Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnjjj

wysypka u 2 letniej coreczki

Polecane posty

Gość annnjjj

u mojej dwu letniej corki zauwazylam wysypke czerwona na szyjce, takie male kropki i oczywiscie zadzwonilam do lekarza prywatnego ale niesety termin dopiero na pojutrze :/ jakie sa dobre, godne polecenia masci dla dzieci bo mala caly czas sie drapie i chcialabym zeby chociaz troche jej ulzylo.. czy moze to byc jakas alegriczna rekacja na ukoszenie czegos moze? dzieki

Gość so sweet....
fenistil

moja pediatra ostatnio na uczulenie poleciła mi....Nurofen. I faktycznie,zadziałało, córka się nie drapała. Poza tym kąpiel w nadmanganianie potasu, ktory dziala sciagajaco. Mialam tez 2 masci na uczulenie,ale niestety byly na recepte

jesli na ukaszenie, to fenistil moze tu nie pomoc....Moja corka jakis czas temu dostala uczulenia po ukaszeniu komara, lekarz na pogotowiu powiedzial,ze fenistil bylby za slaby. przepisal detreomycyne-na ulotce napisane jest,zeby nie stosowac u dzieci,ale po konsultacjach z kilkoma lekarzami wszyscy stwierdzili,ze odrobine mozna i od razu pomaga- ja nie stosowalam u swojego dziecka

Gość ja;dddjdhgd
podjedź do przychodni całodobowej albo na pogotowie niech obejrzy lekarz. Wysypki są różne, jedne się wysusza a inne przeciwnie, potrzebują maści natłuszczających. Lepiej sama nie eksperymentuj, bo może zaszkodzić.

Gość so sweet....
jasneee,na pogotowie albo IP z wysypka...no kuutwa litosci:O

Czasem wysypka moze sie zaczynac jakas choroba-zalezy tez,jak wyglada. Ja bylam z corka na pogotowiu,bo miala cala twarz i cialo w ropnych bablach-rozne sa wysypki....

detreomycyna???????????najbardziej toksyczny ze znanych antybiotykow,czesto antybiotyk ostatniego rzutu? to chyba zart! sprawdz czy watroba i nerki twojego dziecka sa nieuszkodzone po tym leku:O wlos sie jezy na glowie:O autorko kup fenistili,daj wapno w syropie i spokojnie czekaj na wizyte

Gość anelka1234566
AgataHav, masz sliczna coreczke :)

napisałam - JA NIE STOSOWAŁAM U SWOJEGO DZIECKA. Przepisał mi to lekarz, jak juz wyżej wspomniałam przypadek byl dosc ciezki nie wiem,jak wyglada to u dziecka autorki....

Gość annnjjj
dzieki za wszystkie odpowiedzi, fenistil mam, zaraz malej posmaruje i poloze ja spac no i bedziemy cierpliwie czekac :)