo narodzona. W ogóle w czasie grypy żołądkowej śmierdzę rzygami i rzadką kupą i potem. Włosy mam tłuste i zazwyczaj też porzygane :/ Dramat. Tak wyglądają moje grypy żołądkowe...

ryż gotowany a nie preparowany chociaż przy takich dolegliwościach lepiej sobie odpuścić jedzenie przez 3 dni :) polecam :)

Gość erica.cartmana
to ryz nieoczyszczony, a byc moze zjadlas z dzieckiem jakies kiepskie?

Gość erica.cartmana
no_leaf_clover wybacz, ale sie usmialam, tak obrazowo to opisalas :D

Gość erica.cartmana
oczywiscie wspolczuje, bo tez przechodzilam niezyt zoladkowo-jelitowy, i to nie raz :O

przy grypie nie ma żarcia i tyle łyżeczka wody co 15 min to po to żeby się przyjęły płyny a nie po to żeby zwrócić i jeszcze delikwenta trzeba w pionie trzymać cały czas co by nie wymiotował tak dużo bo inaczej się odwodni na amen

Gość erica.cartmana
z doswiadczenia wiem, ze jak sie zoladek uspokoi, to najlepsze wyjscie to sie polozyc i spac