Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sorrki ale nikt nie odpowiedz

CO ROBIC? JAK MAM ODMÓWIC?

Polecane posty

O i jak ładnie załatwiłaś sprawę :) Jak Twoja znajoma zacznie "egoizmować" wyobraź sobie, że jest jak natarczywy "ddsfsfsfdsfsdf " i gwarantuje, że ustawisz ją do pionu. Powodzenia ;)

Hehe Pozdrawiam :)

Gość expressmakeup
zacznij tez od niej pozyczac rozne rzeczy :P

on nic nie ma, co moglabym pozyczyc.

Gość Tristan123
nie pożyczę Tobie laptopa. nie pożycze Tobie cyfrówki. Nie pożyczę Tobie roweru. Nie, nie mogę- nie pożyczę po prostu. Źle się czuję pożyczając rzeczy sorki. To co, robimy kawkę , co tam u ciebie słychać/ Oto przykładowy schemat rozmowy. Krótko, zwięźle i na temat. NIGDY się nie tłumacz z nie pożyczania. Ty niczego nie musisz.

Gość Tristan123
nie , nie mogę miało znaczyć byś nie używała słowa " nie mogę";-) Nie polecam także kłamania że kuzynce coś obiecałaś- to nie zda egzaminu bo dociśnie Cię czym innym. Zobaczysz, że nie zawali się świat gdy grzecznie i stanowczo odmówisz a następnie przejdziesz do innego tematu. Przejmij kontrolę.

dzięki Tristian :)

Gość umpa lumpa
"O kurcze, przepraszam cie, ale (laptopa, roweru) nikomu nie pozyczam. Mam nadzieje, ze sie nie obrazilas." "Slyszalam, ze w sklepie X maja wyprzedaz rowerow, moze warto tam zajrzec? Moge pojsc z toba pomoc ci wybrac" Jesli nadal bedzie pozyczala, to mow krotko "Nie". A dlaczego? Bo nie pozyczam, bo nie moge, bo zepsute. Od pozyczania, szczegolnie pieniedzy, przyjaznie sie koncza.